Lleida

Totes les notícies


Avinguda de Madrid

ERC demana habilitar una zona de càrrega descàrrega a l’avinguda de Madrid

Els republicans sol·liciten que els veïns del número 26-28 d’aquest carrer puguin utilitzar el carril bus amb aquesta finalitat ja que no disposen de cap espai habilitat per a fer-ho prop del seu domicili El grup municipal d’ERC Avancem demana al Govern de la Paeria que habiliti el carril bus de l’avinguda de Madrid, entre els números 26 i 28, com a zona també de càrrega i descàrrega. Els republicans, amb l’ànim de millorar la qualitat del dret a la mobilitat dels veïns, han registrat una Proposta de Resolució (PR) en la que es demana estudiar i analitzar la possibilitat de fer compatible aquesta possible zona de càrrega i descàrrega amb el carril bus. Josep Maria Baiget, portaveu del grup municipal, explica que diversos veïns ubicats a l’avinguda de Madrid, entre els números 26 i 28, han transmès la problemàtica que pateixen arran de la necessitat de disposar a prop dels seus domicilis d’una zona de càrrega i descàrrega, ja que tot l’espai que hi ha ara està només reservat per al bus. “A més a més, en el dia a dia s’observa com vehicles de mercaderies i altres serveis, arran de la necessitat que precisen, realitzen aquesta maniobra il·legal, fruit de la seva necessitat per  donar servei als establiments d’aquella zona”, descriu Baiget. Per tot això els republicans demanen analitzar la possibilitat de compatibilitzar el carril bus amb zona en càrrega i descàrrega. “Entenem que aquesta zona, el que seria aquest punt, no està dissenyat com a carril bus de forma concreta, bàsicament s’entendria com a zona d’aturada del bus ja que és una mica més endavant on hi han les 2 parades, per tant veiem totalment compatible es puguin combinar ambdues funcions”, finalitza el regidor.

Mercat de Flèming

ERC exigeix a Ros que compleixi amb els mercats municipals

Els republicans demanen a l’equip de Govern que compleixi amb l’assignació de 100.000 euros per al manteniment i la promoció dels mercats municipals, tal com van acordar per al 2016 El Grup Municipal d’ERC-Avancem exigeix el Govern de la Paeria que compleixi amb la partida pressupostària de 100.000 euros reservada per al manteniment i la promoció dels mercats municipals. Els republicans demanen a Ros que faci, d’una vegada per totes, l’aposta decidida pels mercats municipals i a la qual es va comprometre en el pacte que van signar per aprovar el Pressupost del 2016. Carles Vega, president del grup municipal d’ERC-Avancem, explica que els mercats són punts estratègics comercials i econòmics de la ciutat i per això uns dels objectius prioritaris dels republicans són modernitzar els mercats municipals, per possibilitar la swva viabilitat i ampliar la xifra de negocis. “Recordem que l’alcalde també es va comprometre a crear un Pla de dinamització de mercats amb l’objectiu de revitalitzar-los i afavorir-ne el creixement econòmic, destinant-li una partida de 40.000 euros que tampoc no ha complert”, apunta el president. Segons Vega, aquest Pla de dinamització hauria d’incloure incentius per obrir noves parades com bonificacions fiscals, promoure el mercat entre els joves emprenedors i activitats complementàries per fer més atractives les compres de proximitat. ‘Per nosaltres els mercats són punts estratègics comercials i econòmics de la ciutat i per això els nostres objectius prioritaris són modernitzar els mercats municipals i promocionar el comerç local, tot el contrari del que ha estat fet l’equip de Govern, el qual només es preocupa de les grans superfícies, ferint de mort els mercats tradicionals, els quals no tenen cap inversió o han estat relegats a inversions mínimes”, finalitza Vega.

Font de l'Hospital

ERC denuncia el mal estat en que es troben moltes de les fonts monumentals de Lleida

Els republicans exigeixen a l’equip de Govern que en dugui a terme el seu manteniment, ja que la majoria estan incloses en el Catàleg de Bens Protegits de la ciutat i formen part de l’atractiu turístic de Lleida El grup municipal d’ERC-Avancem a la Paeria exigeix a l’equip de Govern que dugui a terme el manteniment necessari per recuperar el bon estat de les fonts monumentals de Lleida. Els republicans denuncien que moltes d’elles es troben en condicions deplorables i demanen a Ros la seva total recuperació. Carles Vega, president d’ERC-Avancem, explica que aquestes fonts estan incloses dins del Catàleg de Bens Protegits de la Ciutat, “la majoria d’elles estan declarades com a Be Cultural d’Interès Local (BCIL) i per tant, formen part del patrimoni de Lleida i constitueixen un bon atractiu turístic del nostre municipi. No entenem com l’alcalde ha permès que quelcom tan emblemàtic de la nostra ciutat hagi arribat, en alguns casos, a estar en un estat tan lamentable”, avisa el regidor. Els republicans exigeixen a l’equip de Govern la seva total restauració, “La Font de l’Hospital, per exemple, darrera de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, fa pena. Li manca l’aixeta, està força bruta i plena de brossa”, descriu Vega. “Algú recorda com és la Font de la Costa del Jan? Fa tant de temps que està barrat el pas, que ni recordem com era, com tampoc recordem l’última vegada que hi vam veure els treballadors restaurant-la. Ara el cartell de ‘carrer tallat per obres’ continua immòbil”, lamenta el regidor. “Podríem continuar amb la Font del Roser, la qual pateix una evident fuita d’aigua, o la Font de l’Ensenyança, al carrer La Palma, precisament per tot el contrari” apunta Carles Vega. Els republicans demanen urgentment la seva restauració, ja que formen part del patrimoni arquitectònic de Lleida i són el testimoniatge de la seva dimensió històrica.

Temporers Lleida

ERC torna a proposar la creació d’un alberg per a temporers que sigui de gestió pública

Els republicans lamenten que l'equip de Govern hagi tardat tant a assumir la necessitat  de crear un alberg per a persones temporeres, i reclamen a Ros que funcioni l'any que ve El Grup Municipal d’Esquerra Republicana a la Paeria de Lleida ha fet pública la seva indignació pel que considera que és la pèrdua de tres anys per resoldre el problema que, estiu rere estiu, es repeteix en relació a la situació dels temporers. En aquest sentit, recorda que la Regidoria de Polítiques per als Drets de les Persones de l’Ajuntament de Lleida va iniciar l’estiu de 2015 un procés per elaborar un document per a la gestió de l’atenció a les persones temporeres, en què ja s’advertia de la necessitat de treballar en xarxa. Per aquesta raó, Carles Vega, president del grup municipal, manifesta que “és lamentable que més d’un centenar de persones s’hagin hagut de quedar a dormir al carrer, i que altres administracions com la Generalitat o el Consell Comarcal hagin reaccionat abans que la pròpia Paeria, perquè l’equip de govern municipal hagi pres la decisió de col·laborar en una xarxa d’albergs per a temporers”. Per als edils republicans, l’inconvenient més important és que hores d’ara la ciutat no està en condicions de col·laborar en aquesta xarxa. Segons Vega, “la ciutat de Lleida no té cap alberg per a temporers perquè el seu Ajuntament de Lleida mai va fer aquesta aposta, i 'sobreocupar' Jericó no és pas la solució, ja que es barregen dos perfils diferents de persones i, a més, permetre la superació de l’aforament legal i utilitzar espais comuns no habilitats per dormir atempta contra la dignitat de les persones i contra la seva seguretat". D’aquí que ERC-Avancem consideri que la solució passa ara per construir un alberg nou només per a persones temporeres, per acollir-les durant tota la campanya de la fruita. “Aquest alberg pot ser temporal o fix, però específic per a temporers, ja que no són persones sense sostre, i cada perfil necessita un tractament específic i diferenciat”, segons ha manifestat Carles Vega.

Carrer Ignasi Bastús

ERC exigeix el compliment les millores pactades per la Bordeta

Els republicans valoren positivament que l’equip de Govern hagi iniciat la renovació de vorera i clavegueram del carrer de les Roses, tal com van pactar als pressupostos del 2016, però recorden a Ros que encara li resta pendent moltes altres millores pel barri El grup municipal d’ERC-Avancem a la Paeria exigeix a Ros que compleixi amb totes les millores pactades per al barri de la Bordeta. Els republicans li recorden que en l’acord firmat el novembre de 2015 per al pacte de pressupostos de l’any 2016 s’incloïen moltes millores pel Barri que encara no s’han dut a terme i demanen a l’equip de Govern el seu total compliment. Carles Vega, president d’ERC-Avancem, lamenta la poca paraula de l’alcalde i l’abandó en què té el manteniment de carrers i places de la ciutat, sobretot alguns barris. “Aquesta setmana sí que podem dir que per fi sembla que s’hagi recordat de la Bordeta, ja que s’ha iniciat la millora del clavegueram i les voreres del carrer de les Roses, després de dos anys d’haver-li reiterat constantment; però recordem a l’alcalde que hi ha altres reformes també urgents i encara pendents al barri, com la substitució del col·lector d’aigua del carrer Sant Ramon, el qual s’ha quedat petit, o la millora de la il·luminació al carrer Ignasi Bastús, o la construcció d’equipaments per a joves, per posar alguns exemples”, descriu Vega. L’edil republicà continuarà insistint tant bon punt l’alcalde torni de les vacances, “són molts el pactes de millora incomplerts, i no només de la Bordeta sinó amb tots els barris de Lleida; per tant, ja que l’alcalde es va comprometre dur-los a terme, continuarem insistint fins que finalment doni compliment a la seva paraula”, finalitza Vega.

Ple de Juliol del 2017

ERC lamenta que Ros no hagi retirat el projecte del Parc de les Arts

Els republicans consideren que la moció presentada pel PSC no s’ajusta a les necessitats reals del barri i lamenta que un cop més hagi prosperat el pacte PSC, PP i Ciudadanos per davant la voluntat dels veïns El grup municipal d’ERC-Avancem a la Paeria lamenta que l’equip de Govern no hagi retirat el projecte de ‘el Parc de les Arts’. Els republicans han votat en contra la moció presentada pel PSC, perquè consideren no s’ajusta a les necessitats reals del barri i demanen a Ros que retiri el Plec de Clàusules que configura el projecte i en replantegi un de nou, consensuat amb els veïns i que no lligui cap espai públic ni al barri ni enlloc a explotació privada. Carles Vega, president d’ERC a la Paeria, ha titllat d‘alcaldada’ el fet que el PSC hagi presentat una moció al seu propi projecte, “és una cosa inaudita que un govern reformuli una proposta seva a través d'una moció; estem davant d’una altra alcaldada a la què per desgràcia Ros ja ens té acostumats”,  i argumenta el seu vot negatiu a la moció “perquè no té en consideració l’esperit real pel què es va crear la plataforma El Parc És Nostre, que no és altre que la negativa a que es privatitzi cap espai públic, no només el del Parc de les Arts, cap!”, afirma Vega. Museu Morera D’altra banda, els republicans també s’han abstingut al Plec de Clàusules per la contractació de les obres del nou Museu Morera a l’antic Palau de Justícia. Josep Maria Baiget, portaveu d’ERC a la Paeria, ha explicat que no els convenç ni el seu emplaçament, ni la inversió que s’hi destinarà, ni l’estratègia duta a terme per la Paeria. “ Construir el Museu Morera costarà més del que licita el Plec de Clàusules, ja que no es contempla ni el trasllat d’una seu a una altra, ni tampoc es disposa d’espai suficient. Tampoc no tenim lligat encara, amb el propietari de l’edifici, l’ús museístic què en farem un cop en siguem inquilins, per tant no ens queda altra que abstenir-nos a la votació”, apunta Baiget.

Visita de Tardà i Otegi a la Paeria

Vega: “Tardà i Otegi són dos figures cabdals en la lluita per la llibertat i la democràcia”

El republicà ha rebut a la Paeria els dos polítics independentistes després que Ros es negués a rebre’ls en visita institucional oficial Carles Vega, president del grup municipal d’ERC-Avancem a la Paeria ha rebut aquest matí a Joan Tardà, diputat d’ERC al Congrés dels Diputats i a Arnarldo Otegi, líder de l’Esquerra Abertzale basca. El republicà ha destacat la tasca d’ambdues personalitats, de les quals ha destacat la seva perseverança en la lluita per la llibertat i la democràcia del poble Basc i Català i ha lamentat que l’alcalde Àngel Ros no els rebés a la Paeria,“quan el mateix alcalde ha rebut en visita oficial a representants i altres personalitats de la ultradreta espanyola”. Joan Tardà ha destacat la importància dels actes com el debat d’aquesta tarda al Teatre principal de Lleida, del qual n’ha descrit que la funció principal és la d’explicar el perquè volem la independència “en primer lloc per a poder repartir la riquesa del nostre país de manera diferent i en segon lloc per a poder establir una democràcia de qualitat que ens permeti encarar els reptes del segle XXI”. El republicà ha exaltat l’aposta per la pau de l’independentista basc “davant de tots aquells que només es postulen per la venjança i que el què només pretenen és que la pau no arribi ni a l’escenari polític ni al cor de tots els ciutadans”,apunta el diputat. Per la seva part, Arnaldo Otegi ha admirat la magnificència en què s’està desenvolupant el procés català, del qual ha dit que el poble basc n’ha d’aprendre molt, “en dos mesos hi ha una cita amb la democràcia i la llibertat, no sols del poble català sinó també de tots els altres pobles del planeta, la qual implicarà una millor qualitat de vida per tots els ciutadans i una millora de les condicions econòmiques del poble de Catalunya”, afirma Otegi. El motiu de la visita de Joan Tardà i Arnaldo Otegi a Lleida és la seva participació al debat organitzat per l'ANC "Catalunya & Euskadi.

Brutícia Camps Elisis

ERC denuncia la brutícia als Camps Elisis

Els republicans demanen a l’alcalde que es replantegi prorrogar el contracte amb Ilnet després de veure la gran quantitat de deixalles acumulades pels carrers de Lleida El grup municipal d’ERC-Avancem a la Paeria, denuncia la brutícia als Camps Elisis i al seu entorn. Els republicans no entenen com l’equip de govern de l’Ajuntament pot permetre que s’acumuli tanta quantitat de deixalles en una zona tan emblemàtica i transitada de la ciutat. Carles Vega, president del grup municipal, exigeix a l’alcalde més rigor amb la neteja de la ciutat i amb l’empresa concessionària que la gestiona, “recordem que Ilnet ha demanat al consistori una pròrroga de contracte, la qual nosaltres veient com està la ciutat, la consideraríem inacceptable”, apunta el regidor. Vega també li demana a Ros que es plantegi obrir un nou concurs i a la vegada que iniciï les actuacions per elaborar un estudi sobre la viabilitat de recuperar la gestió directa del servei,“d’aquesta manera coneixeríem si la gestió directa d’aquest servei per part del consistori seria viable, i podríem apostar per la seva internalització”, finalitza Vega

ERC DENUNCIA LA USURPACIÓ CONSTANT DE PROPOSTES PER PART DE L’EQUIP DE GOVERN

Els republicans acusen a Felix Larrossa “d’oportunista” per voler-se adjudicar el mèrit de declarar el departament de Santa Cecília BCIL quan la Proposta de Resolució i tota la feina feta l’ha dut a terme el partit republicà El grup municipal d’ERC-Avancem a la Paeria denuncia l’usurpació constant de mèrits i propostes per part de l’equip de Govern. Arran de la notícia publicada als diferents mitjans de comunicació en la qual s’explica que l’equip de Govern iniciarà totes les actuacions pertinents per declarar el departament de Santa Cecília com a Be Cultural d’Interès Local (BCIL), els republicans volen deixar clar que aquesta actuació ha estat possible gràcies a la Proposta de Resolució que ERC va presentar. En aquest sentit, ERC afirma que el fet que l’equip de Govern tingués previst l’enderrocament d’aquest departament del cementiri demostra que, al contrari del que afirmen ells ara, en cap moment tenien intenció d’incloure Santa Cecília en aquest catàleg de béns immobles de la ciutat, i denuncien la mala praxis que Ros i el seu equip practiquen constantment, apropiant-se indegudament de propostes d’altres partits i atorgant-se mèrits quan la feina l’ha fet un altre grup municipal. Carles Vega, president d’ERC-Avancem a la Paeria, denuncia que aquesta manera de fer ja forma part de l’estratègia del PSC a la Paeria, “un PSC esgotat i mancat de propostes” i acusa a Fèlix Larrosa “d’oportunista i populista”. Segons l’edil republicà “la seva estratègia  sempre és la mateixa: si no dius res es fan els despistats i si ho proposes et diuen que ja ho tenen previst, d’aquesta manera desvirtuen la feina dels grups de l’oposició i s’atorguen mèrits immerescuts, quan la feina l’han fet uns altres. Ja fa dies que ERC va presentar la proposta de resolució per declarar Santa Cecília BCIL, mentre que Larrosa havia planejat actuacions en sentit contrari: l’enderroc”, apunta el Regidor. Segons Vega, per evitar que situacions com la d’ahir tornin a succeir, “exigirem que a partir d’ara es votin totes les propostes, d’aquesta manera conseguirem que consti en acta que el president de la Comissió pertinent  assumeix la proposta i evitarem així les males praxis de menysvalorar la feina dels altres”, finalitza el regidor.