Lleida

Totes les notícies


Pueyo anuncia que l’Ajuntament de Lleida promourà un espai de refugi estable per temporers per la pròxima campanya

El paer en cap rep a Lleida el suport del Govern de la Generalitat, amb la presència del seu vicepresident, Pere Aragonès, i dels consellers d’Agricultura, Teresa Jordà, i de Treball, Chakir El Homrani L’alcalde, Miquel Pueyo, anuncia que es treballa en el disseny d’aquesta instal·lació, que també ha de servir per acollir persones durant el Pla Iglú a l’hivern o en casos d’emergències greus   L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo ha rebut avui al Centre Cívic del Centre Històric al vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, i el de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, que han mostrat el suport del govern català a la tasca que està desenvolupant l’Ajuntament de Lleida durant la campanya agrària. El paer en cap ha fet balanç i ha defensat l’actuació del govern municipal amb la posada en marxa del Pla de Xoc de Temporers “en un espai de temps limitat i afrontant el que ha sigut una certa despreocupació de l’administració que hem rellevat” i ha destacat la voluntat d’assolir una fórmula estable d’atenció als temporers. “Si no creem aquest espai de refugi el que estem dient a les persones que estan collint i esperant el contracte, en una certa situació de vulnerabilitat, és que se’n vagin a dormir al carrer. Que vagin al Barri Antic, que tradicionalment ha sigut a Lleida el lloc deixem els conflictes que ens neguem a abordar. Per tant, ens hem negat a ser hipòcrites i hem dut el refugi als Camps Elisis i quan ha calgut l’hem traslladat a Balàfia per millorar les seves condicions”, ha afirmat l’alcalde, qui ha detallat que en la primera nit a la nova ubicació al pavelló Agnès Gregori, aquest refugi ha acollit 89 persones. També s’ha parlat amb les associacions de veïns per demanar-los-hi suport, ha indicat. De cara a pròximes campanyes, Pueyo ha subratllat la importància de la recollida de dades que s’està fent preguntant a les persones temporeres sobre la seva situació personal i laboral, ja que són els “protagonistes essencials d’aquest assumpte”.

Trobada institucional de l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, amb el president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo i el president del Parlament, Roger Torrent, han mantingut avui una trobada institucional a la seu de la cambra catalana al parc de la Ciutadella de Barcelona. El paer en cap ha definit la reunió com una visita de cortesia i ha assenyalat que el Parlament, on va ser diputat entre els anys 1988 i 1995, és un escenari amb una significació especial per ell des del punt de vista polític i personal. Tots dos han conversat de diverses qüestions, com el paper de Lleida en el conjunt de Catalunya, la situació política global, el procés de constitució del govern d’entesa a la Paeria i els seus projectes per la ciutat. Pueyo ha destacat també que en la reunió han fet una referència històrica a la tradició parlamentària de la ciutat de Lleida, sobretot als segles XIII i XIV en el marc de la Corona d’Aragó, i també als anys en els quals ell va exercir de diputat al Parlament, que l’abril de l’any vinent celebrarà els 40 anys de la seva restitució després del franquisme.

Miquel Pueyo es reuneix amb Marta Rovira a Ginebra per analitzar la situació política actual

Romero (ERC Lleida) i Freixanet (MES) acompanyen l'alcalde de Lleida L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha participat aquest dimecres a Ginebra en una reunió amb la secretària general d’Esquerra, Marta Rovira, l'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, i els caps de llista d'Esquerra a Barcelona, Ernest Maragall, i Girona, Quim Ayats. En la trobada s'ha analitzat la situació política en àmbit local, en el cas de la ciutat de Lleida, marcada per la victòria de la candidatura d'Esquerra Acord Municipal en les passades eleccions municipals, la investidura de Pueyo com a Paer en cap i el pacte del govern d'entesa a la Paeria amb Junts per Catalunya i el Comú de Lleida. També s'ha fet una anàlisi de la situació a la resta de capitals catalanes i al conjunt del país. Pueyo ha destacat l'anormalitat que suposa el fet que hagi hagut d'agafar un avió i fer prop d'un miler de quilòmetres per donar comptes a la secretària general d'Esquerra del resultat electoral i el canvi de govern a l'Ajuntament de Lleida. Així, ha assegurat que des de tots els municipis del país es continuarà treballant per aconseguir la llibertat dels presos i preses polítiques i el retorn de les persones exiliades. El Paer en cap ha viatjat a Suïssa acompanyat per Josep Maria Romero, president de la secció local d’Esquerra a Lleida, Jordina Freixanet (MES -Moviment d'Esquerres) i Gemma Espigares, diputada d’Esquerra al Parlament de Catalunya.  

El refugi per a persones temporeres es trasllada al pavelló de Balàfia, amb més capacitat que l’Antorxa

L’Ajuntament de Lleida ha començat aquest dimecres al matí a traslladar al pavelló municipal de Balàfia el refugi per a persones temporeres que havia habilitat des del passat 8 de juliol al pavelló de l’Antorxa, als Camps Elisis. El nou refugi començarà a donar servei aquesta mateixa nit.  La regidora de Polítiques per als drets socials, Regina Cairol, ha afirmat que l’objectiu del canvi d’ubicació del refugi es deu al fet que “s’ha fet un seguiment diari de la situació i s’ha detectat que encara hi ha moltes persones que arriben a la ciutat amb motiu de la campanya de la fruita dormint al carrer, cosa que des del govern municipal volem evitar.” També ha explicat que s’ha triat el pavelló de Balàfia perquè “té més capacitat i més dutxes -una quarantena- i és l’únic que està disponible durant els mesos de juliol i agost, mentre que a la resta es fan activitats esportives o lúdiques”. El refugi de Balàfia oferirà el mateix horari i els mateixos serveis que s’oferien fins ara, és a dir, consigna, dutxes i allotjament. L’oficina única es manté al Centre Cívic del Centre Històric, a l’Ereta. Cairol es va reunir ahir amb representants de l’Associació de Veïns de Balàfia, de l’Associació de Comerciants i de l’Horta per comunicar-los el trasllat. L’Ajuntament es compromet a mantenir un contacte fluït amb les entitats del barri i a donar resposta a les seves demandes, com són garantir mesures de seguretat i neteja òptimes. La responsable de drets socials ha recordat que es tracta d’una “situació d’emergència” i ha insistit que “no és cap alberg, només és un refugi”. Així, ha afirmat que, paral·lelament, ja s’està treballant en la planificació de la campanya vinent.De fet, demà dijous l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, i el vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonés, presentaran el Pla de Temporers en un acte al Centre Cívic del Centre Històric.

Estrenem butlletí informatiu! Estigues al dia de tota l'activitat municipal a la Paeria

Periòdicament, compartirem amb totes i tots vosaltres les notícies més importants impulsades pel govern de la Paeria, amb els nostres regidors i regidores al capdavant. Perquè el nostre compromís amb la transparència és ferm. El canvi honest ha arribat a la Paeria gràcies a totes i tots vosaltres. Durant els propers 4 anys els regidors i regidores electes d'Esquerra Republicana representaran a la Paeria els valors republicans. Per aquelles persones que encara no els conegueu, us presentem els nostres regidors i regidores electes a la Paeria de Lleida. El MIQUEL PUEYO és el Paer en Cap.  Regidor de seguretat ciutadana i convivència. Twitter: @MiquelPueyo Correu electrònic: alcaldelleida@paeria.cat   La JORDINA FREIXANET és la portaveu del grup municipal. Segona tinent d'alcalde i regidora de gobern obert, qualitat democràtica i institucional. Regidora del barri de Balàfia. Twitter: @jfreixanet Correu electrònic: jfreixanet@paeria.cat El JAUME RUTLLANT és el quart tinent d'alcalde. Regidor de ciutat i cultura. Regidor del barri de la Mariola. Twitter: @jrutllant Correu electrònic: jrutllant@paeria.cat La MONTSE PIFARRÉ és la sisena tinent d'alcalde. Regidora de recursos municipals, hisenda i salut. Regidora del Centre Històric. Twitter: @montrosilda Correu electrònic: mpifarre@paeria.cat La REGINA CAIROL és la regidora de les polítiques per als drets socials. Regidora del barri Zona Universitària - eixample. Twitter: @rcairolb Correu electrònic: rcairol@paeria.cat La SANDRA CASTRO és la regidora d'educació, cooperació, drets civils i feminismes. Regidora del barri Rambla - Estació - Noguerola. Twitter: @scastrobay Correu electrònic: scastro@paeria.cat L’IGNASI AMOR és el regidor de joventut, festes i tradicions. Regidor del barri de Cappont. Twitter: @ignasiamor Correu electrònic: iamor@paeria.cat Des del grup municipal d’Esquerra Republicana a la Paeria hem posat en marxa el canal de Telegram ERC LLEIDA, on diàriament hi compartim l’agenda dels càrrecs electes d’Esquerra Republicana a la Paeria així com les notícies més importants i rellevants del dia a dia.

La Paeria constitueix la comissió de l'1 d'Octubre, que fixarà la memòria de la jornada del Referèndum

La presideix el company Josep Maria Currià La creació de la Comissió especial de l'1 d'Octubre és una de les principals novetats del mandat i el seu objectiu serà fixar la memòria del que va passar a Lleida l'1 d'octubre del 2017 durant la jornada del Referèndum per a la Independència de Catalunya. Està presidida pel company Josep Maria Currià -militant d'Esquerra i vinculat a Òmnium Cultural- i també hi participa, en nom d'ERC, el company Xavier Biosca. El Paer en Cap Miquel Pueyo ha presidit la constitució d'aquesta i la resta de comissions informatives i especials de la Paeria, deu en total, cadascuna de les quals compta amb dos representants de cada grup municipal: -Comissió informativa per les Polítiques de gestió dels drets de les persones, presidida per la regidora d'Esquerra Regina Cairol (Regina Cairol i Sandra Castro) -Comissió informativa per les Polítiques de la Gestió de la Seguretat i Civisme, presidida per l'alcalde Miquel Pueyo (Miquel Pueyo i Sandra Castro) -Comissió informativa per les polítiques de Gestió Urbanística i Mobilitat (Jaume Rutllant i Regina Cairol) -Comissió informativa per les polítiques de gestió del Govern Obert, Economia i Participació i Comissió Especial de Comptes, presidida per la regidora d'Esquerra Montse Pifarré (Jordina Freixanet i Montse Pifarré) -Comissió informativa de Polítiques de la gestió i promoció d’habitatge i transició energètica (Jaume Rutllant i Montse Pifarré) -Comissió informativa de les Polítiques de Gestió Cultural i de Joventut, amb la presidència i la vicepresidència dels regidors d'Esquerra Jaume Rutllant i Ignasi Amor, respectivament -Comissió informativa de Polítiques de gestió de promoció de la ciutat (Regina Cairol i Ignasi Amor) -Comissió especial per la Transparència (Ignasi Amor i Sandra Castro) -Comissió especial per l’Horta de Lleida, el vicepresident de la qual és l'ex regidor d'Esquerra Josep Maria Baiget (Josep Maria Baiget i Albert Casals)

Foto: Ajuntament de Lleida

Comença a funcionar el refugi per a temporers i temporeres habilitat per la Paeria

Aquest dilluns comença a funcionar al Pavelló dels Camps Elisis -Antorxa- el refugi que l’Ajuntament de Lleida ha habilitat per als temporers i temporeres que arriben a la ciutat amb motiu de la campanya de la fruita. La regidora de Drets Socials, Regina Cairol, ha visitat els treballs de preparació de l’espai i ha insistit en el compromís del Govern de la Paeria per atendre aquestes persones. “Ho abordem com una situació d’emergència” davant la manca de previsió del govern anterior, ha assenyalat la regidora, qui també ha avançat que la Paeria planificarà amb temps un nou operatiu d’assistència per a la campanya del 2020. Trasllat d’activitats esportives Regina Cairol ha agraït expressament la comprensió i la bona col·laboració del club esportiu i de les famílies inscrites a Esportmania que aquests dies ocupaven el Pavelló dels Camps Elisis amb diferents activitats i que s’han hagut de traslladar. Així, a partir d’aquest dimarts, el Club Patrícia realitzarà els seus entrenaments al Barris Nord i un grup d’Esportmania passarà al pavelló de Cappont, on ja hi ha un altre grup de la mateixa activitat. Pernoctació, consigna, dutxa i menjar El refugi per a temporers i temporeres a l’Antorxa obrirà de les 20 a les 22 h, per oferir el servei de dutxes i de consigna. Les persones que hi pernoctin podran romandre al pavelló fins a primera hora del matí, entre les 7 i les 8 h. Els usuaris podran rebre menjar al Centre Jericó i al menjador social de la Paeria. El pavelló de l’Antorxa s’utilitzarà quan s’omplin les places que es disposen al Centre Jericó, el qual suma 70 llocs per dormir, 35 dels quals es destinen a temporers i temporeres. A l’Antorxa es podran ubicar unes 70 hamaques. En tot cas, Regina Cairol ha avançat que la Paeria té la possibilitat de comptar amb altres espais a la ciutat per si fos necessari ampliar el nombre de places d’allotjament d’urgència. Els operaris han treballat avui per instal·lar les hamaques al pavelló, reforçar la il·luminació interior i exterior així com els banys, amb la col·locació de sanitaris mòbils.

Els regidors i regidores d’Esquerra comencen a treballar a les respectives regidories

Jordina Freixanet, Jaume Rutllant, Montse Pifarré, Regina Cairol, Sandra Castro i Ignasi Amor es reuneixen amb els equips de cada àrea  Després que ahir el ple de la Paeria aprovés el cartipàs municipal que defineix, entre altres, l’organització de la corporació i les àrees de govern, els regidors i regidores d’ERC s’han traslladat aquest dimarts a les corresponents regidories per conèixer els equips de treball i posar-se al dia dels projectes que es fan a cada àrea. La tinent d’alcalde Jordina Freixanet ha anat a conèixer les instal·lacions de l’àrea de recursos humans, situada a l’edifici de Mercolleida, des d’on es farà càrrec de la nova Regidoria de Govern Obert i qualitat democràtica i institucional. El tinent d’alcalde Jaume Rutllant s’ha instal·lat a la Regidoria de Cultura i model de ciutat, on comparteix espai amb la Casa dels Gegants. La tinent d’alcalde Montse Pifarré, ha mantingut una reunió amb els responsables de tresoreria a la Regidoria d’Economia, a l’edifici de la plaça Sant Francesc. D’altra banda, la regidora de Drets socials, Regina Cairol, ha estat coordinant l’atenció als temporers, un dels temes més urgents que té sobre la taula aquesta regidoria, que situada al carrer Tallada. El regidor de Joventut, Festes i Tradicions, Ignasi Amor, ha conegut de primera mà les activitats i tallers que es fan al Centre de Recursos Juvenils del carrer la Palma. Amor combinarà la gestió de l’àrea de Joventut amb les festes, que es coordinen des de la regidoria de Cultura. Pel que fa a la regidora d'Educació, Drets i Feminisme i Cooperació, Sandra Castro, ha conegut el personal que treballa a l’àrea d’educació i ha mantingut la primera reunió de coordinació amb altres departaments.  

Pancarta i llaç groc a favor dels presos polítics i exiliats, a l'Ajuntament de Lleida

Aquest dilluns al migdia s’ha penjat una pancarta a favor dels presos polítics i exiliats a la façana de la Paeria de l’avinguda Blondel i aquesta tarda es penjarà un llaç groc a la plaça de la Paeria. L’alcalde Miquel Pueyo ha reivindicat la no neutralitat de l’espai públic: “l’espai públic és l’espai on s’han d’expressar totes les sensibilitats i totes les  posicions”. Així, ha explicat que “el llaç groc no és un símbol independentista, és solidari amb persones que estan a la presó per prendre decisions polítiques que no van incloure violència. La presència d’un llaç groc té és una càrrega política i la no presència també.”