Lleida

Totes les notícies


ERC exigeix es destini una partida pel Pla d’Usos de l’Horta als pressupostos del 2018

Els republicans volen garantir així que aquest s’aprovi i es comenci a aplicar el més aviat possible El grup municipal d’ERC-Avancem a la Paeria exigeix que es destini una partida al Pla d’Usos de l’horta en els pressupostos pel 2018. D’aquesta manera, els republicans volen garantir que aquest s’aprovi definitivament i es comenci a implementar el més aviat possible. Josep Maria Baiget, portaveu del grup republicà, explica que el Pla d’Usos era l’objectiu troncal del seu programa electoral per l’Horta, el qual garanteix una millor qualitat de vida als seus veïns. “El que sempre hem defensat els regidors d’Esquerra és que els veïns de l’Horta puguin viure a l’Horta i de l’Horta. Aquest Pla d’Usos, pel qual hem lluitat des de la nostra arribada a la Paeria, garanteix entre moltes altres coses, la promoció dels valors socials, la protecció del paisatge, els valors mediambientals i l’economia familiar de l’Horta, així com l’accés de qualitat al transport públic entre l’Horta i la ciutat, per tant continuarem vetllant per a que aquest s’apliqui el més aviat possible”, diu Baiget. Segons el regidor, si la Paeria inclou una partida pressupostària pel Pla d’Usos, als pressupostos del 2018, és garantirà que aquest s’aprovi en les darreres setmanes i és comenci a aplicar el més aviat possible. “Hem de ser capaços d’invertir la tendència de despoblació d’aquest indret de Lleida per convertir-lo en un lloc de qualitat per viure i per treballar, per tant urgeix que el Pla d’Usos es comenci a fer efectiu en els darrers mesos. Hem de felicitar a la Paeria que hagi acceptat la nostra proposta de creació del mateix, ara hem de garantir que continuï amb aquesta tasca, comprometent-se a aplicar-lo” finalitza el regidor.

ERC exigeix a Ros el detall de la despesa en comunicació i difusió

Els republicans sospiten que es destinen a aquestes partides més diners dels que tenen pressupostats i exigeixen a l’alcalde més transparència en la gestió d’aquests recursos El grup municipal d’ERC-Avancem a la Paeria ha reclamat avui a Àngel Ros, alcalde de Lleida, que els lliuri tota la informació referida a la partida de despeses de Comunicació i Difusió. Els republicans sospiten que s’hi destinen més diners dels que figuren als contractes amb les empreses de comunicació i exigeixen a l’alcalde total transparència en aquesta despesa. Carles Vega, president d’ERC-Avancem, recorda a Ros que està esperant aquesta documentació des de principis del 2016, “fins i tot hi ha una resolució de la Comissió de Garantia del Dret d’Accés a la informació Pública (GAIP) que obligava al Govern del consistori a presentar aquesta documentació abans del 31 de juliol d’enguany, documentació que encara no se’ns ha facilitat. Per tant, no entenem tant secretisme a no ser que no s’estiguin fent bé les coses i se’ns vulgui amagar alguna cosa” apunta el regidor. Vega recorda que les resolucions de la GAIP són vinculants i s’haurien de complir dins dels terminis que la comissió fixa. “Ja fa mesos que denunciem la manca de transparència de l’equip de govern municipal i el seu poc interès real en el tema. Portem més de sis mesos de retard esperant els resultats de les auditories a les empreses concessionàries, per culpa que no han lliurat tota la documentació que se’ls ha requerit i que havien de fer efectiva abans de finalitzar l’estiu, i encara és hora que sentim l’alcalde reclamant-los-la”, lamenta Vega. L’edil independentista recorda a l’alcalde que si les empreses concessionàries no faciliten la documentació que se’ls reclama, podrien estar incomplint el contracte que tenen amb el consistori. “Queda doncs demostrat el poc interès per part de l’equip de govern de garantir uns serveis municipals de qualitat, ja que no exerceix cap tipus de seguiment sobre les empreses concessionàries ni cap control sobre la qualitat del servei que ofereixen, permetent-los inclús sovint incomplir els contractes que tenen amb la Paeria”, finalitza el regidor.

Consell administració EMU

ERC demana la dissolució de l’EMU per inviable

Els republicans consideren que no compleix amb els objectius pels quals es va crear i que l’organisme suposa una carga econòmica massa elevada al consistori El grup municipal d’ERC-Avancem a la Paeria ha demanat de nou la dissolució de l’Empresa Municipal d’Urbanisme (EMU) per inviable. Segons Josep Maria Baiget, portaveu del grup republicà, mantenir l’EMU costa massa diners al consistori, quan l’organisme tampoc compleix amb els objectius pels quals es va crear, “per tant demanem la dissolució de l’EMU per inviable i perquè només exerceix com a entitat gestora de lloguers d’habitatges socials, funcions que es podria fer des d’una simple Oficina Local d’Habitatge”,afirma el regidor. Baiget també denuncia que l’EMU és una sobre carga innecessària de despesa a l’Ajuntament, “el qual cada any ha d’injectar-li gairebé 4 milions d’euros per garantir-ne la seva viabilitat, sense comptar el deute que té ja acumulat amb la Paeria de més de 10 milions d’euros, per crèdits i pagaments diversos”, diu Baiget. El portaveu tampoc no creu que les previsions de l’organisme per l’any vinent s’ajustin a la realitat, “creiem que les previsions pel que fa als ingressos vinculats a la venda de terrenys són massa optimistes, més veient com han anat aquests darrers anys. A més el deute a curt termini també augmenta, per tant no podem donar suport a uns pressupostos els quals considerem irreals; així com tampoc creiem necessari continuar mantenint un organisme que només suposa una càrrega per a Lleida i per la seva ciutadania” finalitza Baiget.

ERC declina qualsevol invitació protocol·lària de la Paeria

Els republicans no assistiran a cap de les invitacions rebudes fins que l’alcalde rectifiqui el seu posicionament unionista i continuï fent costat als partits que defensen la repressió sobre Catalunya i l’empresonament per causes polítiques. El grup municipal d’ERC-Avancem no assistirà a cap de les invitacions rebudes per part del Departament de Protocol de la Paeria, fins que l’alcalde Àngel Ros, no es posicioni al costat de la ciutadania, de la democràcia i la llibertat. Carles Vega, president del grup municipal, diu que no considera oportú participar en actes protocol·laris mentre continuï la repressió del poble del Catalunya, l’empresonament del seu govern legítim i dels dirigents cívics i la politització de la justícia. “Avui mateix no hem volgut assistir a la signatura del convenis de col·laboració entre l’Ajuntament de Lleida i la Universitat de Lleida, tot i que hi vam donar suport, perquè no vull fer costat a persones que defensen l’ús de la força i la repressió per acabar amb idees polítiques, anul·lant la voluntat de tot un poble”, afirma Vega. L’edil republicà diu que troba a faltar aquell Àngel Ros que defensava el catalanisme i el dret a decidir, però que espera que aquest torni aviat. “No el veig participar en cap acte a favor de la llibertat (però sí dels qui demanen empresonar Puigdemont), ni pronunciar-se sobre cap de les manifestacions que dia a dia estan succeint a la ciutat de Lleida i que mobilitzen a milers de lleidatans, ni pronunciar-se tampoc contra de l’empresonament del Govern, cosa que ell mateix va dir dissimuladament que lamentava. Sembla que l’alcalde Ros hagi desaparegut. Ara només veig, i entre bambolines, a Àngel Ros, president del PSC”.

Aturada de País

ERC Paeria s’uneix a  l’ “aturada de país" convocada per demà

Els republicans volen fer costat a l’ANC i Omnium i s’uneixen a la vaga general per demanar l’alliberament dels presos polítics catalans El grup municipal d’ERC-Avancem a la Paeria s’adhereix demà a l’ “aturada de país”, convocada per ANC i Omnium Cultural, per exigir la llibertat dels consellers del Govern empresonats des del passat dijous, i la de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, que porten més de dues setmanes tancats a la presó madrilenya de Soto del Real. Els republicans se sumen així a la crida de Vaga General que ha plantejat la Intersindical-CSC pel mateix dia i esperen repetir els èxits de mobilització del passat 3 d'octubre.  Carles Vega, president del grup municipal explica que tot i que la manifestació s’ha convocat per denunciar la precarietat laboral, “és també un bon dia per continuar denunciant la repressió que pateix el poble de Catalunya per part del govern i institucions espanyoles, la politització de la justícia, la qual permet l’existència de presos polítics en ple segle XXI i l’empresonament de vuit membres del nostre govern, que no oblidem va ser escollit legítima i democràticament pel poble de Catalunya ”, apunta Vega. Els republicans avisen que participaran a l’ aturada sempre i quan no sigui il·legalitzada pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. “Si Foment se surt amb la seva i aconsegueix que il·legalitzin la vaga general prevista per demà, haurem de trobar altres vies de protesta igual o més efectives. El que els regidors d’ERC tenim clar és que no aconseguiran callar-nos, ni callar la veu de tot un poble”, finalitza el regidor.

ERC demana l’eliminació de la Fundació Teatre de la Llotja

Els republicans consideren que no compleix amb les funcions per les quals es va crear i que el seu Patronat acaba sent una figura merament ‘decorativa’ El grup municipal d’ERC-Avancem a la Paeria demana que se suprimeixi la Fundació Teatre de la Llotja. Els republicans creuen que és totalment innecessària l’existència d’aquesta fundació i del seu patronat, ja que consideren que en dos anys que han passat des de la seva creació no s’ha assolit cap dels objectius per la qual va ser creada. Carles Vega, President del grup municipal republicà i també Patró de la Fundació lamenta que en tot aquest temps l’entitat no hagi presentat cap mecenatge nou. “Trobar mecenes i nou finançament extern era l’objectiu principal del la Fundació Teatre de la Llotja, la qual, en aquests dos anys de mandat, no n’ha aportat cap de nou. Tampoc tenim cap funció rellevant els patrons de la Fundació, ja que s’ha vist que no tenim ni veu ni vot a l’hora, per exemple, de decidir sobre la continuïtat d’una figura tant important com és la del gerent; per tant la nostra figura és merament decorativa”, lamenta el regidor. Vega considera que tant la programació de les activitats del Teatre com la direcció dels premis que atorga, pot estar perfectament assumida per la Regidoria de Cultura. “El director d’Arts Escèniques de la mateixa regidoria hauria de ser la persona que organitzi totes les activats que es duran a terme dins la programació del Teatre de la Llotja i la mateixa regidoria qui gestioni els el Premis Ricard Vinyes ”, apunta el regidor. L’edil independentista també qüestiona l’efectivitat de la Fundació per gestionar l’entitat amb responsabilitat. “A sis de novembre de 2017 es revisa el tancament de comptes del l’any 2016 i també s’aproven els pressupostos per enguany. Si la Fundació tingués alguna funció fora de la merament ornamental, aquestes reunions possiblement es farien a principis d’any, i els Patrons seríem quelcom més que un nom en unes actes, per tant, des del grup municipal d’ERC-Avancem no donem suport als pressupostos i demanem formalment la supressió de la Fundació del Teatre de la Llotja”.

Roda de Premsa

L’oposició demana Ros que reaccioni i es posicioni al costat de la ciutadania

ERC, PDeCAT, CUP i Comú de Lleida han recordat a l’alcalde que els membres del Govern empresonats ahir van ser escollits democràticament per milers de ciutadans de Lleida, i el seu empresonament és totalment injustificat. Els grups municipals d’ERC-Avancem, PDeCAT, la Crida per Lleida-CUP i el Comú de Lleida han mostrat avui el seu rebuig a les darreres actuacions judicials, com són l’empresonament ahir del vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, i de set consellers més de la Generalitat de Catalunya, i les acusacions a diversos joves de Lleida. Els regidors s’han mostrat indignats per tot el que està succeint a Catalunya i demanen a l’alcalde que es posicioni al costat de la ciutadania i no al costat dels partits de la dreta i la ultradreta espanyola, els quals són totalment antidemocràtics i actuen repressivament contra Catalunya. Carles Vega, president del grup municipal ERC Avancem, ha lamentat el discurs que Àngel Ros va fer ahir a l’homenatge del bombardeig del Liceu Escolar, “no pots dir que estàs trist per la situació que està vivint el país, i alhora acceptar-la i afirmar que el govern de Catalunya està a la presó perquè ha incomplert la llei: o es posiciona al costat de la ciutadania, o al costat d’aquells que defensen la repressió”, apunta el Vega. Els regidors han dit que a partir d’avui iniciaran actuacions per demanar l’alliberament dels consellers empresonats, “ja sigui mitjançant propostes de resolució a les respectives comissions, mocions al Ple i tots els mecanismes que tinguem a l’abast i que serveixin per a poder denunciar que estem vivint en un país on la justícia està totalment polititzada i els drets humans i les llibertats individuals no són respectades”, diu Vega. El regidor també a demanat a la ciutadania que no s’aturi i continuï amb les mobilitzacions i les accions de protesta. “Hem de continuar fent-nos sentir, amb manifestacions, amb la vaga general i amb totes les eines que serveixin per denunciar l’estat d’indefensió que ens trobem els ciutadans de Catalunya.

80è aniversari bombardeig Liceu Escolar

Vega: “La transició espanyola només va servir per rentar la cara al franquisme”

Representants de la Federació Regional i de la mateixa secció local d’ERC a Lleida han commemorat el 80è aniversari del bombardeig al Liceu Escolar del 2 de novembre de 1937, amb una ofrena floral al seu monument. El grup municipal d’ERC-Avancem a la Paeria, la Federació Regional i la secció local d’ERC Lleida han commemorat  aquest matí el 80è aniversari del bombardeig de Lleida de 2 de novembre de 1937, amb una ofrena floral al monument del Liceu Escolar. Carles Vega, president del grup municipal, ha lamentat la tragèdia viscuda ara fa 80 anys, en la qual recorda van morir majoritàriament nenes i nens, escolars i treballadors d’aquell edifici, causant de 250 morts. Segons el regidor, tot i la violència no comparable de fa 80 anys,  en l’actualitat encara vivim sotmesos en un estat repressiu, de supressió de llibertats i d’arravatament de l’autogovern de Catalunya per part de l’estat espanyol.  “Aquesta agressió cap al govern de Catalunya que estem vivint en l’actualitat, l’encapçalen els fills i els hereus de les mateixes persones que fa 80 anys van cometre aquest miserable bombardeig a l’edifici del Liceu Escolar” Vega també ha afirmat que la transició espanyola només ha servit per rentar la cara al franquisme i per incorporar l’estat espanyol als estats europeus. “Catalunya continua essent un país sense estructures d’estat que cada vegada que hem volgut reeixir se’ns ha volgut aturar amb violència”. El regidor ha demanat a la ciutadania que continuï defensant el govern legítim de Catalunya, “des de la pau, el moviment cívic i evitant en tot moment la violència”, i ha volgut enviar un recordatori a les víctimes de fa 80 anys i a les víctimes que han patit la repressió de l’estat des de llavors fins avui dia, “per tots plegats no hem de defallir i continuar en la lluita i la defensa de les nostres llibertats”. 

ERC exigeix a Ros vigilància per part de la Guàrdia Urbana per evitar abocaments incontrolats a l’Horta

Els republicans denuncien que les actuacions de neteja previstes als dos punts d’abocaments més conflictius són excessivament cares i demana més actuacions de prevenció. El grup municipal d’ERC-Avancem a la Paeria demana a l’equip de Govern més vigilància per part de la Guardia Urbana als dos punts més recurrents d’abocaments incontrolats a l’Horta de Lleida, (Tres Pontets del Camí de la Mariola i Camí de Grealó). Els republicans avisen que la despesa de quasi 100 euros anuals que costa netejar aquesta brutícia és inadmissible i demana una estratègia de prevenció per acabar amb aquestes conductes incíviques. Josep Maria Baiget, portaveu del grup republicà a la Paeria recorda que prèviament els independentistes ja havien denunciat la manca de voluntat per part de Ros d’acabar amb els abocaments incontrolats i demana més vigilància policial a l’Horta. “Els quasi 100 mil euros que paguem tots els contribuents per a netejar la brutícia que causen els abocaments incontrolats és una despesa inadmissible i no fa que es visualitzi una voluntat ferma per part de Ros d’acabar amb aquestes conductes incíviques”. Segons Baiget la instal·lació de càmeres de vigilància també ajudarien a reduir els abocaments, “El fet que aquestes conductes es produeixen quasi cada dia, posen de manifest que caldria una patrulla de la Guàrdia Urbana de forma habitual. La col·laboració de la ciutadania en denunciar aquests actes i les possibles sancions als infractors ajudarien també a reduir aquests actes incívics i la despesa que aquests suposen”, finalitza el regidor.