Lleida

Totes les notícies


Homenatge a Víctor Torres

Esquerra Republicana de Catalunya ha retut un nou i sentit homenatge a la figura del desaparegut Víctor Torres, en el primer aniversari de la seua mort, quan tenia 96 anys. “Quan vam celebrar els 80 anys d’Esquerra també vam commemorar els 80 anys de militància de Víctor Torres. És un referent per a tota la nació catalana per la seua lluita constant i lleial al servei del país i per la seua honestedat i honradesa, uns valors que són molt republicans i que ens aniria bé recuperar”, va afirmar Lluís Salvadó, secretari general adjunt d'ERC. El president d’ERC a Lleida, Carles Comes, va voler destacar especialment la seua fidelitat al projecte d’Esquerra i va assegurar que “és un exemple per a tothom”. Torres va ser secretari general de la Presidència de la Generalitat a l’exili i, al tornar a Catalunya, va exercir com a diputat i senador. L'acte d'homenatge va comptar també amb la confència "Els valors del republicanisme", a cura del professor emèrit de la UdL Jaume Barrull. Parlament de Carles Comes Parlament de Lluís Salvadó Conferència de Jaume Barrull: Els valors del republicanisme Trobareu l'àlbum fotogràfic de l'acte d'homenatge al nostre Facebook

Juli Otal

Entrevista a Juli Otal

Juli Otal, el nou president de la Secció Local d'ERC a Lleida, ha estat entrevistat per Ramon Redondo al programa Torn de Nit de la Manyana Televisió.

Juli Otal elegit nou president d'ERC a Lleida

En la seva assemblea celebrada ahir al vespre els militants d’Esquerra Republicana de Catalunya van validar per unanimitat a Juli Otal, l’únic candidat presentat, com a President d’ERC a la ciutat de Lleida en substitució d’Estanislau Fons. Aquest ferroviari de 51 anys i afiliat a diverses organitzacions de la ciutat, ja havia ocupat fins fa un any, les secretaries locals de finances i partipació ciutadana. El nou president local compta al seu equip amb Gabriel Ramon, com a secretari d’organització, Melcior Marco, com a secretai de finances, Jordi Tremosa, com a secretari d’imatge i comunicació, Amanda Pujol, com a secretària de la dona i Josep Maria Farreny, com a secretari de política municipal. En el seu discurs, el republicà va deixar la porta oberta a la col·laboració de tota la militància en la gestió local del partit. Juli Otal vol centrar el seu mandat en “retornar els republicans a la Paeria, com es mereix la gent de Lleida” i fer que se “senti la nostra opinió que és diferent tant a les polítiques de l’actual equip de govern, com de les que estan duent a terme els grups de l’oposició i reunir al voltant de la seva formació tot el teixit associatiu i social de la ciutat’. Vegeu l'àlbum fotogràfic a la nostra pàgina de Facebook

Manifestació contra la reforma laboral

Manifestació contra la reforma laboral

MANIFESTACIÓ CONTRA LA REFORMA LABORAL Data: Diumenge 19 de febrer Hora: A les 12 del migdia Lloc d’inici: Plaça de Ricard Vinyes, de Lleida Lloc de finalització: Seu de la subdelegació del Govern (Plaça de la Pau) Recorregut: Ricard Vinyes, Balmes, Rambla d’Aragó, Avinguda de Catalunya, Blondel, Rambla de Sant Francesc, Rambla de Ferran, Plaça de la Pau. Us hi esperem a tots i a totes per a fer sentir la veu de la gent d’Esquerra contra una reforma que vulnera greument els drets dels treballadors.

Volem lo tren

ERC contra les retallades que afecten el tren Lleida, Balaguer, la Pobla de Segur

El nostre partit s'ha bolcat de ple contra les retallades de freqüències horàries impulsades pel Govern de la Generalitat que des del passat dilluns 6 de febrer afecten i deixen ferida de mort la línia fèrria entre les localitats de Lleida i la Pobla de Segur i que anul·len el compromís de CiU de convertir en línia de rodalies el tram Lleida-Balaguer. La Permanent Regional, juntament amb els Grups Municipals i Comarcals afectats, el nostre Grup a la Diputació de Lleida i al Parlament de Catalunya han endegat diverses mocions al respecte i han participat molt activament en les dues manifestacions convocades per la plataforma “Salvem lo tren”. La darrera d'aquestes la convocada el passat dissabte a la ciutat de Lleida.

Joan Tardà

Conferència de Joan Tardà a Lleida

Benvolgut company, benvolguda companya, Som a l'inici d'una legislatura a les Corts espanyoles que serà molt difícil per als interessos de Catalunya i la nostra gent. No només per als qui volem la independència nacional del nostre país, sinó per a qualsevol persona que no es resigni al brutal embat d'assimilació lingüística i cultural que estem patint, del qual el País Valencià i les Illes en poden donar un dramàtic testimoni. I també vénen temps difícils per als projectes de progrés i justícia social que defensa Esquerra Republicana de Catalunya. Per aquest motiu, creiem més necessari que mai que la informació flueixi entre els nostres representants a les institucions i els i les militants i simpatitzants d'ERC, i que s'obrin espais per al col·loqui i el debat amb ells. Amb aquest ànim, em plau convidar-te a la conferència que el nostre company, i experimentat diputat a Madrid, el Joan Tardà, pronunciarà a Lleida, i al col·loqui posterior amb militants i simpatitzants. Conferència: Ponent: JOAN TARDÀ I COMA, Diputat d'ERC al Congrés dels Diputats Títol: PERSPECTIVES PER A UNA LEGISLATURA Dia: divendres, 10 de febrer Hora: 19 h Lloc: Sala Jaume Magre Bisbe Torres, 2 25002 Lleida http://turisme.paeria.es/apartat.php?id=lcb_magre A continuació, a les 20:30, farem el col·loqui amb els i les militants i simpatitzants que ho desitgin al casal Víctor Torres (c/Lluís Companys, 3). Espero que aquesta trobada sigui del teu interès, i que puguem comptar amb la teva presència i opinió. Salut i República! Estanislau Fons President de la Secció Local d'ERC a Lleida

Homenatge al president Companys

Homenatge al president Companys

Aquest dissabte, 15 d'octubre, la militància de la secció local de Lleida d'Esquerra Republicana ha fet un homenatge al president Lluís Companys  en el dia de l'aniversari del seu afusellament per part de l'exèrcit espanyol. Com és tradicional, a les 8 del matí hem llençat les salves d'honor, a la plaça de la Sardana a la Seu Vella, i tot seguit hem fet l'ofrena floral al peu del monument situat al carrer Lluís Companys.

Atac al monument a Lluís Companys

ERC condemna l'atemptat al monument de Lluís Companys

Gabriel Ramon, secretari d'organització d'ERC a Lleida, considera que l'atemptat al monument a Lluís Companys a Lleida, el dia de la Hispanidad, és un atac no sols contra el mateix president sinó a tot el poble de Catalunya. El president d'ERC a Lleida, Estanislau Fons, ha assenyalat que aquest acte ha estat fet pels qui celebren l'afusellament de Lluís Companys i voldrien tornar-lo a afusellar. Article d'Estanislau Fons: "Companys i la llibertat de Catalunya"

Onze de setembre 2011

Actes de l'Onze de Setembre de 2011

ERC Lleida ha participat a la marxa de torxes des del Roser fins a la Seu Vella, celebrada al vespre del 10 de setembre. L'11 de setembre s'ha fet la tradicional ofrena al Roser. Vídeo de la marxa de torxes Vídeos de l'ofrena al Roser Àlbum fotogràfic de la marxa de torxes (Facebook) Àlbum fotogràfic de l'ofrena al Roser (Facebook)