Lleida

Totes les notícies


Vega considera que els aclariments de Ros són insuficients i l'insta a explicar-se dijous davant la ciutadania

El candidat d'Esquerra a l’alcaldia de Lleida, Carles Vega, creu que la informació que l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha donat aquest dimarts als representants de les forces polítiques és "insuficient" perquè "a qui ha d'explicar-se és a la ciutadania, per aclarir els dubtes sobre l'honorabilitat de l'alcalde i la pèrdua de confiança cap a la Paeria."   En aquest sentit, Vega ha instat a Ros a que s'expliqui públicament dijous en la conferència anual que organitza el Col·legi de Periodistes.   Vega ha explicat que en la reunió convocada per Ros a la Paeria, el Paer en Cap només ha explicat quina documentació s'ha entregat a l'Oficina Antifrau i a la Fiscalia Anticorrupció. Però el republicà ha insistit que "la qüestió de fons que reclamem és que expliqui com es farà la reconversió de l'Empresa Municipal d'Urbanisme i que aclareixi les presumptes ramificacions urbanístiques que hi ha respecte a la destitució de Marta Camps."   L'alcaldable d'ERC alerta que Ros també ha d'aclarir "com s'explica el gran d'eficit de l'EMU i el fet que tenia contractat un producte financer d'alt risc."  

Vega creu que la igualtat de gènere ha de deixar de ser una commemoració de tràmit a ser una prioritat

El candidat d'Esquerra a l’alcaldia de Lleida, Carles Vega, considera que "s'ha de passar de commemorar el 8 de març com a tràmit a fomentar l'equitat de gènere com a principi". Així ho explicat durant l'acte unitari que institucions i entitats han fet aquest diumenge a la plaça 8 de març de Lleida per celebrar el Dia Internacional de les Dones.   En aquest sentit, Vega assegura que, si ERC té representació a la Paeria, treballarà per tirar endavant polítiques que ajudin a conciliar la vida laboral i familiar dels ciutadans i, en concret, de les dones. Vega ha recordat que encara avui són majoritàriament dones les que es dediquen a la cura d'altres membres de la família i per això proposa, entre altres mesures, "millorar el transport públic per garantir una millor mobilitat i desplaçaments més curts".   L'acte central ha comptat amb la lectura d’un manifest i l’actuació d’una formació de vent d’alumnes del Conservatori Municipal de Lleida.

Vega exigeix a Ros que deixi de fer-se la víctima i carregui amb les conseqüències si no s'han utilitzat bé els diners públics

El candidat d'Esquerra a l’alcaldia de Lleida, Carles Vega, ha reclamat a l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, que "deixi de fer-se la víctima i que doni explicacions d'una vegada per totes" per tal que "retorni la confiança de la ciutadania en l'Ajuntament".    En aquest sentit, Vega denuncia que l'actuació de l'Oficina Antifrau i la Fiscalia Anticorrupció a l'Ajuntament de Lleida "amplien i fan més profundes les ombres i els dubtes de la ciutadania respecte a la gestió de l'alcalde i l'equip de govern de la Paeria" i ha reiterat que el Paer en Cap ha d'aclarir "els dubtes a l'entorn de temes urbanístics i les sospites d'ús indegut de diners públics." Per això, exigeix a Ros que "si no s'han utilitzat bé els diners públics que ho reconegui i carregui amb les conseqüències".   L'alcaldable d'ERC ha lamentat que Lleida surti a la primera plana dels mitjans de comunicació per aquest motiu però defensa que "la gent de Lleida ha saber si a la Paeria es fan coses irregulars o no".    D'altra banda, Vega recorda que el grup municipal d'Esquerra a l'Ajuntament de Lleida va votar en contra de la concessió de la discoteca Larida i que va demanar crear una comissió de control de totes les concessions de la Paeria.

Vega proposa millorar el transport públic i crear serveis de proximitat per ajudar a les dones a conciliar la vida laboral i familiar

El candidat d'Esquerra a l’alcaldia de Lleida, Carles Vega, alerta que la conciliació de la vida laboral i familiar és "un gran repte" per a les administracions i proposa crear des de l'ajuntament  "estratègies sobre la gestió dels temps a la vida quotidiana" amb mesures com "millorar el transport públic perquè els trasllats siguin més curts i crear serveis de proximitat", a més de fer de mediador amb els agents socials per què facilitin la conciliació .   En aquest sentit, Vega afirma que l'ajuntament ha de vetllar per "incrementar l’atenció a la infància i a les persones amb dificultats d’autonomia, donar suport a les persones que assumeixen la responsabilitat principal en l’atenció i cura d’altres persones, promoure el bon veïnatge i les relacions d’ajuda mútua", així com facilitar l’accés al lleure educatiu i els recursos culturals als infants amb més dificultats sòcio-econòmiques.   Així ho ha explicat durant la xerrada "Dones, realitat social i laboral" organitzada per la Secció Local de Lleida d'Esquerra Republicana aquest dimarts a la sala Jaume Magre en motiu del Dia Internacional de la Dona que se celebrarà el proper 8 de març. Una xerrada en què també hi han intervingut Joana Espuga i Laia Remolà, d'AFALL, i Mercè Batlle, presidenta d'AREMI.   Vega ha assegurat que "el model familiar occidental és per a les dones font de limitació de drets, llibertat i autonomia personal" i ha recordat que, "per factors culturals", avui dia les dones encara suposen la major part de cuidadors principals, de manera que és difícil la conciliació de la vida laboral i familiar.   D'altra banda, l'alcaldable republicà creu que cal enfortir el rol de la negociació col·lectiva, promoure en l’àmbit empresarial mesures de flexibilitat i difondre els beneficis d’un millor equilibri entre els temps laborals, familiars i personals, així com incentivar l'aplicació de noves tecnologies com a eina per a obtenir una major flexibilitat en l’àmbit laboral i promoure la igualtat d’oportunitats entre dones i homes.

Carles Vega: "Al ple s'ha escenificat el final de la Lleida grisa"

El candidat d’Esquerra a l’alcaldia de Lleida, Carles Vega, afirma que el ple d'aquest divendres ha evidenciat "el final de la Lleida grisa o, millor dit, de l'ajuntament gris d'aquesta Lleida que ha estat abocada a una febre especuladora mentre va ser possible i que ha estat col·lapsada en els moments finals".   L'alcaldable d'ERC ha lamentat que durant molt de temps l'equip de govern de la Paeria negués "l'evidència que l'Empresa Municipal d'Urbanisme (EMU) tenia un gran deute" i que amb la seva dissolució "l'ajuntament ha d'assumir-lo i veurà mermades les possibilitats d'inversió de futur". Vega alerta que la situació econòmica de l'EMU és "molt més greu del que s'ha explicat" i per això afirma que "cal depurar responsabilitats". També ha reclamat a l'alcalde Àngel Ros que expliqui "quants diners de la ciutadania s'hauran d'invertir en aquesta mala gestió de tants anys".   Segons Vega, la decisió sobtada de desmembrar l'EMU amaga les discrepàncies en temes urbanístics entre l'alcalde i l'expresidenta de l'empresa, Marta Camps.   D'altra banda, Vega ha denunciat que, "una vegada més, Ros no ha donat explicacions" i ha reclamat a l'alcalde que en els tres mesos que falten per a les eleccions municipals "s'acabin d'aclarir moltes coses". Per al candidat republicà, a partir d'ara s'obren noves expectatives: "esperem que després de les eleccions tinguem un nou ple que faci net i que doni la sensació a la ciutadania que les coses es fan com s'han de fer i que els diners públics es gasten com s'han de gastar".

Vega acusa Ros de cessar Marta Camps per interessos urbanístics

El candidat d’Esquerra a l’alcaldia de Lleida, Carles Vega, assegura que la destitució de Marta Camps com a tinent d’alcalde i regidora d’Urbanisme de la Paeria amaga interessos urbanístics. Vega està convençut que, tot i que l’alcalde ha venut l’enfrontament amb Marta Camps com una qüestió personal, per a Ros, "Camps era un obstacle per poder aprovar determinats compromisos urbanístics amb agents econòmics”.   Segons el republicà, "Ros té pressa per aprovar una modificació del Pla Urbanístic Municipal en l'Àrea Residencial Estratègica on va el Carrefour que requeriria una requalificació dels terrenys."   Per a Vega, les acusacions mútues entre Ros i Camps poden tapar allò que realment és important i denuncia que “és evident que alguna cosa amaga Ros, sinó no s’explica per què ha decidit desmantellar tota la regidoria d’Urbanisme i l’Empresa Municipal d’Urbanisme (EMU).”   Vega creu que “no es pot permetre que els ciutadans tinguin dubtes sobre l’Ajuntament” i per això ha reclamat a Ros que s'expliqui en el ple d’aquest divendres “En aquest temps fins a les eleccions, enlloc de posar-se a reconvertir l’EMU, que es dediqui a explicar-se i a ser transparent”, ha afegit el cap de llista d’ERC.   D’altra banda, Vega ha explicat que “el projecte de ciutat d’Esquerra reivindica el caràcter social de l’urbanisme propi de ciutats del segle XXI i trenca amb el model urbanístic especulatiu de Ros en què prevalen els interessos d’uns quants poderosos.”

Vega vol potenciar el comerç de barri i donar incentius fiscals als joves per a noves botigues

El candidat d’Esquerra a l’alcaldia de Lleida, Carles Vega, assegura que "Lleida necessita polítiques per promoure el comerç de barri i proximitat ja existent potenciant-ne la seva singularitat, a diferència del que s'ha fet fins ara”. A més, creu que cal “ajudar amb incentius fiscals l’inici d’activitat econòmica comercial entre els joves”, sobretot en els barris on el comerç ha anat desapareixent. Vega denuncia que “malgrat que el comerç és el sector que genera més activitat econòmica a la ciutat de Lleida, l’equip de govern de la Paeria no ha fet accions que l’ajudin”.   Per a Vega, el comerç “és essencial per a la cohesió social i la coherència urbanística, així com per preservar la identitat i l’atractiu de Lleida”. Segons el republicà, la #NovaLleida ha de ser un exemple de model comercial “arrelat a la trama urbana, modern i dinàmic que s’allunyi de megalomanies i propostes tan poc encertades com parcs temàtics comercials com el dels Barrufets”.   Din la campanya #NovaLleida, l’alcaldable d’ERC s’ha reunit amb representants de la Federació Provincial d'Empresaris de Comerç de Lleida (FECOM) per explicar el seu projecte comercial de ciutat i escoltar les demandes del sector.

Vega exigeix a Ros que aclareixi a la ciutadania si ha comès alguna irregularitat

El candidat d’Esquerra a l’alcaldia de Lleida, Carles Vega, exigeix a l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, que "passi comptes davant la ciutadania de manera clara i diàfana" respecte a les acusacions de la fins ara primera tinent d'alcalde de la Paeria, Marta Camps, respecte al presumpte cobrament irregular de dietes en viatges i elevades factures de protocol. Vega alerta que el fet "que una col•laboradora tan directa acusi el Paer en cap d’ús indegut de diner públic demana una resposta immediata" perquè no es pot permetre que els ciutadans tinguin dubtes sobre els comptes municipals. Per al republicà, Ros no ha donat prou explicacions en les declaracions que ha fet als mitjans de comunicació i creu que "la gent ha de saber si l’alcalde de Lleida ha comès alguna irregularitat o il•legalitat." L'alcaldable d'ERC demana la màxima transparència i assegura que aquesta serà una de les seves prioritats tan si té responsabilitats en el proper govern municipal com si està a l'oposició. En aquest sentit, Vega ha recordat que ja fa temps que Esquerra Republicana va demanar públicament a Ros explicacions sobre la finalitat i el cost dels seus viatges a la Xina i Hannover i que aclarís si la Paeria havia pagat també les despeses de la dona de l'alcalde.

ERC Lleida posa en marxa un servei de Whatsapp obert a la ciutadania

Des d'avui, els qui vulgueu fer consultes o propostes a ERC Lleida amb vista a la campanya de les eleccions municpals 2015 ho podreu fer mitjançant un servei de WhatsApp (619.625.389).   D'aquesta manera, podreu enviar missatges directament a ERC Lleida, preguntar dubtes sobre el programa electoral, tenir més informació dels actes polítics, etc. I si voleu rebre les últimes notícies d'ERC Lleida al vostre Whatsapp, només heu de fer dues coses: 1. Afegiu el número 619.625.389 a la vostra agenda de contactes. 2. Envieu-nos un Whatsapp amb el text: "Rebre alertes" + Nom i cognoms