Lleida

Totes les notícies


Vega vol potenciar el comerç de barri i donar incentius fiscals als joves per a noves botigues

El candidat d’Esquerra a l’alcaldia de Lleida, Carles Vega, assegura que "Lleida necessita polítiques per promoure el comerç de barri i proximitat ja existent potenciant-ne la seva singularitat, a diferència del que s'ha fet fins ara”. A més, creu que cal “ajudar amb incentius fiscals l’inici d’activitat econòmica comercial entre els joves”, sobretot en els barris on el comerç ha anat desapareixent. Vega denuncia que “malgrat que el comerç és el sector que genera més activitat econòmica a la ciutat de Lleida, l’equip de govern de la Paeria no ha fet accions que l’ajudin”.   Per a Vega, el comerç “és essencial per a la cohesió social i la coherència urbanística, així com per preservar la identitat i l’atractiu de Lleida”. Segons el republicà, la #NovaLleida ha de ser un exemple de model comercial “arrelat a la trama urbana, modern i dinàmic que s’allunyi de megalomanies i propostes tan poc encertades com parcs temàtics comercials com el dels Barrufets”.   Din la campanya #NovaLleida, l’alcaldable d’ERC s’ha reunit amb representants de la Federació Provincial d'Empresaris de Comerç de Lleida (FECOM) per explicar el seu projecte comercial de ciutat i escoltar les demandes del sector.

Vega exigeix a Ros que aclareixi a la ciutadania si ha comès alguna irregularitat

El candidat d’Esquerra a l’alcaldia de Lleida, Carles Vega, exigeix a l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, que "passi comptes davant la ciutadania de manera clara i diàfana" respecte a les acusacions de la fins ara primera tinent d'alcalde de la Paeria, Marta Camps, respecte al presumpte cobrament irregular de dietes en viatges i elevades factures de protocol. Vega alerta que el fet "que una col•laboradora tan directa acusi el Paer en cap d’ús indegut de diner públic demana una resposta immediata" perquè no es pot permetre que els ciutadans tinguin dubtes sobre els comptes municipals. Per al republicà, Ros no ha donat prou explicacions en les declaracions que ha fet als mitjans de comunicació i creu que "la gent ha de saber si l’alcalde de Lleida ha comès alguna irregularitat o il•legalitat." L'alcaldable d'ERC demana la màxima transparència i assegura que aquesta serà una de les seves prioritats tan si té responsabilitats en el proper govern municipal com si està a l'oposició. En aquest sentit, Vega ha recordat que ja fa temps que Esquerra Republicana va demanar públicament a Ros explicacions sobre la finalitat i el cost dels seus viatges a la Xina i Hannover i que aclarís si la Paeria havia pagat també les despeses de la dona de l'alcalde.

ERC Lleida posa en marxa un servei de Whatsapp obert a la ciutadania

Des d'avui, els qui vulgueu fer consultes o propostes a ERC Lleida amb vista a la campanya de les eleccions municpals 2015 ho podreu fer mitjançant un servei de WhatsApp (619.625.389).   D'aquesta manera, podreu enviar missatges directament a ERC Lleida, preguntar dubtes sobre el programa electoral, tenir més informació dels actes polítics, etc. I si voleu rebre les últimes notícies d'ERC Lleida al vostre Whatsapp, només heu de fer dues coses: 1. Afegiu el número 619.625.389 a la vostra agenda de contactes. 2. Envieu-nos un Whatsapp amb el text: "Rebre alertes" + Nom i cognoms  

Carles Vega diu que Ros va fer una "alcaldada" amb el contracte dels radars

El candidat d’Esquerra a l’alcaldia de Lleida, Carles Vega, considera que en el ple de l’Ajuntament de Lleida d’aquest mes de gener, celebrat aquest divendres, “ha quedat molt palès que en l’assumpte dels radars l’alcalde va fer una alcaldada”. Segons el republicà, el Paer en cap, Àngel Ros, “ha menystingut, ha menysvalorat i ha obviat el text de la concessió i va decidir fer les coses diferent de com estaven escrites.”   Per a Carles Vega, durant la sessió plenària Ros ha reconegut que els acords entre l’equip de govern i l’empresa concessionària sobre el límit de velocitat i els criteris que es segueixen per a posar multes “no estan per escrit i només van consistir en comunicacions orals” entre les dues parts. L’alcaldable d’ERC ha denunciat que es tracta d’una manera d’actuar “que no s’hauria de repetir i que ja ens encarregarem de canviar quan entrem a la Paeria”.  

Acte en homenatge a Víctor Torres

La Federació Regional i la Secció Local de Lleida d’Esquerra Republicana de Catalunya van celebrar ahir un emotiu acte d’homenatge al polític lleidatà i membre del govern de la Generalitat a l’exili sota la presidència de Josep Irla, Víctor Torres i Perenya, en el centenari del seu naixement. L’acte, que es va dur a terme a l’IMAC, el que era l’antic Casal de la Joventut Republicana de la qual en va ser membre l’homenatjat, va tenir un caràcter tranversal i va comptar amb personalitats de diferents partits polítiques van acostar els assistents a la figura de Torres.   Carmina Pardo, en representació del Partit dels Socialistes de Catalunya, Octavi Miarnau, per part de Convergència Democràtica de Catalunya, Eduard Baches, candidat d’Iniciativa per Catalunya Verds i Jordi Curcó, d’Unió Democràtica de Catalunya van narrar diverses anècdotes personals i van analitzar la rellevància de la figura de Torres en el marc general de la política nacional però, també en el marc de la seva vinculació personal i social amb la seva sempre enyorada i estimada ciutat de Lleida, en un acte conduit pel candidat d’ERC a la Paeria, Carles Vega.   La cloenda de l’acte ha anat a càrrec del director de la Càtedra de Periodisme i Comunicació de la Universitat de Lleida, Miquel Pueyo, que ha situat la importància de la figura política de Víctor Torres en els contexts de la Generalitat de Catalunya a l’exili i de la transició democràtica de l’estat espanyol després dels 40 anys de règim feixista, així com el vessant humà i familiar. A l’acte hi han assistit, també, dos dels tres fills del polític, Manuel i Helena Torres, que han disculpat l’absència de la seva vídua Raymonde Salle per motius de salut.   Cal recordar que Víctor Torres era fill d'Humbert Torres, germà del poeta Màrius Torres i nebot d'Alfred Perenya; va lluitar a la guerra civil espanyola en la Columna Macià - Companys i fou comissari polític d'Esquerra Republicana de Catalunya abans d'exiliar-se a França el 1939; va ser Secretari General de la Presidència del Govern de la Generalitat de Catalunya a l'exili durant el mandat de Josep Irla i Bosch (entre 1948 i 1954) i, més tard, va col·laborar extraoficialment amb el president Josep Tarradellas i Joan: va ser diputat al Parlament de Catalunya i senador a Corts Generals; va ser distingit amb la Creu de Sant Jordi  i va morir a la seva ciutat natal, el 19 de juny de 2011.

ERC denuncia poca transparència sobre la canera municipal i proposa ampliar horaris i fomentar adopcions

Després de rebre algunes queixes ciutadanes i de llegir reiterades denúncies publicades als diaris locals sobre la gestió de la gossera municipal de Lleida, el grup municipal d’Esquerra Republicana reclama al govern de la Paeria més transparència i millor servei en la gestió d’aquestes instal•lacions públiques. En aquest sentit, el candidat d’ERC a l’alcaldia de Lleida, Carles Vega, denuncia l’escassa informació que l’Ajuntament facilita sobre la canera i demana que es faci difusió “del nombre d’animals que entren i surten del servei d’acolliment, què passa exactament amb ells i quines adopcions hi ha”. L’alcaldable republicà alerta que “és sospitós que no permetin entrar sense previ avís ni tampoc deixin fer fotografies dels animals”, així com el fet que no es treballi amb voluntaris. “Sens dubte, el voluntariat seria una opció molt positiva per la l’optimització de recursos tant humans com econòmics”, ja que aquestes persones podrien ajudar a donar menjar i a treure a passejar els animals, segons Vega. D’altra banda, insta a la Paeria a “ampliar els horaris d’atenció al públic, que ara són en horaris d’oficina els dies laborables”. D’aquesta manera, segons Vega, es podria “garantir el benestar dels animals que hi ha al centre i que tinguin una atenció més personalitzada tots els dies de l’any.” Per a ERC, per al bon funcionament d’un Centre d’acollida d’animals abandonats, és bàsic el treball amb els animals per tal de socialitzar-los per garantir les futures adopcions, ja que la seva tasca primordial a banda de l’acollida imminent és buscar famílies per aquests animals. Per això, Vega insisteix que “caldria fomentar la política d’adopcions, com passa amb altres caneres mitjançant, per exemple, la difusió d’informació i imatges sobre els gossos i gats a diari per les xarxes socials,  fent jornades de portes obertes tots els caps de setmana, o campanyes informatives regularment.

ERC Lleida recorda Víctor Torres en el centenari del seu naixement

Una representació de les Executives de la Federació Regional i de la Secció Local de Lleida d’Esquerra Republicana de Catalunya, encapçalada pels seus presidents, Carles Comes i Juli Otal, han visitat avui el cementiri de la ciutat de Lleida per fer un breu acte d’homenatge al polític lleidatà i membre del govern de la Generalitat a l’exili sota la presidència de Josep Irla, Víctor Torres i Perenya, en el centenari del seu naixement. En el decurs de l’acte -conduit per la secretària regional de Formació i Ensenyament, Núria Marín, i pel candidat a l’alcaldia a Lleida, Carles Vega- s’ha volgut desglossar molt breument la imatge de l’ex-dirigent republicà com a polític, com a persona i com a fill il·lustre de la seva estimada ciutat de Lleida i s’ha lliurat una ofrena floral davant del tomba de Torres, que va morir en aquesta ciutat el 20 de juny de 2011. Amb aquest acte s’inicia la celebració per part d’Esquerra Republicana de Catalunya del centenari de Víctor Torres que, en el cas de Lleida, tindrà com a acte central una xerrada en que intervindran diferents representants de la classe política, i es durà a terme el proper 27 de gener a l’Institut Municipal d’Acció Cultural (antic Casal de la Joventut Republicana) de la capital ponentina, a dos quarts de vuit del vespre.

Vega exigeix a Ros que expliqui si la concessionària de radars reclama 2,3 milions a la Paeria

Carles Vega, portaveu municipal d’ERC i candidat a l’alcaldia de Lleida, exigeix al Paer en cap Àngel Ros que aclareixi si són certes -en la seua totalitat o en alguna part- les informacions publicades aquest diumenge per la premsa local segons les quals tant l’alcalde com l’empresa concessionària que gestiona el servei de radars i seguretat viària incorrerien en diversos incompliments del contracte establert. Vega ha fet públic l’estorament que li produeixen aquestes informacions difoses pel Comú de Lleida, que assegura que l’empresa Sice-Arnó reclama a la Paeria 2,3 milions d’euros en concepte de multes no cobrades, entre altres. El portaveu republicà consideraria del tot inacceptable, en l’actuació d’un alcalde, qualsevol dels incompliments a què es refereix el col•lectiu denunciant, alhora que diu sentir-se estupefacte davant la possibilitat que la gestió de multes, un mecanisme que s'està demostrant pensat per recaptar més diners del contribuent, acabés costant encara més diners a l’erari municipal. Segons Vega, “no només seria fer el ridícul més espantós, sinó que significaria que un altre servei municipal privatitzat acabaria sent més car que si el gestionés la Paeria, com ja passa ara amb els autobusos o el servei d’aigües”. De confirmar-se la situació, per a Carles Vega “quedarà evidenciat un cop més que l’actuació d’Àngel Ros com a alcalde de Lleida és plena de llacunes, manca de transparència i ha convertit els serveis i els béns de la ciutat en un vedat perfecte per al negoci privat”. En aquest sentit, el candidat d’ERC veu lògica alhora que comparteix la indignació de milers de lleidatanes i lleidatans i conclou: “espero aquest sigui un dels darrers despropòsits que haurem de sofrir de Ros com a Paer en cap”.

Resposta a Àngel Ros sobre els pactes a les eleccions municipals

Malgrat que ERC a Lleida no es planteja hores d'ara cap mena d'acord amb CiU a les eleccions municipals, considerem les declaracions d'Àngel Ros publicades aquest divendres als diaris locals molt desencertades. Parlar de frau és parlar d'engany i no pot acusar ningú de practicar l'engany aquell qui és conegut per incomplir contínuament les seues promeses. En aquest sentit, el candidat republicà a la Paeria, Carles Vega, recorda que “entre els diversos anuncis de Ros incomplerts, cal recordar-li que va dir que el 2015 no es presentaria a les eleccions i resulta que és alcaldable, no és això un engany?”. Vega atribueix aquest tipus de declaracions al fet que Ros veu en el candidat d'Esquerra Republicana un seriós contrincant per arribar a l'alcaldia de Lleida. Només així explica els continus signes de nerviosisme que està manifestant darrerament el president del PSC, que, segons Vega, fa que “estigui capficat a voler desacreditar, igual que alguns altres càrrecs socialistes, ERC i el seu candidat”. Finalment, el portaveu republicà està segur que si Àngel Ros necessita l'ajut d'altres formacions per arribar a ser alcalde no dubtarà a pactar-hi, per la qual cosa, “si no és que no ho ha intentat fer ja, segur que no consideraria cap frau un possible pacte PSC-PP”.