Lleida

Totes les notícies


Volem lo tren

ERC contra les retallades que afecten el tren Lleida, Balaguer, la Pobla de Segur

El nostre partit s'ha bolcat de ple contra les retallades de freqüències horàries impulsades pel Govern de la Generalitat que des del passat dilluns 6 de febrer afecten i deixen ferida de mort la línia fèrria entre les localitats de Lleida i la Pobla de Segur i que anul·len el compromís de CiU de convertir en línia de rodalies el tram Lleida-Balaguer. La Permanent Regional, juntament amb els Grups Municipals i Comarcals afectats, el nostre Grup a la Diputació de Lleida i al Parlament de Catalunya han endegat diverses mocions al respecte i han participat molt activament en les dues manifestacions convocades per la plataforma “Salvem lo tren”. La darrera d'aquestes la convocada el passat dissabte a la ciutat de Lleida.

Joan Tardà

Conferència de Joan Tardà a Lleida

Benvolgut company, benvolguda companya, Som a l'inici d'una legislatura a les Corts espanyoles que serà molt difícil per als interessos de Catalunya i la nostra gent. No només per als qui volem la independència nacional del nostre país, sinó per a qualsevol persona que no es resigni al brutal embat d'assimilació lingüística i cultural que estem patint, del qual el País Valencià i les Illes en poden donar un dramàtic testimoni. I també vénen temps difícils per als projectes de progrés i justícia social que defensa Esquerra Republicana de Catalunya. Per aquest motiu, creiem més necessari que mai que la informació flueixi entre els nostres representants a les institucions i els i les militants i simpatitzants d'ERC, i que s'obrin espais per al col·loqui i el debat amb ells. Amb aquest ànim, em plau convidar-te a la conferència que el nostre company, i experimentat diputat a Madrid, el Joan Tardà, pronunciarà a Lleida, i al col·loqui posterior amb militants i simpatitzants. Conferència: Ponent: JOAN TARDÀ I COMA, Diputat d'ERC al Congrés dels Diputats Títol: PERSPECTIVES PER A UNA LEGISLATURA Dia: divendres, 10 de febrer Hora: 19 h Lloc: Sala Jaume Magre Bisbe Torres, 2 25002 Lleida http://turisme.paeria.es/apartat.php?id=lcb_magre A continuació, a les 20:30, farem el col·loqui amb els i les militants i simpatitzants que ho desitgin al casal Víctor Torres (c/Lluís Companys, 3). Espero que aquesta trobada sigui del teu interès, i que puguem comptar amb la teva presència i opinió. Salut i República! Estanislau Fons President de la Secció Local d'ERC a Lleida

Homenatge al president Companys

Homenatge al president Companys

Aquest dissabte, 15 d'octubre, la militància de la secció local de Lleida d'Esquerra Republicana ha fet un homenatge al president Lluís Companys  en el dia de l'aniversari del seu afusellament per part de l'exèrcit espanyol. Com és tradicional, a les 8 del matí hem llençat les salves d'honor, a la plaça de la Sardana a la Seu Vella, i tot seguit hem fet l'ofrena floral al peu del monument situat al carrer Lluís Companys.

Atac al monument a Lluís Companys

ERC condemna l'atemptat al monument de Lluís Companys

Gabriel Ramon, secretari d'organització d'ERC a Lleida, considera que l'atemptat al monument a Lluís Companys a Lleida, el dia de la Hispanidad, és un atac no sols contra el mateix president sinó a tot el poble de Catalunya. El president d'ERC a Lleida, Estanislau Fons, ha assenyalat que aquest acte ha estat fet pels qui celebren l'afusellament de Lluís Companys i voldrien tornar-lo a afusellar. Article d'Estanislau Fons: "Companys i la llibertat de Catalunya"

Onze de setembre 2011

Actes de l'Onze de Setembre de 2011

ERC Lleida ha participat a la marxa de torxes des del Roser fins a la Seu Vella, celebrada al vespre del 10 de setembre. L'11 de setembre s'ha fet la tradicional ofrena al Roser. Vídeo de la marxa de torxes Vídeos de l'ofrena al Roser Àlbum fotogràfic de la marxa de torxes (Facebook) Àlbum fotogràfic de l'ofrena al Roser (Facebook)

ERC crida a fer una DIada reivindicativa

ERC crida a fer un Onze de Setembre reivindicatiu

Diumenge, 11 de Setembre, en la tradicional ofrena al RoserXavier Eritja llegirà el següent manifest consensuat per Esquerra Republicana de Catalunya, Solidaritat per la Independència i Reagrupament. Sense defallir, per la llibertat plena, per la independència Fa 304 anys, aquest recinte del Roser va veure caure els patriotes defensors de les Llibertats Nacionals de Catalunya. Era l'any 1707, i la seva derrota a mans de l'aliança borbònica va ser el preludi del que, set anys més tard, seria la derrota d'un sistema polític que havia permès Catalunya viure segons les seves lleis i les seves voluntats durant set segles. Però aquest poble no viu amb la moral de l'esclau, conformat a la seva dissort. Tres-cents anys de lleis adverses, de governs hostils, d'amenaces i combats militars contra el nostre país i les nostres institucions, de pressió judicial (com la que estem vivint avui contra l'ensenyament en català), i d'espoli dels nostres recursos (que són fruit de l'esforç de la gent d'un país que només té això: la seva gent), tres-cents anys d'atiar odis contra Catalunya i els homes i dones que la conformen; tres cents anys, no ens han aconseguit esborrar del mapa. Avui, com sempre, bufen vents huracanats en contra del nostre país, i la cruïlla es dibuixa cada cop més nítida: o fem el salt cap a l´Estat propi, en el concert de les nacions europees, o en poques generacions desapareixerem. Avui, més que mai, convé que els patriotes ens sentim cridats a lluitar conjuntament, a unir voluntats, a trobar les aliances que ens acostin a l'objectiu de plenitud nacional. És per això que avui, Esquerra Republicana de Catalunya, Solidaritat Catalana per la Independència i Reagrupament hem volgut compartir l'homenatge i el missatge. En aquests moments històrics, quan Catalunya ha de decidir com vol afrontar el segle XXI que ara comença, els independentistes de Lleida apel•lem a la responsabilitat i la generositat de tothom, per, salvant les legítimes diferencies, treballar per bastir un projecte polític seriós i creïble que la societat catalana demana.

Manifestació de l'Onze de Setembre de 2010

Marxa de Torxes el 10 de setembre

Diverses entitats cíviques i organitzacions polítiques locals de Lleida, de tot l’àmbit catalanista i nacionalista català, entre les quals es troba Esquerra Republicana de Catalunya, convoquem als nostres afiliats, simpatitzants i amics, però també a la ciutadania en general, a una marxa de torxes pel dissabte 10 de setembre, a les 9 del vespre, al Roser, per anar cap a la porta de la mitja lluna de la Seu Vella, on llegirem un manifest i farem una ofrena floral. El lema de la marxa és el de “Som una nació. Nosaltres decidim”, i l’objectiu és el d’afirmació nacional i de reivindicació del dret a decidir. És per això que us emplacem a venir a la marxa, així com ajudar-nos a difondre la convocatòria.   Secció local d'ERC - Lleida

Comité polític d'ERC Lleida

Elecció de la presidència d'ERC Lleida

La militància de Lleida d'Esquerra Republicana de Catalunya ha escollit la nova direcció de la secció local, formada per les persones següents: Estanis Fons, Presidència i Política municipal Gabriel Ramon, Organització Lluís Riba, Finances Jordi Tremosa, Imatge i comunicació Marta Melgosa, Dona i Tercer sector Josep Valls, Horta i Centre històric Melcior Marcó,  Entitats cíviques i culturals Juanjo Falcó, Educació Margarida Serveto, Universitat Maria Àngels Cabasés, Empresa Àlbum fotogràfic (Facebook)

Víctor Torres

Esquerra Republicana de Catalunya lamenta la pèrdua de Víctor Torres

El president d’Esquerra, Joan Puigcercós, i el secretari general, Joan Ridao, han expressat en nom del partit el condol a la família de Víctor Torres davant la seva pèrdua. La tristor per la notícia s’ha unit al record pel referent que ha significat la figura política i humana de Víctor Torres. Militant d’Esquerra des de la seva fundació ha estat un referent de fidelitat al partit, a Catalunya i als valors republicans. Precisament una de les seves darreres aparicions publiques fou l’acte de commemoració del 80è aniversari d’Esquerra, el passat mes de març. Víctor Torres i Perenya va nàixer a Lleida, l’any 1915. Fill d'Humbert Torres i Barberà, germà del poeta Màrius Torres i Perenya i nebot d'Alfred Perenya; fou membre de la Joventut Republicana de Lleida, fundada pel seu pare el 1915, i milità a Esquerra Republicana de Catalunya des de la seva fundació l’any 1931. Va estudiar dret a la Universitat de Barcelona, on s’'afilià a la Federació Nacional d'Estudiants de Catalunya (FNEC). Durant la guerra civil espanyola lluità en la Columna Macià-Companys i fou comissari polític d'ERC abans d'exiliar-se a França el 1939. Amb la seva família va viure a Osseja, Lió i finalment a Montpeller. A l'exili fou secretari general de la presidència de la Generalitat de Catalunya durant el mandat de Josep Irla i Bosch (1948-1954) i, més tard, col·laborà extraoficialment amb el president Josep Tarradellas i Joan. El 1976 va tornar a Catalunya i es reincorporà a la direcció d'Esquerra Republicana de Catalunya. Va ser vocal de la Comissió mixta de traspassos Generalitat - Estat el 1977. A les eleccions al Parlament de Catalunya de 1980 i de 1984 fou elegit diputat per al Parlament de Catalunya, on fou designat com a senador a Madrid el 1980 i el 1982. El 2000 va rebre la Creu de Sant Jordi. Les seves despulles romandran a partir de demà a la tarda al tanatori de Lleida. La cerimònia civil serà dimarts a les 10.30h al mateix tanatori