Lleida

Totes les notícies


ERC-Avancem farà una targeta social per a què les persones més necessitades accedeixin a serveis socials, transport i cultura

ERC-Avancem a Lleida posarà en marxà 'una targeta social amb descomptes adreçada a les persones amb una renda més baixa amb l'objectiu de garantir que puguin accedir als serveis socials bàsics, així com al transport públic i als equipaments i activitats culturals'. La targeta serà l'eina principal del pla de xoc que pretén ser el Nou Pacte Social per a la Ciutadania que defensa ERC-Avancem 'per acabar amb la situació d'emergència en què viuen molts lleidatans i lleidatanes'. Així ho ha anunciat aquest diumenge el número 2 de la candidatura, Josep Maria Baiget. Baiget ho ha explicat durant el míting que s'ha celebrat a la plaça de l'Institut d'Estudis Ilerdencs i que ha comptat amb la secretària general d'ERC, Marta Rovira, i el coordinador general d'Avancem, Joan Ignasi Elena. Finalment el cap de llista d'ERC-Avancem a Lleida, Carles Vega, no ha pogut parlar per una afonia greu, però ha pujat a saludar els assistents. Baiget ha insistit que 'el tema social i nacional van junts' i ha demanat a les persones que van votar a ERC a les eleccions europees que 'ens tornin a fer confiança'. L'acte l'ha tancat la secretària general d'ERC, Marta Rovira amb un míting, on ha assegurat que 'Lleida demana un canvi' i que 'el 24 de maig comencem a construir la República Catalana des dels ajuntaments'. Rovira també ha deixat clar que 'volem ajuntaments transparents que facilitin tota la informació pública, amb participació de la gent i oberts, amb parets de vidre i portes enormes.' Després dels parlaments, els líders dels dos partits i els membres de la candidatura de Lleida s'han fet una fotografia damunt de l'escenari amb una estelada. L'acte ha comptat amb els garrotins del grup La Violeta i un vermut popular de Festa Major. 

ERC-Avancem vol fer un passeig amb carril bici a Roger de Llúria i promoure activitats culturals i esportives a l'aire lliure

La candidatura d'ERC-Avancem vol convertir el carrer Roger de Llúria en una avinguda per a passejar, amb un carril bici que connecti amb l'estació de tren. És una de les propostes que la candidatura ha presentat aquest dissabte als veïns de Pardinyes. Els republicans volen que Pardinyes deixi de ser el barri de l'altre costat de les vies de tren, i per això exigiran la construcció d'un vestíbul a Roger de Llúria perquè l'estació de Renfe deixi de ser una barrera entre Pardinyes i la Rambla de Ferran.  Una altra proposta per al barri de Pardinyes és millorar la neteja a través de campanyes de sensibilització, avisos i sancions als amos de mascotes que deixin excrements a la via pública, especialment als parcs infantils. El programa de la candidatura d'ERC-Avancem també inclou potenciar les activitats com actuacions musicals o xerrades a l'aire lliure a la plaça de la Llotja i fer activitats esportives i saludables gratuïtes al voltant del parc de la Mitjana, l'avinguda Pearson i el riu.

ERC-Avancem vol dissenyar un pla d'usos a l'Horta consensuat amb els veïns i prioritzar les parades de pagesos al mercat

La candidatura d'ERC-Avancem preveu dissenyar un Pla d'Usos a l'Horta per als propers 20 o 30 anys consensuat amb els veïns amb l'objectiu de garantir el seu futur. Segons el número 2 de la candidatura, Josep Maria Baiget, només un pla podrà evitar que desaparegui l'Horta, que ara té 'una espasa de Dàmocles al damunt'. Baiget ha explicat que amb el Pla d'Usos es podrà garantir que 'ni autopistes, ni línies de tren ni d'alta tensió poden passar per les seus finques i els seus masos'. A més, Baiget ha destacat que el Pla d'Usos 'ha de permetre que els pagesos i els seus fills que vulguin continuar amb l'activiat agrícola puguin viure a l'Horta i del seu producte, que ha d'abastir la ciutat'. Per a ERC-Avancem l'Horta és un 'element estratègic i cohesionador de ciutat' i per això ha de dependre directament d'alcaldia. Baiget ha donat a conèixer el programa d'ERC-Avancem per a l'Horta al mercat de Pardinyes, on denuncia que 'ara hi ha pagesos esperant-se per venir a vendre els seus productes'. Per solucionar aquest problema, ERC-Avancem creu que 'l'Ajuntament he de prioritzar i garantir una plaça per a aquest pagesos i també ha de posar en marxa línies per a què els pagesos puguin subministrar productes de qualitat i de km 0 a la ciutat.' D'altra banda, la candidatura republicana vol modernitzar els mecanismes de venda promocionant la venda on line, a més a millorar els serveis bàsics de l'Horta com l'aigua potable. Baiget ha estat acompanyat per altres membres de la candidatura i per un xanquer vestit amb una estelada gegant.

Més oci per als joves i incrementar la vigilància, les prioritats d'ERC-Avancem a la Bordeta

ERC-Avancem preveu crear zones per practicar esports a l'aire lliure a la Bordeta, com una pista de bàsquet i una zona d'skate. També vol buscar un nou local per als joves i implicar-los en l'associacionisme del barri.   El cap de llista d'ERC-Avancem a Lleida, Carles Vega, ha estat aquest divendres al barri, on ha parlat amb els comerciants i els veïns. Mentrestant, els infants han pogut gaudir d'animació i tallers a la plaça Sant Jordi. Segons Vega, cal incrementar la vigilància per evitar actes incívics i revisar els dèficits d'urbanització ampliant voreres i millorant el clavegueram. Altres propostes dels republicans són organitzar activitats gratuïtes pels infants al Parc de l'Aigua els caps de setmana, potenciar el comerç donant a conèixer les seves particularitats amb una campanya i incrementar plantes i arbrat a les places del barri.

Vega: el vot social i el vot independentistes són indestriables

El cap de llista d'ERC-Avancem a Lleida, Carles Vega, ha demanat aquest divendres que en les eleccions municipals es voti en clau independentista perquè 'Lleida contribueixi a la independència i la independència ens doni una Lleida millor'. Vega assegura que 'el vot social i el vot independentista són indestriables'. En un esmorzar amb periodistes, l'alcaldable republicà ha insistit que la independència donarà més recursos i definirà millor les competències dels municipis i per això cal 'treballar pel nou país des de la base' . Segons Vega, quan es faci el recompte del el 24M 's'ha de fer arribar un missatge clar a Madrid, a Europa i al món' i per fer-ho possible 'volem que la gent que va votar en clau independentista a les eleccions europees ens faci confiança'. Vega ha explicat que les propostes d'ERC-Avancem aniran encaminades a la construcció del nou país des de l'ajuntament i definiran 'tres vies de treball: una millor gestió, una ciutat per a les persones i una ciutat que contribueixi a la independència'. Per últim, Vega ha destacat que el d'ERC-Avancem 'és un projecte molt ambiciós, el de lluitar per l'alcaldia'.

Vega: "ERC tornarà amb força a la Paeria"

El cap de llista d'ERC-Avancem a Lleida, Carles Vega, està convençut que 'ERC-Avancem tornarà a la Paeria i hi entrarà amb força'. Vega ha dit que comença la campanya electoral amb molta il·lusió i assegura que "ERC-Avancem serà l'esquerra a Lleida". Per això un dels eslògans és "Som l'esquerra útil". El principal eslògan de campanya, però, és "Amb tu, farem la Lleida que vols", posant ènfasi a una de les principals propostes de la candidatura, la de donar "participació i apoderament a la ciutadania". Segons Vega, "els ciutadans han de poder decidir sobre una part del pressupost de la Paeria". La vetllada ha començat a les nou de la nit amb una assemblea informativa on Vega ha explicat als militants els eixos de campanya. També ha destacat la diversitat de la candidatura i que "serà una campanya austera però en què s'aprofitaran al màxim els recursos, i el principal recurs d'Esquerra és la gent". Després de l'assemblea s'ha descobert un dels cartells de la campanya, en concret, el que hi haurà a l'entrada de la seu del partit, on els membres de la candidatura sostenen una estelada.

ERC-Avancem es compromet a pagar els proveïdors en 30 dies i a donar suport als emprenedors

La candidatura d'ERC-Avancem considera que 'les petites i mitjanes empreses lleidatanes són claus per a l'impuls de l'ecomomia local i han fent un gran esforç en els darrers anys'. Per això, en una reunió amb el president i l'executiva de la PIMEC, el candidat d’ERC-Avancem a l'alcaldia de Lleida, Carles Vega, s'ha compromès a pagar els proveïdors de serveis de l'Ajuntament en un màxim de 30 dies després de l'emissió de la factura, 'molt per sota dels terminis de l'actual equip de govern municipal'. Un altre compromís que ha adquirit la candidatura republicana, i que és molt demandat pel sector, és la revisió de l'Impost de Béns Immobles (IBI) que, segons Vega, 'no es correspon a la realitat actual'. L'alcaldable republicà també ha explicat que el programa electoral inclourà mesures concretes com 'incentius fiscals per donar suport als emprenedors, sobretot els més joves, i per a l'obertura de nous comerços'. D'altra banda, Vega, que ha estat acompanyat per alguns dels membres de la seva candidatura, assegura que el comerç és un 'element indispensable de vertebració i cohesió de la ciutat' i per això creu que 'cal treballar per promoure el comerç de proximitat, així com impulsar la recuperació dels mercats municipals'.

Vega celebra que el Parlament hagi aturat el consorci sanitari i que s'hagi tingut en compte l'opinió del territori

L'alcaldable d’ERC-Avancem, Carles Vega, considera que el fet que el Parlament hagi aturat el Consorci Sanitari de Lleida fins que no hi hagi consens al territori és una 'molt bona notícia, sobretot per als que des de Lleida havíem demanat que es paralitzés la creació d'aquest ens'. Així, Vega ha celebrat que finalment el grup parlamentari d'ERC hagi aconseguit un acord amb CiU que freni 'un projecte que convertia la sanitat pública en una activitat mercantil i que posava en perill l'accés i la qualitat assistencial'. Vega està convençut que d'aquesta manera 'estaran garantits els drets d'usuaris i treballadors de la sanitat pública' i ha destacat que 'és essencial que es tingui en compte i es respecti l'opinió de la gent de Lleida'. També ha explicat que confia que aquesta vegada el mandat del Parlament, que ha estat fruit d'una moció d'ERC, es compleixi. La candidatura d'ERC-Avancem a la Paeria, encapçalada per Carles Vega, va presentar dissabte a la Delegació Territorial de la Generalitat les al·legacions per demanar al Govern l'anul·lació de la proposta de constitució del Consorci Sanitari.

ERC-Avancem presenta al·legacions per exigir la paralització del consorci sanitari

La candidatura d'ERC-Avancem a Lleida ha presentat aquest dissabte al matí a la Delegació Territorial de la Generalitat al·legacions per demanar al Govern que anul·li la proposta de constitució del Consorci Sistema Integral de Salut Lleida. L'alcaldable d’ERC-Avancem, Carles Vega, que ha presentat la documentació acompanyat per alguns dels membres de la candidatura, ha explicat que si el consorci tira endavant 'hi ha perill de vulneració dels drets dels treballadors i dels usuaris i de mercantilització de la salut pública' i també del 'mandat democràtic invulnerable' del Parlament que reclamava aturar el projecte. Vega considera que es volen imposar principis de gestió empresarial com la rendibilitat, l'economia i la productivitat per sobre dels de dret a la salut i la universalitat en l'accés a l'assistència sanitària 'convertint el servei públic en una activitat mercantil i amb el consegüent perill de degradació de la qualitat assistencial'. L'alcaldable republicà també ha denunciat que l’elaboració de l’esborrany del estatuts del Consorci 'no ha sigut sotmès prèviament a negociació col·lectiva amb el propi personal afectat, la qual cosa viola els seus drets laborals i deixa oberta la porta a la precarització laboral per al personal sanitari'. Tot plegat, segons Vega, s’ha fet sense transparència i participació, ja que 'en cap moment ni els col·lectius afectats per la creació de l’ens -professionals, sindicats o persones usuàries- ni la població en general han tingut accés a informació veraç i suficient'.