Lleida

Totes les notícies


Manifestació contra la reforma laboral

Manifestació contra la reforma laboral

MANIFESTACIÓ CONTRA LA REFORMA LABORAL Data: Diumenge 19 de febrer Hora: A les 12 del migdia Lloc d’inici: Plaça de Ricard Vinyes, de Lleida Lloc de finalització: Seu de la subdelegació del Govern (Plaça de la Pau) Recorregut: Ricard Vinyes, Balmes, Rambla d’Aragó, Avinguda de Catalunya, Blondel, Rambla de Sant Francesc, Rambla de Ferran, Plaça de la Pau. Us hi esperem a tots i a totes per a fer sentir la veu de la gent d’Esquerra contra una reforma que vulnera greument els drets dels treballadors.

Volem lo tren

ERC contra les retallades que afecten el tren Lleida, Balaguer, la Pobla de Segur

El nostre partit s'ha bolcat de ple contra les retallades de freqüències horàries impulsades pel Govern de la Generalitat que des del passat dilluns 6 de febrer afecten i deixen ferida de mort la línia fèrria entre les localitats de Lleida i la Pobla de Segur i que anul·len el compromís de CiU de convertir en línia de rodalies el tram Lleida-Balaguer. La Permanent Regional, juntament amb els Grups Municipals i Comarcals afectats, el nostre Grup a la Diputació de Lleida i al Parlament de Catalunya han endegat diverses mocions al respecte i han participat molt activament en les dues manifestacions convocades per la plataforma “Salvem lo tren”. La darrera d'aquestes la convocada el passat dissabte a la ciutat de Lleida.

Joan Tardà

Conferència de Joan Tardà a Lleida

Benvolgut company, benvolguda companya, Som a l'inici d'una legislatura a les Corts espanyoles que serà molt difícil per als interessos de Catalunya i la nostra gent. No només per als qui volem la independència nacional del nostre país, sinó per a qualsevol persona que no es resigni al brutal embat d'assimilació lingüística i cultural que estem patint, del qual el País Valencià i les Illes en poden donar un dramàtic testimoni. I també vénen temps difícils per als projectes de progrés i justícia social que defensa Esquerra Republicana de Catalunya. Per aquest motiu, creiem més necessari que mai que la informació flueixi entre els nostres representants a les institucions i els i les militants i simpatitzants d'ERC, i que s'obrin espais per al col·loqui i el debat amb ells. Amb aquest ànim, em plau convidar-te a la conferència que el nostre company, i experimentat diputat a Madrid, el Joan Tardà, pronunciarà a Lleida, i al col·loqui posterior amb militants i simpatitzants. Conferència: Ponent: JOAN TARDÀ I COMA, Diputat d'ERC al Congrés dels Diputats Títol: PERSPECTIVES PER A UNA LEGISLATURA Dia: divendres, 10 de febrer Hora: 19 h Lloc: Sala Jaume Magre Bisbe Torres, 2 25002 Lleida http://turisme.paeria.es/apartat.php?id=lcb_magre A continuació, a les 20:30, farem el col·loqui amb els i les militants i simpatitzants que ho desitgin al casal Víctor Torres (c/Lluís Companys, 3). Espero que aquesta trobada sigui del teu interès, i que puguem comptar amb la teva presència i opinió. Salut i República! Estanislau Fons President de la Secció Local d'ERC a Lleida

Homenatge al president Companys

Homenatge al president Companys

Aquest dissabte, 15 d'octubre, la militància de la secció local de Lleida d'Esquerra Republicana ha fet un homenatge al president Lluís Companys  en el dia de l'aniversari del seu afusellament per part de l'exèrcit espanyol. Com és tradicional, a les 8 del matí hem llençat les salves d'honor, a la plaça de la Sardana a la Seu Vella, i tot seguit hem fet l'ofrena floral al peu del monument situat al carrer Lluís Companys.

Atac al monument a Lluís Companys

ERC condemna l'atemptat al monument de Lluís Companys

Gabriel Ramon, secretari d'organització d'ERC a Lleida, considera que l'atemptat al monument a Lluís Companys a Lleida, el dia de la Hispanidad, és un atac no sols contra el mateix president sinó a tot el poble de Catalunya. El president d'ERC a Lleida, Estanislau Fons, ha assenyalat que aquest acte ha estat fet pels qui celebren l'afusellament de Lluís Companys i voldrien tornar-lo a afusellar. Article d'Estanislau Fons: "Companys i la llibertat de Catalunya"

Onze de setembre 2011

Actes de l'Onze de Setembre de 2011

ERC Lleida ha participat a la marxa de torxes des del Roser fins a la Seu Vella, celebrada al vespre del 10 de setembre. L'11 de setembre s'ha fet la tradicional ofrena al Roser. Vídeo de la marxa de torxes Vídeos de l'ofrena al Roser Àlbum fotogràfic de la marxa de torxes (Facebook) Àlbum fotogràfic de l'ofrena al Roser (Facebook)

ERC crida a fer una DIada reivindicativa

ERC crida a fer un Onze de Setembre reivindicatiu

Diumenge, 11 de Setembre, en la tradicional ofrena al RoserXavier Eritja llegirà el següent manifest consensuat per Esquerra Republicana de Catalunya, Solidaritat per la Independència i Reagrupament. Sense defallir, per la llibertat plena, per la independència Fa 304 anys, aquest recinte del Roser va veure caure els patriotes defensors de les Llibertats Nacionals de Catalunya. Era l'any 1707, i la seva derrota a mans de l'aliança borbònica va ser el preludi del que, set anys més tard, seria la derrota d'un sistema polític que havia permès Catalunya viure segons les seves lleis i les seves voluntats durant set segles. Però aquest poble no viu amb la moral de l'esclau, conformat a la seva dissort. Tres-cents anys de lleis adverses, de governs hostils, d'amenaces i combats militars contra el nostre país i les nostres institucions, de pressió judicial (com la que estem vivint avui contra l'ensenyament en català), i d'espoli dels nostres recursos (que són fruit de l'esforç de la gent d'un país que només té això: la seva gent), tres-cents anys d'atiar odis contra Catalunya i els homes i dones que la conformen; tres cents anys, no ens han aconseguit esborrar del mapa. Avui, com sempre, bufen vents huracanats en contra del nostre país, i la cruïlla es dibuixa cada cop més nítida: o fem el salt cap a l´Estat propi, en el concert de les nacions europees, o en poques generacions desapareixerem. Avui, més que mai, convé que els patriotes ens sentim cridats a lluitar conjuntament, a unir voluntats, a trobar les aliances que ens acostin a l'objectiu de plenitud nacional. És per això que avui, Esquerra Republicana de Catalunya, Solidaritat Catalana per la Independència i Reagrupament hem volgut compartir l'homenatge i el missatge. En aquests moments històrics, quan Catalunya ha de decidir com vol afrontar el segle XXI que ara comença, els independentistes de Lleida apel•lem a la responsabilitat i la generositat de tothom, per, salvant les legítimes diferencies, treballar per bastir un projecte polític seriós i creïble que la societat catalana demana.

Manifestació de l'Onze de Setembre de 2010

Marxa de Torxes el 10 de setembre

Diverses entitats cíviques i organitzacions polítiques locals de Lleida, de tot l’àmbit catalanista i nacionalista català, entre les quals es troba Esquerra Republicana de Catalunya, convoquem als nostres afiliats, simpatitzants i amics, però també a la ciutadania en general, a una marxa de torxes pel dissabte 10 de setembre, a les 9 del vespre, al Roser, per anar cap a la porta de la mitja lluna de la Seu Vella, on llegirem un manifest i farem una ofrena floral. El lema de la marxa és el de “Som una nació. Nosaltres decidim”, i l’objectiu és el d’afirmació nacional i de reivindicació del dret a decidir. És per això que us emplacem a venir a la marxa, així com ajudar-nos a difondre la convocatòria.   Secció local d'ERC - Lleida

Comité polític d'ERC Lleida

Elecció de la presidència d'ERC Lleida

La militància de Lleida d'Esquerra Republicana de Catalunya ha escollit la nova direcció de la secció local, formada per les persones següents: Estanis Fons, Presidència i Política municipal Gabriel Ramon, Organització Lluís Riba, Finances Jordi Tremosa, Imatge i comunicació Marta Melgosa, Dona i Tercer sector Josep Valls, Horta i Centre històric Melcior Marcó,  Entitats cíviques i culturals Juanjo Falcó, Educació Margarida Serveto, Universitat Maria Àngels Cabasés, Empresa Àlbum fotogràfic (Facebook)