Lleida

Notícia

El Govern de la Paeria amplia fins al 20 de setembre l'estada dels temporers a l'Agnès Gregori

Grup Municipal
Així ho ha anunciat aquest dijous la segona tinent d'alcalde i portaveu del govern Jordina Freixanet en una piulada al seu compte de Twitter.

De l'1 de juliol al 28 d'agost, la Paeria ha facilitat 4.607 pernoctacions a temporers, entre l'alberg Jericó i els refugis habilitats als pavellons Antorxa i Agnès Gregori. 

El pla ofereix consigna, dutxes i allotjament i es va posar en marxa en un temps rècord, sense cap servei i ni un euro previst pel govern socialista. Es va iniciar la mateixa setmana que es va aprovar el cartipàs del nou govern, l'1 de juliol, i una setmana després s'obria el refugi. 

Els serveis es garantiran fins al 20 de setembre, quan acaba el gruix de la temporada de la fruita. Freixanet també va explicar que cada cas es tracta de forma individualitzada i es recull informació per millorar el servei. Malgrat l'esforç del nou govern i la disminució de gent dormint al carrer, una mitjana de 200 persones ha pernoctat al carrer. El 2012, van ser 250. Miquel Pueyo, Paer en Cap, ha declarat que "podem fer-ho millor, però hem afrontat el repte amb els recursos que teníem (zero)". En la mateixa línea, Freixanet explica que "acceptem gustosament tots els consells i crítiques. Hem vingut a treballar sense fer massa soroll. I a posar una mica més de justícia social a la capital de la fruita dolça. Seguim aprenent-ne dels errors i dels encerts cada dia."

Des de l'equip de govern de la Paeria, han assenyalat que ja es comença a dissenyar el Pla d'atenció a persones temporeres per al 2020.