Lleida

Notícia

Esquerra Republicana de Catalunya encara el nou curs polític

Grup Municipal
Al matí amb una reunió de treball amb tot l'equip de govern de la Paeria i a la tarda amb una reunió informativa amb la militància, Esquerra Republicana comença a traçar l'estratègia política per aquest 2019-2020.

El mes de setembre és sinònim d’inici de curs, també polític. Aquest dimarts al matí, l'equip de govern de la Paeria de Lleida - amb Esquerra Republicana, JuntsxCAT, El Comú de Lleida i membres del gavinet d'alcaldia - s'ha reunit al Museu de l'Aigua per tractar temes interns de coordinació del govern municipal. L'objectiu del govern d'entesa per aquest nou curs 2019-2020 és continuar consolidant i duent a terme el canvi honest, valent i emprenedor.

Per la tarda, en una reunió amb la militància d’Esquerra Republicana, el Paer en Cap Miquel Pueyo, la diputada al Parlament de Catalunya Gemma Espigares i el diputat al Congrés dels Diputats Xavier Eritja han plantejat quins són els reptes i les inquietuds d’Esquerra Republicana de cara al nou curs polític 2019-2020, en el marc de la política municipal i també nacional.
 
“El nou curs polític, a la Paeria de Lleida, coincideix també amb una nova etapa il·lusionant. El canvi honest, valent i emprenedor tot just comença a caminar i tenim molta feina a fer”, ha afirmat Miquel Pueyo, guanyador de les eleccions municipals el passat 26 de maig i alcalde de Lleida des del 15 de juny.
 
El republicà ha destacat també que governar la ciutat “és una oportunitat per a fer allò que mai ens havien deixat fer, per a canviar allò que sempre ens havien dit que no podíem canviar”. Pueyo també ha avançat que “en els propers dies explicarem, com a govern municipal, la situació econòmica que hem trobat a la Paeria, que com vam anar advertint durant la campanya, és preocupant”.
 
Per la seva banda, la diputada al Parlament de Catalunya Gemma Espigares ha posat l’accent en la necessitat de “trobar els consensos i l’estratègia conjunta per donar resposta a la sentencia del judici del procés”, que es preveu per aquest mes d’octubre.  Pel que fa a l’estabilitat del Govern de la Generalitat, també ha afirmat que “l’objectiu compartit és la República catalana, i malgrat hi hagi punts de vista diferents, cal que hi hagi una estratègia conjunta, que aplegui el consens del 80% de la societat i que ajudi a enfortir les institucions”. En aquest sentit, Espigares ha posat l’exemple de l’aprovació dels pressupostos de la Generalitat, “que suposaria un increment de 2500 milions d’euros”.
 
“El nostre paper a Madrid serà el que hem fet fins ara: No ens oposarem a un bloc del centre esquerra contra l’extrema dreta però no oferirem cap xec en blanc”, ha afirmat contundent el diputat al Congrés Xavier Eritja. Alhora que ha posat sobre la taula la incertesa de saber “quin PSOE ens trobarem – després que no s’hagués arribat a un acord d’investidura el passat mes de juliol: el PSOE del 155 que frisa per acords amb la dreta o un PSOE que lideri un front del centre esquerra contra l’extrema dreta”.