Lleida

Notícia

La Paeria suspèn l'activitat institucional i convoca un ple extraordinari sobre la sentència del judici del procés

Grup Municipal
Així ho ha explicat el Paer en Cap, Miquel Pueyo en una declaració institucional amb tot l'equip de Govern de la Paeria en resposta a la sentència del procés.
Aquest dilluns, 14 d'octubre, s'ha fet pública la sentència als líders polítics i civils del procés. Oriol Junqueras, Raül Romeva, Jordi Turull, Josep Rull, Dolors Bassa, Joaquim Forn, Carme Forcadell, Jordi Sánchez i Jordi Cuixart han estat condemnats per sedició i malversació a 13 anys de presó, 12 anys, 10 anys i 6 mesos i 9 anys de presó, en total, 99 anys de presó.

En resposta a aquesta sentència, el Govern de la Paeria de Lleida ha llegit aquest dilluns al migdia una declaració institucional davant dels mitjans per condemnar al decisió del Tribunal Suprem. El Paer en Cap, Miquel Pueyo, ha llegit la declaració juntament amb els 15 regidors i regidores del Govern d'Entesa, format per Esquerra Republicana - AM, JuntsxCAT Lleida i el Comú de Lleida. 

Pueyo ha qualificat de "molt severes" les penes de presó als líders independentistes, i ha afegit que el judici "no ha tingut només en compte els fets, sinó també i sobretot les idees dels encausats, i que s’assembla molt a una revenja política". Pueyo també ha alertat de les conseqüències que la sentència pot tenir a la vida quotidiana de tots els ciutadans i ciutadanes de Catalunya, afirmant que "a partir d’ara, qualsevol acte en defensa d’unes idees, qualsevol acte de protesta o qualsevol acte d’exercici de les llibertats d’expressió, reunió, participació o manifestació poden ser interpretats i jutjats com una acció sediciosa".

"Exigim l’amnistia dels presos i preses polítiques, el retorn dels exiliats i exiliades, i la suspensió de les causes que afecten centenars de persones, per motius polítics", ha afirmat contundent el Paer en Cap, Miquel Pueyo. "Exigim una llei de claredat, d’amnistia i de llibertat. Els conflictes polítics només es poden resoldre amb diàleg i amb més política".

Pueyo ha anunciat la suspensió de l'activitat insitucional de la Paeria durant aquesta setmana, com a mostra de protesta per la sentència. També ha anunciat que el proper dimecres, 16 d’octubre, "celebrarem un ple extraordinari i urgent per posicionar-nos sobre aquests fets". El ple tindrà lloc el dimecres, 16 d'octubre, a les 12 hores.

Per acabar, Pueyo ha fet una crida a no caure en la cultura de l'odi i a fer-ne front "denunciant totes les formes d’humiliació, recuperar el sentit de les paraules, reconquerir la civilitat i recordar, amb Hannah Arendt, que tots els éssers humans som iguals sense que mai ningú sigui idèntic a ningú".