Lleida

Notícia

L’alcalde Pueyo fa una crida a la societat lleidatana perquè defensi els seus drets i llibertats i perquè aïlli la minoria violenta

Grup Municipal
El paer en cap ha condemnat els fets ocorreguts els dos darrers dies, ja que no representen els homes i les dones que estan a la presó, que han rebut una sentència de 100 anys. Ha assegurat que aquests fets “no tenen cap justificació i perjudiquen més que no beneficien la causa de les persones empresonades i exiliades”.

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha presidit aquest dijous una sessió extraordinària de la Comissió Informativa de Gestió de la Seguretat i Civisme, en què ha informat als grups municipals sobre els esdeveniments produïts els darrers dies a la ciutat i les converses mantingudes amb la delegació del Govern català i la subdelegació del Govern espanyol. Pueyo ha fet una crida a la societat lleidatana, a les famílies i a les persones demòcrates de la ciutat perquè continuïn expressant les seves opinions polítiques lliurement i pacífica, en un marc de llibertat d’un estat de dret. Alhora, els ha apel·lat perquè “aïllin, marquin i es distanciïn d’aquesta minoria violenta que té un impacte negatiu sobre la imatge de Lleida, de Catalunya i de la causa política del país”.

L’alcalde ha assegurat que aquesta violència no representa els homes i les dones que estan a la presó, que han rebut una sentència de 100 anys, i pels qui, juntament a la defensa de les llibertats, s’estan produint mobilitzacions de gran envergadura els últims anys. Dilluns es van concentrar unes 6.000 persones a Lleida i ahir unes 2.000, amb manifestacions pacífiques en oposició a la sentència i amb un sentiment democràtic que s’ha de preservar i defensar.

Tal com ahir ja es va expressar al ple, Pueyo ha reiterat la condemna als fets violents ocorreguts: “No tenen cap justificació i perjudiquen més que no beneficien la causa de les persones empresonades i exiliades”. Ha dit que històricament, quan s’ha pogut afirmar que la finalitat justifica els mitjans, s’ha caigut en conductes arbitràries, pel que “per a mi, els mitjans son tan important o més que les finalitats”, ha afegit.

Per donar exemple d’algunes conseqüències dels aldarulls, el paer en cap ha indicat que s’ha quantificat en 80.000 euros els danys en contenidors cremats, a banda d’altres destrosses, que s’avaluaran amb detall més endavant. A més, s’han produït escenes de pillatge. En aquest sentit, ha manifestat que “nosaltres estem per la mobilització pacífica i democràtica, fet que xoca amb aquesta violència minoritària que benefica estratègicament aquelles que esperen excuses per a l’aplicació del 155 o per gestionar les institucions d’autogovern, com la policia, el sistema educatiu o la comunicació”. Per això, ha insistit en separar-se d’aquests grups violents, perquè “l’ADN d’una societat democràtica és expressar-se i manifestar-se”.