Lleida

Notícia

La Paeria iniciarà un procés d’acreditació en Igualtat de Gènere

Grup Municipal
L’Ajuntament de Lleida té intenció d’adherir-se al procés per tal d’obtenir el Distintiu per la Igualtat de Gènere, un segell de qualitat que acredita la tasca que duen a terme els municipis més igualitaris. La regidora d’Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminisme, Sandra Castro, s’ha interessat avui per aquest projecte en una trobada que ha mantingut amb representants de l’Associació Forgender Seal, una entitat sense ànim de lucre, que ofereix a les administracions posar en marxa aquest procés de certificació a través de la norma SG CITY 50-50.

Aquesta norma posa a disposició dels municipis eines que afavoreixen la integració de la perspectiva de gènere en les polítiques i actuacions de l’administració local. Amb la posada en marxa d’aquesta iniciativa, la Paeria vol visibilitzar el seu compromís polític i estratègic a favor de la igualtat efectiva entre dones i homes.

El Distintiu per la igualtat de gènere s’ha dissenyat d’acord amb les competències municipals, la normativa nacional i els mandats i tractats internacionals, en relació amb els drets humans de les dones, el desenvolupament humà, les ciutats i el canvi climàtic (Agenda 2030, Nova Agenda Urbana i Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides).

Forgender Seal té com a propòsit impulsar la creació de sistemes de gestió de gènere que afavoreixin la construcció de societats més justes i igualitàries, proposin democràcies més participatives i paritàries i generin una convicció i determinació política a favor de la igualtat.