Lleida

Notícia

El Ple de la Paeria aprova per unanimitat la moció de suport als treballadors i treballadores de SADA

Grup Municipal
Aquest dimecres, 30 d'octubre, s'ha celebrat el ple ordinari del mes d'octubre on, entre d'altres assumptes, s'ha debatut la moció presentada pel comitè d'empresa de SADA. La moció dona suport als treballadors i treballadores de l'escorxador, afectats per un expedient de regulació d'ocupació (ERO). Els treballadors de les Terres de Lleida inclosos en l'ERO ascendeixen a 260. Entre els acords recollits en la moció, destaca declarar el sector industrial agroalimentari com a estratègic per a les comarques lleidatanes i reconèixer el paper determinant que la continuïtat de SADA té per a Lleida ciutat.

La regidora d'ERC Sandra Castro ha transmès, a l'exposar el sentit de vot del grup d'ERC-AM, el suport del grup a les famílies afectades i especialment al centenar que tenen més de 50 anys perquè "l'afectació cap a ells i elles serà encara més gran per la dificultat de trobar feina". Així mateix, ha indicat que promouran que el recolzament institucional públic es concreti "fent interlocució amb la central de l'empresa i fent tot allò que estigui a les nostres mans per mirar de revertir la decisió de l'ERO". El Ple ha aprovat la moció per unanimitat.

La tinenta d'alcalde Jordina Freixanet ha intervingut en el punt de l'expedient de modificació de crèdits al pressupost del Consorci Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida (PCiTAL). Freixanet ha indicat que el Parc és "una aposta estratègica i ambiciosa per a Lleida, que fixa els seus valors en la innovació, la qualitat, l'especialització, el dinamisme, el prestigi científic i acadèmic i, clarament, en una vocació de lideratge". Sobre la situació del PCiTAL, la tinenta d'alcalde s'ha mostrat sorpresa que des del setembre del 2018 fins al maig del 2019 no s'hagi pogut emprendre cap acció concreta i, dirigint-se al grup del PSC, li ha recriminat que "en lloc d'assumir la responsabilitat dels darrers vuit anys", s'amagui rere l'excusa que "tot és culpa de la Generalitat". "És el moment de passar de la protesta a la proposta", ha reblat. La modificació de crèdits al pressupost s'ha aprovat per unanimitat.

Un altre dels punts destacats del ple ha estat la designació d'Eli Borreda Díaz com a coordinadora de l'Àrea de Comunicació de la Paeria.