Lleida

Notícia

La Paeria porta el #CasBanyetes a la Fiscalia per presumptes irregularitats en la gestió

Grup Municipal
Aquest dimecres, 27 de novembre, la tinenta d'alcalde i regidora de Govern Obert, Qualitat Democràtica i Institucional, Jordina Freixanet, la regidora d'Educació, Sandra Castro, i la regidora de Lluita Contra la Corrupció, Elena Ferre, han portat a la Fiscalia i a l'Oficina Antifrau l'anomenat cas Banyetes, la gestió del club infantil de la ciutat Club Banyetes.

Després que la regidora Sandra Castro anunciés fa unes setmanes que l'Ajuntament no renovaria el contracte amb el club per al 2020 alegant motius econònimcs (un elevat cost de 286.000€ a l’any) i la pèrdua de projecte educatiu, aquesta setmana l'equip de govern ha anunciat el tercer motiu, tal i com ha explicat la regidora de Lluita Contra la Corrupció, Elena Ferre: "Com molts lleidatans i lleidatanes saben el cas Banyetes acumula un seguit d’irregularitats que poden ser presumptament delictives i per això s’ha registrat la denúncia al Ministeri Fiscal, perquè d’acord amb les seves competències puguin dur a terme una investigació judicial que aclareixi qualsevol sospita de corrupció en l’àmbit de l’administració pública". Els 3 tipus delictius que presumptament recauen sobre el Club són un possible tràfic d'influències per obtenir un lloc de treball creat específicament el juliol de 2015 a l’Ajuntament de Lleida, des del qual no només es va gestionar la creació del Club, sinó que essent empleat públic es van dur a terme les tasques de registre de la marca; l’apropiació indeguda de la marca “Club Banyetes” per part d’una persona; s'apunta també una concurrència de delictes contra l’Administració pública, en el moment en què decideix explotar la marca onerosament. Freixanet, Castro i Ferre van afirmar que "posem en mans del Ministeri Fiscal i també de l’Oficina Antifrau tota la documentació de la què disposa l’Ajuntament, amb el convenciment que davant la corrupció només hi ha dos camins: fer el mateix i blanquejar-la o denunciar-la i contribuir a què la política sigui una mica més integra, ètica i respongui als interessos de tots i totes".

Per la seva banda, la tinenta d'alcalde i regidora de Govern Obert i Qualitat Democràtica i Institucional, ha llançat missatge d’esperança: "tenim molts projectes per als nens i nenes de Lleida que permeti mantenir un sentiment de pertinença a Lleida, formar part d’una comunitat, promoure la cultura i l’esport i disposar d’espais de lleure que relliguin educació, valors i propostes. Treballarem per tenir una contraoferta, actualitzada i adequada a les necessitats reals d’un Club infantil". Freixanet ha destacat també el paper de la Lleida Valenta, formada per les regidories de Freixanet i Ferre, afirmant que "tenim molta feina". "Això només és el principi. Des del primer dia vam dir que veníem a aixecar catifes i a fer les coses que sempre ens havien dit que no podríem a fer. El nostre compromís amb el bon govern és clar i anirem fins al final".