Lleida

Notícia

Miquel Pueyo: “Amb el refinançament del deute, garantim el futur del Parc Científic”

Grup Municipal
El paer en cap, Miquel Pueyo, ha felicitat avui les festes als empresaris, treballadors, investigadors i resta de personal del Parc Científic i Agroalimentari de Gardeny, en la tradicional torronada de Nadal que organitza aquesta institució. L’alcalde, que és alhora vicepresident del Parc Científic, ha destacat la “història d’èxit” que per la ciutat de Lleida representa la reconversió de les antigues casernes militars en un parc empresarial amb 120 empreses, 1.600 treballadors i 166 milions d’euros de facturació.

“Des del govern de la ciutat, pensem que és una realitat econòmica important, molt positiva per la ciutat i pel territori i que té encara amb un gran potencial i expectatives de creixement. Però, fins ara, ha estat un gegant amb peus de fang, perquè sobre ell pesava l’amenaça d’un endeutament molt important, que calia retornar, però que no s’havia afrontat”, ha assenyalat el paer en cap.

Pueyo ha destacat que Ajuntament i Universitat de Lleida, copatrons del parc, impulsen ara una operació de refinançament, d’acord amb l’Institut Català de Finances i una entitat bancària “per garantir el futur del parc”. “Han estat uns mesos de molta feina, d’anar a negociar a Barcelona i a Madrid, de treballar plegats, Ajuntament i Universitat, per tal d’aconseguir garantir el futur del Parc. Crec que ara ja puc dir-vos que ho hem aconseguit. Demà, la Paeria aprovarà en un ple extraordinari, desitjo que sigui per unanimitat, l’operació de refinançament a llarg termini que hem pactat. En pocs mesos, després d'anys d'incertesa, hem fet una demostració de realisme, d’afrontar una situació complicada amb decisió per assegurar la viabilitat a mitjà i llarg termini d’aquest equipament. Ens n’hem de felicitar tots plegats, és un èxit per la ciutat. Queda molta feina per fer, però les bases pel futur són ara més sòlides”, ha afirmat l’alcalde, qui ha agraït també a tots els presents la seva tasca per fer créixer el Parc.

Durant la torronada, Pueyo també ha fet balanç d’algunes de les accions dutes a terme pel Parc Científic aquest any, com són la posada en funcionament de la planta pilot de tecnologia d’aliments; el desenvolupament el projecte europeu Inno4agro, que inclou la remodelació de l’edifici de l’antiga capitania d’artilleria i que es manté; la reobertura del laboratori del pa; i l’augment del percentatge d’ocupació d’espais del Parc.

“Crec que 2019 és un gran any pel parc, en el qual sobretot aconseguim consolidar-lo financerament”, ha afegit l’alcalde, qui ha recordat també la importància d’aquest equipament per reforçar la capitalitat de Lleida en una de les regions agroalimentàries europees més importants i en l’àmbit del coneixement, juntament amb la UdL.

En representació de la UdL, la vicerectora de Transferència i Foment de la Innovació, Olga Martín, ha destacat que el Parc és “un focus d’innovació i d’empreses que creen riquesa a partir del coneixement” i un “motiu d’orgull” per a tots. La torronada també ha comptat amb la presència dels regidors Joan Ramon Castro i Ángeles Ribes i del gerent del parc, Miquel Aran, a més de nombroses persones vinculades a les empreses i centres de recerca que hi tenen la seu.