Lleida

Notícia

Lleida comença a repartir aquest dimecres les targetes moneder de les beques menjador

Grup Municipal
Es distribuiran 3.845 targetes al pati de les escoles públiques amb totes les mesures de prevenció i en dos torns: demà a la tarda a les famílies dels centres públics i dijous al matí, a les famílies dels centres concertats. El repartiment per a les escoles ubicades a l’extraradi es farà el dijous al matí a la Regidoria d’Educació per evitar desplaçaments llargs

L’Ajuntament de Lleida començarà a repartir demà dimecres les targetes moneder que el Departament d’Educació atorga a les famílies que tenen concedides beques menjador davant el tancament de les escoles per l’estat d’alarma decretada a tot l’estat pel coronavirus. A Lleida es repartiran 3.845 targetes que correspondran tant a alumnes becats/des de centres públics com concertats -d’acord als tres tipus d’ajuts de menjador: del 50% -que són la majoria-, del 100%, i del 100% per necessitats educatives especials-.

La distribució es farà als patis de les escoles públiques de la ciutat, donat que són centres als quals la Paeria té accés, amb personal municipal, i aplicant les corresponents mesures de protecció i seguretat. Les famílies seran citades per missatge de mòbil (via sms) a l'hora i centre assignat.

Demà dimecres, de les 15 h a les 17 h, es repartiran a les famílies amb beca menjador a escoles públiques. Dijous al matí, de les 10 h a les 12 h, es farà el mateix amb les famílies de les escoles concertades. És a dir, que les persones que hagin de recollir la targeta menjador d’un centre concertat rebran les indicacions per recollir-la en l’escola pública que tinguin més a prop –i no al seu centre-.

Per als centres ubicats a l’extraradi, tant públics com concertats, es farà el dijous al matí, també de 10 h a 12 h., però el punt de recollida serà la Regidoria d’Educació (c/ Bisbe Torres, 2). D’aquesta manera, es vol evitar que s’hagin de desplaçar fora del centre de la ciutat.

El Consell Comarcal del Segrià ha rebut aquest migdia les targetes de la Generalitat i serà l’encarregat d’avisar les famílies de quan i com han de recollir-les. La regidora d’Educació, Sandra Castro, ha explicat que igualment, des de la Regidoria es reforçarà la comunicació amb les famílies a través dels equips directius dels centres i de les seves AFA/AMPA per assegurar que arriba la informació a les persones receptores.

Les targetes moneder per a les ajudes del menjador escolar estaran carregades amb uns diners que permetran les famílies cobrir els àpats durant el període de tancament de les escoles. El seu ús és similar a una targeta de prepagament. La recarrega serà automàtica durant tot el període en què els centres romanguin tancats. Les famílies poden fer-les anar en els establiment d’alimentació. S’entregaran unes breus indicacions del seu ús a les famílies en diferents llengües.