Lleida

Notícia

La Paeria i el Departament de Salut ultimen un dispositiu per detectar possibles casos de Covid-19 entre els migrants de la campanya de la fruita sense allotjament

S’instal·larà una carpa on es realitzaran tests PCR i es mesurarà la temperatura

Els resultats serviran per derivar-los al recurs habitacional adequat en cada cas: els casos negatius s’acolliran, d’entrada, al pavelló Agnès Gregori, i els positius a l’Hotel Rambla

L’1 de juny està prevista l’obertura d’un pavelló a la Fira de Lleida per acollir tots els temporers

L’Ajuntament de Lleida i el Departament de Salut ultimen un dispositiu assistencial per detectar possibles casos de Covid-19 entre les persones migrades desplaçades per treballar a la campanya de la fruita de Lleida que no disposen d’allotjament. L’objectiu d’aquesta acció és protegir la salut tant de les persones migrades com de la resta de la població de la demarcació en el context de pandèmia provocada per la Covid-19.

Amb aquest objectiu, demà dimarts, 19 de maig, està prevista la instal·lació d’una carpa medicalitzada a la plaça del Dipòsit de Lleida, on els professionals del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) mesuraran la temperatura i realitzaran un centenar de proves PCR. Els resultats que se n’obtinguin permetran la derivació de les persones al recurs habitacional preparat per a cada cas.

En cas de donar negatiu, i en primera instància, s’allotjaran al pavelló Agnès Gregori, on també s’hi han acollit durant el confinament persones sense llar de la ciutat, amb mesures per atendre les seves necessitats socials com l’alimentació, higiene i treball per a la seva integració. Les persones amb PCR positiva s’allotjaran a l’Hotel Rambla per poder dur a terme un correcte aïllament i atendre les seves necessitats d’alimentació i higiene.

L’Ajuntament de Lleida preveu per a l’1 de juny l’obertura d’un pavelló de la Fira per poder acollir tots els temporers.