Lleida

Notícia

L'Ajuntament de Lleida tramita el certificat d'identificació digital idCAT amb la reobertura de les seues oficines d'atenció al públic

A partir de demà es podrà tornar a gestionar a les instal·lacions que reobren amb cita prèvia, que són l'Oficina Municipal d'Atenció Ciutadana (OMAC), l'Oficina de Gestió i Atenció Tributària (OGAT), el Centre Municipal d'Informació Juvenil (CMIJ) i l'Institut Municipal d'Ocupació (IMO)

L'Ajuntament de Lleida reobre demà les oficines d'atenció al públic, des d'on la ciutadania de Lleida pot tornar a començar a tramitar les sol·licituds per disposar del certificat d'identificació digital idCAT. Aquesta eina, que gestiona el consorci d'Administració Oberta de Catalunya, permet acreditar la identitat a la xarxa de forma fefaent, de manera que facilitar l'accés a diferents tràmits i gestions que ofereixen moltes administracions, i resulta per tant especialment útil ara que cal minimitzar els desplaçaments a instal·lacions presencials per l'estat d'alarma per l'epidèmia de la Covid-19.
Les oficines municipals que reobren demà i que funcionen com a entitat de registre d'idCAT, totes elles només amb cita prèvia, són: Malgrat la reobertura de les oficines d'atenció al públic, es recorda que només s'atendrà presencialment quan no sigui possible dur a terme els tràmits telemàticament, i es farà amb cita prèvia. Els terminis administratius segueixen suspesos per ordre del Govern de l'Estat. A hores d'ara es preveu que es reprenguin l'1 de juny.

Reobertura de l'OGAT
L'Oficina de Gestió i Atenció Tributària reobre demà amb aforament limitat i només amb cita prèvia per a gestions que no es puguin fer telemàticament. Hi haurà 4 punts d'atenció i l'aforament total no podrà superar les 8 persones. S'utilitzaran les mampares de metacrilat que ja han estat instal·lades així com totes les mesures de prevenció i de seguretat sanitària fixades per preservar la salut dels usuaris i dels agents d'atenció, seguint els plans de desconfinament aprovats per l'Ajuntament de Lleida.

Cal evitar les visites amb acompanyants. Serà obligatori l'ús de mascareta i hi haurà gel hidroalcohòlic a disposició de les persones usuàries. Les taules d'atenció tindran una separació mínima de dos metres garantint la distància entre l'usuari i els agents d'atenció.
Caldrà portar a mà el document identificatiu, que es requerirà a l'entrada, i es recomana portar bolígraf propi per signar la documentació corresponent per no haver de compartir material susceptible de contagi.

La cita prèvia per l'OGAT es pot sol·licitar per internet a https://citaoficines.paeria.cat/ i per telèfon al 973 700 420.