Lleida

Notícia

Pueyo demana un pla de mesures d’estímul econòmic per a la comarca del Segrià i la ciutat de Lleida

Grup Municipal
L’alcalde ha participat en la constitució de la Comissió Territorial del Procicat al Segrià, que es reunirà diàriament, i ha destacat que facilitarà un flux permanent d’informació i coordinació

Pueyo també ha plantejat la necessitat de trobar una eina jurídica que permeti als cossos policials actuar quan una persona amb símptomes o diagnòstic de Covid-19 positiu es nega a confinar-se

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha plantejat avui la necessitat d’un pla de “mesures d’estímul, compensació i de suport” als sectors econòmics i socials del Segrià, que permeti fer front a l’impacte econòmic que el seu tancament perimetral està tenint sobre el comerç, la indústria i els serveis de la comarca i en concret de la ciutat de Lleida.

Pueyo ha assenyalat que farà aquesta petició als departaments corresponents de la Generalitat i si s’escau també a l’Estat, perquè es posin en marxa mesures com es va fer amb el tancament de la Conca d’Òdena, ja que “la musculatura socioeconòmica de la ciutat i de la comarca que comença a estar força fatigada”. “Les nostres prioritats són la protecció de la salut i la vida, que és essencial, i fer el possible perquè l’impacte sobre les estructures productives de la ciutat i de la comarca no sigui irreversible”, ha afegit.

El paer en cap ha posat sobre la taula aquesta reivindicació durant la constitució per part de la Generalitat de Catalunya de la Comissió Territorial del Pla territorial de Protecció Civil de Catalunya (Procicat) a la comarca del Segrià. Es tracta d’un nou òrgan tècnic i polític d’enllaç territorial i de coordinació per la resolució de problemes durant l’epidèmia per la Covid-19. Aquesta comissió, que es reunirà cada matí a primera hora de forma telemàtica, està formada per representants dels departaments d’Agricultura, Interior, Presidència, Treball i Salut de la Generalitat, l’alcalde de Lleida, el president de la diputació de Lleida, el del Consell Comarcal del Segrià i un representant de Creu Roja.

Aquest ens treballarà cada matí amb els informes de Salut, del Servei d’Emergències Mèdiques (SEM) i de Protecció Civil sobre la taula, amb l’objectiu de protegir la salut i promoure la coordinació interadministrativa “per a resoldre problemes i aportar solucions, fins que la pandèmia remeti”, ha explicat el delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré.

“Les circumstàncies són de tal gravetat que crec que la societat lleidatana no ens permetria si no fóssim capaços de superar les discrepàncies polítiques i posar-nos d’acord en allò essencial per posar per davant la lluita contra la pandèmia i la protecció dels ciutadans i ciutadanes”, ha afirmat el paer en cap, qui ha agraït a la Generalitat la ràpida resposta per millorar el flux d’informació i cooperació amb la Paeria, com va demanar el passat 22 de juny.

Més eines jurídiques

Durant la trobada de la Comissió Territorial del Procicat, Pueyo ha posat també de manifest la necessitat de buscar alguna mesura o eina de caràcter jurídic que permeti als cossos policials actuar quan alguna persona amb símptomes o un diagnòstic declarat de Covid es nega a fer quarantena. L’alcalde ha explicat que es tracta de casos aïllats, ja que en la majoria d’ocasions la mediació dels serveis socials, voluntaris d’entitats o la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra és suficient, però que cal “algun mecanisme jurídic que permeti tapar aquesta petita via d’aigua en el sistema”.