Lleida

Notícia

El regidor Jaume Rutllant mostra el seu suport al teixit cultural lleidatà

En la Comissió Informativa de dimecres es va detallar la reprogramació de les activitats ajornades de Fase Cultura i es va transmetre suport i solidaritat a les companyies lleidatanes que han patit cancel·lacions pel risc per la Covid-19

L’Ajuntament de Lleida ha mostrat el seu suport al teixit cultural de la ciutat davant les conseqüències de la crisi sanitària en el sector. En la Comissió Informativa de les Polítiques de Gestió Cultural i de Joventut, el regidor Jaume Rutllant va indicar que s’està treballant en la reprogramació de les activitats ajornades d’aquests quinze dies pel confinament perimetral de la comarca del Segrià. L’evolució de la situació determinarà les condicions del seu desenvolupament, però s’està en contacte amb les companyies i les empreses implicades per buscar la millor alternativa i estar al seu costat.

En aquest sentit, Rutllant va expressar també suport i solidaritat cap a les companyies lleidatanes que han patit cancel·lacions d’actuacions en diferents llocs del territori i va dir que aquestes decisions no responen a cap fet objectiu, per això ha demanat “sentit comú i empatia”. En el marc de la comissió, el regidor de Ciutat i Cultura va explicar que l’estratègia de l’equip de govern sobre l'àmbit cultural busca obtenir el màxim rendiment dels recursos municipals i que, davant la situació complicada de les empreses culturals per la pandèmia del coronavirus, centraran els esforços en els agents culturals més propers, abans de prioritzar projectes de productores d’altres països.

D’aquesta manera, va argumentar que s’ha declinat el projecte People Power Partnership, de la companyia alemanya Pan.Optikum, per motius econòmics i estratègics, perquè l’any que ve s’obriran línies de concurrència competitiva per a projectes artístics en què es valorarà amb criteris objectius i en igualtat de condicions la multitud de propostes que arriben a la regidoria.

Pel que fa a les activitats d’estiu vinculades a Lleida Jove, es mantenen en marxa, donat que ja s’havien previst en grups de 10 persones i respectant les mesures de protecció i seguretat corresponents.