Lleida

Notícia

Pueyo demana més suport a l’Estat i a la Generalitat i que les ajudes per al comerç arribin a l’agost

Grup Municipal
Els positius per coronavirus a la ciutat de Lleida augmenten un 41 per cent la darrera setmana.
La Paeria alerta que els contagis s’estan produint de manera generalitzada i crida la ciutadania a seguir el confinament.
L’Ajuntament de Lleida ha informat avui que els positius de coronavirus a la ciutat han augmentat un 41 per cent la darrera setmana, amb 158 casos més, de 381 a 539.

L’alcalde Miquel Pueyo i els tinents d’alcalde Toni Postius i Sergi Talamonte han alertat en una roda de premsa que els positius per covid-19 estan creixent arreu de la ciutat i han fet una crida a la ciutadania perquè segueixi les indicacions del confinament decretat per la Generalitat.

El paer en cap ha recordat que “el virus hi és i hi és a tot arreu així que és imprescindible cenyir-nos a les indicacions que fan les autoritats sanitàries i extremar al màxim les precaucions. Protegir-nos a nosaltres -amb EPIs i limitant la mobilitat i els contactes- per protegir la resta, sobretot els més vulnerables. Volem prevenir, curar i que ningú quedi enrere”.

L’alcalde ha lamentat les informacions confuses o ratificades o denegades a altes hores de la nit sobre les mesures adoptades: “això ha generat un sentiment d’irritació i desànim entre la ciutadania que hem de revertir”. En moments com aquest, "calen respostes clares. Els ajuntaments i els ciutadans, necessitem que es diguin les coses més clares i a unes hores més normals", ha dit. La Paeria s’ha compromès a fer públics cada dia les dades de casos de Covid-19 que afecten la ciutat.

Durant la roda de premsa també s'ha anunciat que es crearà un mapa d'espais climàtics perquè la ciutadania sàpiga quins són els indrets o espais més "frescos" per poder refugiar-se de les temperatures estiuenques a Lleida. 

Pueyo també ha demanat més recursos sanitaris i econòmics tant al govern de la Generalitat com al de l'Estat per fer front a la pandèmia. Ha recordat que el vicepresident Pere Aragonés ja va explicar que les ajudes - anunciades de 4 miliols d'euros pels sectors del comerç i la restauració i de 2,5 milions d'euros pels ajuntaments - podrien ser ampliables, "i demanarem que així sigui, ja que 4 milions no és suficient", ha recalcat Pueyo. També s'ha mostrat crític amb l'Estat espanyol: "de moment només hem rebut bons desitjos, tocaria que l'administració de l'Estat fes front als seus compromisos i es posés les piles". 

"És obvi que els comerciants estan molt preocupats, ja que es parla que potser el 30% dels comerços no superaran la crisi", ha assenyalat Pueyo, qui espera que les ajudes per a aquest sector anunciades pel Govern es facin efectives a l'agost.

Augmenten els casos a tots els CAP
En la roda de premsa d’avui, l’Ajuntament ha proporcionat les dades dels augments de casos de coronavirus a la ciutat en la darrera setmana, desglossades per Centres d’Atenció Primària.

- CAP Lleida 1-Centre Històric: increment del 25%, amb 21 casos més.

-1er de maig: increment del 47 %. Es passa de 70 a 103 casos.

-Eixample: increment del 38%. Es passa de 71 a 98 casos.

-Balàfia-Pardinyes: increment del 23,7%. Es passa de 59 a 73 casos.

-Cappont: increment del 66%. De 24 a 40 casos.

-Magraners-Bordeta: increment del 90%, de 20 a 38 casos.

-Onze de Setembre: increment del 54 %, de 53 a 82 casos.

L’Ajuntament de Lleida reforçarà el servei de teleassistència per fer un seguiment exhaustiu de les persones vulnerables durant el nou confinament.

D’altra banda, s’ha ampliat el programa d’atenció a persones temporeres perquè puguin complir amb les restriccions del decret llei de la Generalitat. En aquest sentit, en col·laboració amb la Diputació de Lleida, s’ha instal·lat una carpa al costat dels pavellons 3 i 4 perquè els usuraris s’hi quedin durant el dia i se’ls oferirà servei de dinar. També s’incrementarà la participació de les entitats del tercer sector en la campanya de temporers, si cal, ampliant els convenis de col·laboració vigents.

La Paeria incidirà en la informació a la ciutadania perquè se segueixin les mesures del confinament, s’intensificarà la neteja de carrers i llocs de major concurrència i s’incrementarà la presència d’agents de la Guàrdia Urbana, que sancionarà els incompliments.

Al llarg dels pròxims 15 dies, es mantindran les activitats -amb les mesures de protecció i seguretat pertinents- a biblioteques, museus, mercats, estades d’estiu i oficines d’atenció ciutadana. Continuen suspeses l’activitat de les piscines municipals, les cites culturals, els actes als centres cívics així com l’obertura dels parcs infantils.

L’Ajuntament ha elaborat un document de preguntes i respostes freqüents sobre el confinament, adreçat a la ciutadania, que s’actualitzarà periòdicament.