Lleida

Notícia

La Paeria impulsa la 1a Fira de Contractació Pública de Lleida

Grup Municipal
La Fira se celebrarà el dia 25 de febrer en format virtual i té com a objectiu promoure una contractació pública sostenible, transparent i accessible i facilitar la màxima participació de les empreses en les licitacions públiques.

L'Ajuntament de Lleida, juntament amb Fira de Lleida, impulsa la 1a Fira de Contractació Pública de Lleida, que se celebrarà de forma virtual el pròxim 25 de febrer. Es tracta d'un certamen innovador que té com a objectiu principal promoure una contractació pública sostenible, transparent i accessible i facilitar la màxima participació de les petites i mitjanes, les empreses locals, emprenedores i innovadores en les licitacions públiques.

La Fira té la voluntat d'esdevenir un aparador de la contractació pública de l'Ajuntament per facilitar al màxim que les possibles empreses interessades a concursar puguin tenir la informació al seu abast per poder participar en les licitacions. La fira es planteja també com un espai d'innovació i per això hi participaran representants del món empresarial per definir estratègicament futurs contractes i fer aportacions que serveixin per a afavorir la contractació pública en termes de sostenibilitat, innovació i qualitat.

La tinent d'alcalde i regidora de Govern Obert i Qualitat Democràtica i Institucional, Jordina Freixanet, ha explicat que en la fira es presentaran "una selecció dels contractes rellevants que està previst licitar aquest any 2021, entre ells, la licitació per a contractar l'aplicació per la preinscripció, matriculació i gestió dels alumnes de les Escoles Bressol Municipals, les obres de connexió de les aigües residuals de Llívia al sistema general de clavegueram de Lleida, el servei de reparació de ferms granulars dels camins municipals de l'Horta de Lleida, el servei per a la creació de la nova imatge de marca i identitat corporatives del Museu d'Art de Lleida, el servei integral de cardioprotecció de les instal·lacions esportives municipals de l'Ajuntament de Lleida, l'allotjament d'urgència de persones sense llar, l'adequació d'àrea de gossos al Parc de La Mitjana o el projecte d'adequació paisatgística Parc de la Seu Vella". 

Segons ha explicat la regidora de Participació i Lluita contra la Corrupció Elena Ferre, aquests contractes estan agrupats en quatre eixos temàtics, que es corresponen als àmbits en què es va realitzar la Mesa transversal de recuperació de la ciutat: Governança i excel·lència operativa; Imatge, projecció i promoció de la ciutat; Igualtat, diversitat i inclusió social i Emergència climàtica, ambiental i sanitària.

En la presentació, el director de Fira de Lleida, Oriol Oró, ha destacat que es tracta d'una Fira on "s'aboca molta informació, amb tot un programa anual de contractació i esperem que tingui molt bona acollida. La jornada s'estructura en quatre eixos, amb vídeos explicatius dels regidors que ells lideren i contracten que s'hi posen. Hi haurà la participació d'empreses en l'àmbit de la gestió dels equipaments municipals i, a la vegada, s'aportaran idees de cap on pot evolucionar aquest món de l'equipament i serveis".