Lleida

Notícia

Plantegen implantar aquests equipaments en el Palau de Vidre, sempre que l’auditoria tècnica determini que el seu estat és òptim i que resulta més barat reformar-lo que enderrocar-lo

Hotel d'entitats
Hotel d'entitats
Les Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya (JERC) i el Grup Municipal d’ERC a la Paeria aposten per potenciar les polítiques de joventut a la ciutat de Lleida, amb el doble objectiu de contribuir a que aquest col·lectiu participi més activament de la vida social i cívica local i disposi de tota la informació per a poder formar-se i accedir amb més facilitat al món laboral. És per això, que la cap de llista i el portaveu de les JERC a Ponent, Marta Vilalta i Gabriel Ramon, respectivament, han apostat per a la creació d’una oficina jove que englobi els serveis prestats en matèria de joventut per part de la Paeria, el Consell Comarcal i la Secretaria de Joventut de la Genetalitat. Aquesta oficina aglutinaria tota la informació de tipus educatiu, laboral, salut, habitatge i oci dirigida al jove i que avui queda dispersa per les diferents administracions sense tenir una seu fixa. Les JERC han recordat que, en el seu moment, la regidoria de Joventut de la Paeria es va negar a tirar endavant la creació d’aquesta oficina “per tal de mantenir el monopoli en matèria de joventut”.

A més a més, les JERC també aposten per complementar aquesta oficina amb un “hotel” d’entitats que actuï com a centre de dinamització de l’associacionisme juvenil i, a diferència de l’actual del carrer la Palma, “les entitats hi puguin deixar el seu material i tinguin un espai propi per a programar les nostres activitats i no haguem d’entrar en un llistat d’espera per saber si hi ha disponibilitat o no d’encabir-nos en una petita sala”, asseguren les JERC. Finalment, la tercera proposta passa per crear un equipament d’oci jove que estigui gestionat per les diferents entitats juvenils de la ciutat i que disposi d’espais habilitats per a la creació musical, artística i audiovisual.

Tant les JERC com el Grup Municipal d’ERC han suggerit que aquests tres equipaments poden ubicar-se en el Palau de Vidre “sempre que l’auditoria tècnica determini que l’estat estructural de l’edifici és òptima i, per tant, digui que és més barata l’opció de la reforma que la de l’enderroc”, ha afirmat la portaveu d’ERC a la Paeria, Montse Bergés.