Lleida

Notícia

El Grup Municipal d’ERC-Avancem creu que el projecte comercial de Torre Salses és un caramel enverinat que posa en perill el petit comerç

El grup Municipal d’ERC-Avancem a la Paeria s’ha posicionat aquest matí en contra del projecte comercial de Torre Salses (SUR 42) –d’uns 60.000 metres quadrats- que s’ha debatut a la Comissió Informativa de Polítiques de Gestió i Promoció de la Ciutat i la Sostenibilitat.
 
El portaveu del grup, Josep Maria Baiget, ha criticat que es tracta d’un ‘caramel enverinat perquè la consultora s’ofereix a pagar el vial a canvi de la requalificació dels terrenys’.
 
Esquerra denuncia que ‘l’objectiu és preparar el terreny per canviar l’ús del sól de residencial a comercial’. Segons ha explicat Baiget, aquest canvi ‘posa en perill el petit comerç de la ciutat, ja que es dóna llum verda a grans superfícies comercials de fins a 2.500 metres quadrats.’ 
 
A més, assegura que ‘la modificació urbanística plantejada no és necessària per connectar la Bordeta i els Magraners amb el centre de la ciutat i, en canvi, modifica el sostre edificable i comporta la supressió de zones verdes’.
 
ERC-Avancem recorda que el seu model comercial és el del comerç local de proximitat i aposta per posar en marxa mesures que el protegeixin i el dinamitzin.