Lleida

Notícia

El grup d’ERC-Avancem demana que una comissió vetlli pel benestar dels animals de la fira Mascota’m

El grup d’Esquerra Republicana de Catalunya-Avancem reclama que la propera edició de la fira Mascota’m tingui una comissió d’avaluació formada per un membre de la Comissió d’Ètica del Col·legi de Veterinaris, un membre de les protectores, un representant de l’Ajuntament i un de Fira de Lleida amb l’objectiu de garantir el benestar dels animals exposats.
 
ERC-Avancem considera que la presència de carrusels de ponis i rucs com atracció a l’última edició de Mascota’m, celebrada a Lleida el passat cap de setmana, fomenta el maltractament animal, donat que les subjeccions, la repetició circular a la qual estan sotmesos els exemplars i els estímuls acústics i lluminosos els poden provocar patologies vertebrals i estrès. A més, el grup alerta que, lluny d’educar i sensibilitzar els infants cap al respecte als animals, aquesta activitat no els ajuda a veure’ls com un ésser viu.
 
Per això Esquerra demana a l’Ajuntament i a Fira de Lleida que sigui una comissió l’encarregada de vetllar perquè els participants del certamen compleixin la normativa i siguin curosos i responsables amb el tracte cap als animals.
 
Així mateix, també reclama que es declari Lleida ciutat amiga dels animals i que es controlin totes les actuacions públiques on hi intervinguin animals, per tal de garantir el compliment de la Llei en matèria de benestar.
 
El grup presentarà aquestes propostes a la Comissió informativa de polítiques de la gestió i promoció de la ciutat i la sostenibilitat.