Lleida

Notícia

Volem més informació sobre la modificació del pressupost i convenis amb les entitats per evitar factures imprevistes

El grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya-Avancem valora positivament els compromisos del Govern municipal per millorar la gestió econòmica però denuncia falta d’informació del desglossament de les partides modificades del pressupost del 2016.

A més, exigeix que els compromisos es concretin en canvis en les dinàmiques habituals com, per exemple, la signatura de convenis amb les entitats que determinin l’aportació econòmica del consistori en activitats culturals, de lleure o promoció.
 
El president d’ERC-Avancem, Carles Vega, celebra que ‘finalment el Govern es compromet a fer el que ha de fer, és a dir, no gastar res que no estigui previst al pressupost’ i que, en cas que s’hagi de fer front a una despesa extraordinària, calgui l’acord dels grups en comissió.
 
Vega afirma que ‘tots estem d’acord en què els proveïdors han de cobrar el més aviat possible’, tot i que ha lamentat que ‘la responsable de la Regidoria d’Economia encara no ha donat informació detallada de quines partides pensen treure els diners per pagar les factures pendents.’
 
D’altra banda, ERC-Avancem considera que cal anar més enllà i començar a actuar per controlar la despesa. Per això ha proposat a la regidoria que es regularitzi la relació entre el consistori i les diferents entitats de la ciutat mitjançant convenis.
 
Vega explica que ‘l’’objectiu és, d’una banda, afavorir que aquestes puguin continuar organitzant actes, jornades o festivals sabent el pressupost municipal assignat i, de l’altra, fomentar la transparència i posar fi a subvencions encobertes.’ D’aquesta manera, per exemple, es podrien evitar casos com el del Centre Llatinoamericà, al qual la Paeria va retallar 20.000 euros del pressupost previst per la Mostra d’aquest per sorpresa, tot i que el compromís inicial per part del Govern.
 
Pel que fa a l’acord fet públic aquest dijous entre el PSC i C’s, Vega assegura que, ‘tot i que el pacte no aporta res que no s’hagi acordat amb la resta de grups municipals, deixa clar les avinences entre els dos partits i respon a l’afany de protagonisme de Ciutadans.’
 
Per últim, ERC-Avancem celebra que finalment s’hagi acordat treure a concurs públic una plaça de programador d’arts escèniques en què es valorin els mèrits i el projecte presentat, tal com recull l’acord de pressupost entre el PSC i ERC i el cartipàs.