Lleida

Notícia

Tornem a denunciar la política de contractació poc clara del Govern de la Paeria

El grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya-Avancem ha tornat a reiterar la seva preocupació sobre el sistema de contractació i adjudicació de serveis de l’equip de Govern de l’Ajuntament de Lleida.
 
Així, denuncia que a dues setmanes de la Festa Major, el concurs de licitació dels escenaris de les actuacions musicals hagi quedat desert. El president d’ERC-Avancem, Carles Vega, acusa l’equip de Govern d’irresponsabilitat i falta de previsió per no haver adjudicat aquest servei amb més antelació i es pregunta com se solucionarà. Precisament aquest dimarts al migdia es van obrir les pliques, el mateix dia en què l’alcalde presentava la programació de la Festa Major.
 
A més, el grup denuncia que cada mes passen pel ple municipal decrets d’alcaldia de contractacions poc clares, ja sigui pel que fa a contractació de serveis o de personal. Per això Vega reclamarà divendres més informació sobre tres decrets que afecten el servei de contractació, alhora que exigirà més transparència i un comportament ètic exemplar a l’equip de Govern.
 
En concret, Esquerra critica que es contracti una empresa per fer el recull de premsa de les activitats del Servei de Cultura per un import de 7.356 euros per 9 mesos i mig, des del 15 de març fins al 31 de desembre de 2016. El grup considera que aquesta tasca la podria assumir la plantilla municipal de la Regidoria de Cultura o de la secció de comunicació.
 
D’altra banda, el grup alerta que constantment hi ha empreses, que han estat convidades pel Govern a la licitació d’algun servei, que finalment renuncien al concurs, de manera que només queda una única oferta damunt la taula. És el cas de la contractació per a l’organització del festival Jazz de Lleida, que ha estat adjudicat a una empresa lleidatana per 18.351 euros després que hi hagin renunciat una empresa de Madrid i una de Logroño. Una situació semblant a la de l’Animac, en què també van renunciar dos dels artistes convidats per dirigir el festival, com ja va denunciar el grup municipal a principis d’any.
 
ERC-Avancem demana a l’equip de Govern que l’elecció de participants en licitacions de contractes menors es faci amb responsabilitat, rigor i realisme per afavorir que totes les empreses convidades presentin alguna proposta.
 
Esquerra també denuncia que l’alcalde hagi firmat un decret que dóna llum verda a un conveni renovable indefinidament amb una entitat per a la prestació del sistema de localització de persones amb deteriorament cognitiu. Sense entrar a valorar la conveniència de la contractació del servei, el grup municipal assenyala que els convenis s’han de fer per un període determinat, però que en cap cas s’hauria de renovar de manera indefinida.