Lleida

Notícia

Vega: En 6 mesos ERC-Avancem ha aconseguit millores significatives en serveis socials, cultura, sostenibilitat i Horta gràcies a l’Acord de Pressupost

El grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya-Avancem ha fet balanç del primer mig any d’execució de l’Acord de Pressupost 2016 pactat amb l’equip de Govern. El president d’ERC-Avancem, Carles Vega, ha explicat que ‘ja hi ha fetes o en execució més de la meitat de les 49 actuacions previstes’ i ha destacat que l'acord ha permès fer ‘millores significatives en àmbits troncals com serveis socials i promoció econòmica, cultura, sostenibilitat i Horta.’
Entre les propostes d’Esquerra fetes fins ara en l’àrea de serveis socials i promoció econòmica destaquen la creació d’una plaça de treballador/a social i una altre de mediador/a social, així com un Pla d’Acció Social, mediació comunitària i reinserció laboral als barris del Centre Històric i la Mariola; la nova línia de microcrèdits per a aturats de 50 anys o més que es va aprovar al ple de juny. Pel que fa a la Targeta Social, ja estan en marxa les bonificacions en impostos i taxes i només falta acabar de gestionar les bonificacions en transport i accés a la cultura.
En l’àmbit de la cultura, ERC-Avancem ha aconseguit unificar els criteris de tota la programació teatral a la ciutat amb la creació de la plaça de Direcció d’Arts Escèniques, que es resoldrà en pocs dies i es ratificarà al ple de juliol. També destaca el canvi de gestió del Teatre de la Llotja, que ja no es farà mitjançant la Fundació, sinó que l’assumeix la regidoria de Cultura.
Així mateix, pel que fa a la sostenibilitat, Vega ha explicat que en uns dies entrarà en funcionament, a Cappont, el primer dels 4 punts de càrrega per a vehicles elèctrics, mentre que s’està fent el projecte de la resta. A més, s’han fet nous aparcaments per a bicicletes a diversos barris i després de l’estiu s’acabarà la plantació del 30% d’arbrat nou a la ciutat.
Per últim, entre les actuacions proposades per ERC-Avancem a l’Horta dins l’Acord de Pressupost hi ha l’APP per millorar la localització de les parcel·les i la seguretat dels veïns, a punt d’adjudicar-se, i aquesta setmana la Comissió ha donat llum verda a la licitació del Pla d’Usos.
D’altra banda, s’està treballant per tirar endavant la revisió del Pla de Mobilitat i la gestió directa de la zona blava, els aparcaments, i el servei de grua i dipòsit de vehicles. De fet, Esquerra defensa la inclusió de la setantena de treballadors a la plantilla de l’Ajuntament.
Vega s’ha mostrat ‘satisfet per la feina aconseguida’, tot i que ha lamentat ‘l’excessiva lentitud del Govern municipal en l’execució d’algunes propostes’. En aquest sentit, ha explicat que ha estat important la Comissió de Seguiment de l’acord, formada pels regidors republicans, l’alcalde i altres membres del Govern, que es reuneix com a mínim cada dos mesos.