Lleida

Notícia

Més neteja dels parcs infantils i places, millorar el transport públic i nous mecanismes per augmentar la transparència dels comptes públics, principals demandes ciutadanes

Diada de Sant Jordi
Diada de Sant Jordi

La candidatura d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) encapçalada per Montse Bergés ha donat per finalitzada l’acció: “Fes una proposta per a la teva ciutat” que va iniciar el passat mes de setembre i que durant aquests vuit mesos ha servit per recollir unes quatre-centes propostes ‘a peu de carrer’ en sis barris de la ciutat instal•lant una urna on els ciutadans hi podien dipositar les seves demandes. La fi d’aquesta mesura participativa ha consistit en la inclusió en el programa electoral d’ERC pel 22 de maig de les propostes més coincidents i que, per tant, més preocupen als lleidatans.

En línies generals, aquests eixos temàtics s’agrupen en neteja, transport públic i transparència administrativa, a més a més de la seguretat. La candidata i alcaldable independentista, Montse Bergés, s’ha mostrat molt satisfeta pel resultat de l’acció, fruit del treball de vuit mesos. “Hem estat al carrer, hem escoltat a la gent i hem pogut elaborar un treball rigorós d’allò que preocupa als barris, a les places, als mercats i als carrers”, ha assenyalat l’alcaldable d’ERC.

Pel que fa a la neteja, els ciutadans reclamen millorar la neteja en els parcs infantils i les places i incrementar les campanyes perquè els propietaris de mascotes recullin els excrements que aquestes deixen. Pel que fa al transport públic, reclamen una millora general i, finalment, pel que fa a la transparència volen saber què fa la Paeria amb els seus diners. Precisament, ERC ja va anunciar fa un mes que la Paeria ha de publicar el llistat dels proveïdors amb els quals treballa i els diners que els paga.

Bergés ha anunciat aquesta nova mesura avui coincidint amb la Diada de Sant Jordi, ja que les JERC també han instal•lat la seva taula a la plaça Sant Joan i que ha comptat amb la presència de l’alcaldable i altres membres de la llista.