Lleida

Notícia

ERC presenta un paquet de mesures per avançar en el concepte de ‘ciutat intel•ligent’

La candidata d’ERC a la Paeria, Montse Bergés, ha presentat avui un paquet de mesures per avançar en el concepte de ‘Ciutat Intel•ligent’, amb l’objectiu de millorar l’eficiència dels serveis municipals bàsics: aigua, llum, gestió dels residus i mobilitat. És per això que Bergés aposta per l’aplicació de les noves tecnologies i/o les TIC per fer més habitables els espais urbans. “Es tracta d’estendre la domòtica a l’espai públic”, ha assenyalat Bergés.

La presentació d’aquestes mesures s’ha fet davant l’edifici de l’Escola Politècnica de la UdL, en el Campus de Cappont, simbolitzant el potencial d’aquesta facultat i el paper de col•laborador que pot tenir en aquesta proposta. A més a més, Bergés ha comptat amb la presència de l’alcaldable d’ERC per Barcelona, Jordi Portabella, ja que en el seu programa electoral per Barcelona també compta amb idees relacionades amb la ‘Ciutat Intel•ligent’, algunes de les quals ja s’estan aplicant i que el mateix candidat independentista ha volgut explicar. En aquest sentit, Portabella ha assenyalat la importància en aplicar les TIC d’una manera real i efectiva en el dia a dia de les persones i en la quotidianitat, perquè els anuncis no quedin en declaracions.


En aquest sentit Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) proposa les següents propostes:

1. Llum/energia

Implementar llums ‘leds’ i sensors en diferents punts de l’enllumenat públic per reduir la despesa d’electricitat, principalment en noves urbanitzacions i zones d’expansió urbanitzades, però sense vivendes.2. Aigua

Implementar sistemes de reg ‘intel•ligents’ en aquelles fonts i/o zones enjardinades que encara no els tinguin, per evitar perdre aigua. Estudiar la instal•lació de dipòsits de recollida d’aigües pluvials en edificis municipals i la construcció de dipòsits de recollida d’aigües en les zones d’expansió i barris més nous de la ciutat.

3. Residus

Instal•lar sistemes de ‘sensors’ en els contenidors perquè informin al servei de neteja si estan plens o ‘saturats’, per tal de millorar l’eficiència en la recollida i ‘guanyar’ en salubritat als barris.

4. Mobilitat

Crear un ‘mapa en xarxa’ o un planell de la ciutat ‘online’ i actualitzat diàriament on s’informi de les incidències que hi ha en la ciutat, els carrers tallats (per exemple, per obres o per curses populars...).

Per últim, ERC també proposa aplicar aquestes mesures als diferents edificis municipals per evitar malbaratament d’energia, com actualment passa a l’edifici de Plaça Paeria.