Lleida

Notícia

Els serveis públics, les persones, la sostenibilitat i la cultura, les prioritats d’ERC-Avancem per al Pressupost  2017 de la Paeria

El grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya-Avancem prioritza els serveis públics, l’atenció a les persones, la sostenibilitat i la cultura per al Pressupost de l’Ajuntament de Lleida per al 2017, a més d’incloure 80 incompliments del PSC, ja sigui propostes pactades a l’Acord de Pressupost 2016 o aprovades en comissió.
El president del grup republicà, Carles Vega, ha fet públiques aquest dilluns les 18 esmenes presentades al Pressupost 2017, que ha qualificat de ‘realistes’, ja que ‘la proposta de Pressupost d’ERC-Avancem és equilibrada perquè l’augment de 5’7 M d’euros en inversions i personal es cobreix amb els 3’6 M d’ingressos de la zona blava més una desviació per la mala previsió del govern en microcrèdits, interessos i amortitzacions que ens permet rescatar 2’1 M, basant-nos en les xifres d’aquest any.’
Vega ha explicat que la proposta d’Esquerra destaca la gestió dels serveis públics municipals de la zona blava, grua i dipòsit de vehicles, acordada ja l’any passat amb el govern però que no surt reflectida al Pressupost presentat pel PSC, a més de l’abastament d’aigua tenint en compte que no prosperi la pujada del preu en el rebut.
Una altra prioritat per a ERC-Avancem és l’atenció a les persones, amb la incorporació de dues places per reforçar la plantilla dels serveis socials, especialment per dur a terme un Pla d’acció global contra l’ocupació d’habitatges; i 200.000 euros per fer obres per millorar l’accessibilitat a edificis públics i parades d’autobús.
Esquerra també vol donar un impuls a les polítiques de sostenibilitat, amb la realització del procés participatiu  per a la redacció del Pla Director del riu Segre aprovat en el ple de l’estat de la ciutat; millores per valor de 50.000 euros al Centre d’Atenció d’Animals de Companyia (CAAC) i 1’7 M en mobilitat, sobretot en bicicleta i autobús.
El quart pilar fonamental per als republicans és la cultura. Per això s’inclou una partida de 50.000 euros per una primera fase del Conservatori Superior de Música i 100.000 euros per a la creació d’un espai expositiu i pedagògic en motiu de l’Any Granados. Unes propostes que, de fet, ja van ser acordades amb el govern municipal però que no s’han inclòs al Pressupost.
Per últim, ERC-Avancem ha presentat dos annexos amb incompliments del PSC com a macroesmenes, un amb 40 propostes pactades en l’Acord de Pressupost 2016 i un altre amb 39 propostes de resolució aprovades a la Comissió informativa de polítiques de gestió i promoció de la ciutat i sostenibilitat.
Vega ha assegurat que ‘els republicans estem oberts a la negociació del Pressupost amb el govern municipal, tot i que no som molt optimistes després dels incompliments del PSC que acumula amb tots els grups municipals durant aquest any.’