Lleida

Notícia

El grup municipal d’ERC-Avancem demana criteris clars en l’atorgament de patrocinis a esportistes

Grup Municipal
El grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya-Avancem preguntarà a l’alcalde quins criteris se segueixen actualment per atorgar ajudes a esportistes lleidatans, quin va ser el pressupost de l’any 2016 destinat a aquesta finalitat i quina és la previsió per a aquest any.
Entre els decrets d’alcaldia que passaran aquest divendres pel ple de la Paeria n’hi ha set d’entre els dies 20 i el 22 desembre en què s’autoritzen 12.000 euros per a patrocinis a vuit esportistes de diferents disciplines. Un dels decrets és relatiu al patrocini de dues tennistes, a qui es dóna 6.000 euros en total. En els altres decrets s’atorguen 1.000 euros per persona per a sis esportistes de supermotard, jiu jitsu, trial, pàdel, natació i esquaix.
ERC-Avancem defensa que l’ajuntament ha de vetllar per fomentar la pràctica de l’esport a nivell competitiu i promocionar la ciutat de Lleida amb un sistema que no estigui subjecte a l’arbitrarietat. En aquest sentit, plantejarà a l’equip de govern que creï una línia de patrocinis a esportistes lleidatans, en especial joves i dones, basada en criteris objectius de transparència, equitat, igualtat d’oportunitats i mèrits esportius.