Lleida

Notícia

El grup municipal ERC-Avancem vetllarà per la contractació i l’accés a la informació mentre presideixi la Comissió de la Transparència

Grup Municipal
El grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya-Avancem s’ha estrenat aquest divendres a la presidència rotatòria de la Comissió de la Transparència de la Paeria dibuixant les línies de treball per als propers sis mesos: la contractació pública de productes i serveis, i l’accés a la informació per part dels grups municipals.
Pel que fa a la contractació, el president de la Comissió, i president d’ERC-Avancem, Carles Vega, explica que l’objectiu és ‘fer un seguiment i posar llum a contractes que, tan si es fan mitjançant concurs públic com per adjudicació directa, escapen del control de les comissions informatives o altres vies de fiscalització.’ Vega ha destacat que la majoria de contractes es fan des de les regidories de cultura i drets per a les persones, però també n’hi ha d’urbanisme i economia. També ha avançat que en els propers mesos es convocaran diverses compareixences a la comissió.
L’estudi dels contractes de la Comissió de la Transparència exclourà les concessions a empreses privades, ja que hi ha una comissió específica de seguiments dels serveis públics.
El segon objectiu que s’han proposat els republicans és facilitar als grups municipals l’accés a la informació. Vega lamenta que ‘l’equip de govern obliga contínuament els grups de l’oposició a demanar empara a la Comissió de Garantia del Dret d’Accés a la Informació Pública (GAIP) per  negativa, silenci o perquè posa traves a l’hora de facilitar documentació.’ Amb l’objectiu d’intentar reduir el nombre de demandes a la GAIP, Esquerra proposa que els grups municipals que vulguin presentin abans a la Comissió de la Transparència una petició de seguiment de les sol·licituds fetes a l’equip de govern.
Per últim, ERC-Avancem proposa que al final d’aquesta etapa a la presidència, al mes de juliol, es faci un balanç dels dos primers anys de la Comissió de la Transparència coincidint amb l’equador del mandat.
D’altra banda, pel que fa a l’ordre del dia de la comissió de febrer, s’ha informat que les Entitats Municipals Descentralitzades (EMD) tindran el seu propi portal de la transparència i seu electrònica. També s’ha confirmat que l’auditoria encarregada per la comissió, que havia d’estar acabada al gener, s’ha prorrogat uns mesos perquè l’empresa contractada encara no ha rebut tota la informació.