Lleida

Notícia

El grup municipal ERC-Avancem proposa un protocol d’actuació arquitectònica per preservar el Centre Històric

Grup Municipal
El grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya-Avancem demanarà a la propera Comissió informativa de polítiques de la gestió i promoció de la ciutat i la sostenibilitat que la Paeria elabori un protocol d’actuació arquitectònica per a les obres i els treballs urbanístics al Centre Històric de Lleida.
L’objectiu és vetllar per la preservació de l’estructura i la trama urbana i consensuar les característiques que han de tenir les noves construccions del barri en elements com façanes, balcons, finestres o colors.
ERC-Avancem demana que les ordenances municipals vigents s’adaptin a aquest document i que es treballi per preservar la identitat del Centre Històric i de la ciutat i la seva fesomia. Per això reclama que s’aturi qualsevol intervenció prevista fins a l’aprovació del protocol d’actuació arquitectònica.
A més, el grup republicà fa palesa la seva preocupació davant les actuacions urbanístiques al casc antic de la ciutat que els membres de l’equip de govern han fet públiques en mitjans de comunicació i en xerrades amb veïns sense haver-les comunicat prèviament ni haver buscat el suport dels grups municipals.