Lleida

Notícia

El grup municipal ERC-Avancem denuncia que el CN&C se salta els seus estatuts i la llei de contractació 

Grup Municipal
El grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya-Avancem denuncia que el Conseller Delegat del Centre de Negocis i Convencions (CN&C), Rafel Peris, incompleix la llei de contractació del sector públic i menysté les competències del Consell d’Administració després d’arribar a un acord de forma unilateral amb l’entitat Shalom perquè assumeixi el servei de cafeteria i restauració de la Llotja aquesta mateixa setmana. L’acord s’ha donat a conèixer aquest dimarts als membres del Consell d’Administració mitjançat un correu electrònic sense que se’ls hagi consultat prèviament.
ERC-Avancem destaca que el centre especial de treball amb el qual s’ha arribat a un acord és un bon exemple d’empresa èticament responsable, un valor que el grup d’Esquerra a la Paeria ha reclamat reiteradament que s’inclogui als plecs de clàusules de contractació de l’administració, però reclama que s’obri amb la màxima celeritat una convocatòria pública i transparent per adjudicar el servei de restauració.
Els republicans consideren que el procediment que es vol tira endavant és totalment irregular i fruit de la poca previsió del Conseller Delegat, donat que aquesta qüestió no es va acordar en cap de les dues reunions del Consell d’Administració celebrades al febrer, i malgrat fa un mes –l’1 de febrer- que el CN&C va acceptar la renúncia de l’empresa concessionària a continuar amb l’activitat contractada.
Així mateix, ERC-Avancem adverteix que, segons l’article 133 dels estatuts del CN&C, una decisió com aquesta no es pot prendre de forma individual pel Conseller Delegat, sinó que l’òrgan competent és el Consell d’Administració. Per tot plegat, reclamen la convocatòria urgent dels consellers per tal de fer una valoració de la situació i consensuar una decisió amb l’objectiu d’evitar la interrupció del servei amb el procediment correcte.
A més, recorda que la llei de contractes permet que, encara que l’empresa renunciï a la concessió, se li pot reclamar que segueixi prestant el servei fins que es trobi una alternativa.