Lleida

Notícia

El grup municipal ERC-Avancem vol que el protocol d’assetjament sexual s’ampliï a les empreses municipals, organismes autònoms i concessionàries

Grup Municipal
El grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya-Avancem demana que el Protocol per a la prevenció, la detecció i la resolució de situacions d’assetjament sexual, per raó de sexe, de l’orientació sexual i/o de la identitat sexual de l’Ajuntament de Lleida s’apliqui també a les empreses municipals i els organismes autònoms i que s’exigeixi a les empreses concessionàries que disposin d’algun document o pla equivalent. A més, reclama més formació i evitar la doble victimització. 
Pel que fa a l’abast del protocol, ERC-Avancem considera que el document que s’acaba de redactar amb l’objectiu d’afrontar les situacions d’assetjament sexual en l’ambient de treball ha de ser el mateix per a les persones que treballen directament per la Paeria com per les empreses municipals o organismes autònoms.
Per als republicans, l’Ajuntament de Lleida, com a institució responsable, també hauria de vetllar per millorar la qualitat de vida i els drets de les persones treballadores de les empreses concessionades i contractades per part del consistori. Per això es reclama que s’insti aquestes empreses a redactar el seu propi protocol per prevenir, detectar i resoldre casos d’assetjament sexual, en cas que no en tinguin. Per a futures contractacions, es proposa incloure als plecs de condicions o clàusules per a les noves concessions i contractacions l’obligatorietat de tenir un pla en aquesta línia.
D’altra banda, ERC-Avancem planteja que la Paeria ofereixi formació en mediació específica als treballadors municipals que hauran de posar en pràctica el protocol, així com evitar la doble victimització de les persones que pateixen assetjament sexual. En aquest sentit, reclama que les mesures que s’acordin per resoldre cada cas s’apliquin només als agressors i no pas a les víctimes, amb la finalitat que no interfereixin en la seva vida laboral o personal.
Per últim, es demana cura i rigor en el llenguatge que s’utilitza al propi document per acabar amb l’estereotipació de rols culturals.