Lleida

Notícia

ERC-Avancem exigeix a Ros que desencalli la internalització de la zona blava abans del maig

Grup Municipal
El grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya-Avancem exigeix a l’alcalde Àngel Ros que la Paeria assumeixi la gestió directa del servei d’aparcament, grua i dipòsit de vehicles abans de l’1 de maig, quan es compleix un any de la pròrroga de la concessió a l’empresa Eysa. Cal recordar que aquest va ser un dels principals compromisos de l’Acord de Pressupost per al 2006 entre el PSC i ERC-Avancem que els socialistes encara no han complert.
En primer lloc, el president del grup, Carles Vega, ha reclamat aquest dijous ‘que aclareixi per què s’han consignat al reconeixement de crèdit 500.000 euros per pagar a Eysa l’any 2017, la qual cosa fa sospitar que aquest any tampoc preveu fer la remunicipalització.’ De fet, ha recordat que ERC-Avancem ja va criticar que la gestió de la zona blava no apareixia al Pressupost 2017, de manera que demostra ‘una mala gestió pressupostària’.
Vega ha denunciat que ‘tenir aquesta situació provisional des de fa gairebé un any ha provocat un detriment del servei per manca de manteniment i reposició de les màquines expenedores de bitllets de zona blava i una indefinició del futur laboral dels 60 treballadors’.
Per aquest motiu ha exigit que ‘Ros que sigui clar i compleixi d’una vegada allò que va signar a finals del 2015.’ En aquest sentit, Vega ha criticat que l’alcalde s’excusi dient que ‘s’està estudiant la viabilitat jurídica respecte a l’absorció de la plantilla, mentre que la Paeria ho acaba de fer a la Llotja, mitjançant l’empresa pública Centre de Negocis i Convencions’. ‘Si, en cas contrari, fa marxa enrere perquè no s’atreveix o no vol fer-ho, que ho justifiqui amb un informe jurídic i que faci una nova concessió’, ha afegit.