Lleida

Notícia

ERC-Avancem exigeix a l’equip de govern el compliment del Pla d’Acció d’Energia Sostenible

Grup Municipal
El grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya-Avancem denuncia que el govern de la Paeria incompleix el Pla d’Acció d’Energia Sostenible (PAES) i el seu seguiment i aplicació, aprovats pel ple al desembre del 2015 en una moció del republicans.
ERC-Avancem lamenta que l’equip de govern no hagi complert els acords per lluitar contra el canvi climàtic, com han confirmat els socialistes a aquest divendres a la Comissió Informativa de Polítiques de la Gestió i Promoció de la Ciutat i la Sostenibilitat.
El grup d’Esquerra exigeix que, tal com es va comprometre el govern municipal, elabori un informe biennal per avaluar el procés d’implantació del PAES, amb informació quantitativa sobre les accions implantades i el seu impacte sobre el consum d’energia i les emissions de CO2. També reclama que es facin públiques les emissions de gasos d’efecte hivernacle, per fer el seguiment de la reducció del 20% que està seguint el municipi, i que s’activin els plans de participació i de comunicació recollits en el PAES.
D’altra banda, ERC-Avancem ha denunciat que els dos ascensors d’accés a la Seu Vella estan contínuament avariats i ha reclamat que es faci una revisió del contracte de manteniment i se’n millori el funcionament, l’accés i la il·luminació.
A la comissió s’ha donat llum verda a l’inici de la licitació del projecte del nou Parc de les Arts de Lleida que s’ubicarà en un solar situat al carrer Alcalde Pujol. El grup d’Esquerra s’hi ha abstingut perquè no s’ha fet cap procés participatiu, tal com s’havia reclamat.
Pel que fa a la convocatòria d’ajudes per a la promoció de l’Horta, ERC-Avancem adverteix que 12.000 euros són insuficients per impulsar aquest espai verd tant estratègic per Lleida.