Lleida

Notícia

Moció del grup municipal ERC-Avancem per iniciar la remunicipalització de la zona blava

Grup Municipal
El grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya-Avancem insta l’Ajuntament de Lleida a iniciar immediatament els tràmits per a la internalització de la gestió dels serveis públics d’aparcament regulat, dipòsit municipal de vehicles i grua municipal.
ERC-Avancem tornarà a denunciar divendres al ple de la Paeria que el govern del PSC no ha començat encara el procés de remunicipalització de la zona blava a què es va comprometre amb l’Acord de Pressupost del 2016.
Després de diverses reclamacions i del fet que l’empresa Eysa mantingui la concessió en situació de pròrroga des de fa un any, el grup presenta una moció per tal de desencallar la situació i per exigir que el canvi de gestió del servei d’aparcament es faci efectiu amb celeritat i sense la intermediació de cap organisme o empresa municipal.
Així mateix, el grup d’Esquerra a la Paeria demana que s’assumeixi la subrogació de les 60 persones que treballen actualment per Eysa i les incorpori a la seva plantilla, com a treballadors públics, en el grup, la categoria i el règim jurídic que els siguin aplicables o que es puguin determinar en base a la legislació vigent, i acabar d’una vegada amb l’estat d’indefinició quant al futur laboral de les treballadores i els treballadors.
D’altra banda, reclama que es facin els treballs necessaris per resoldre, de forma immediata, els problemes derivats del deteriorament dels recursos materials i la maquinària necessaris per al funcionament dels serveis internalitzats. De fet, el grup municipal ja va denunciar fa més d’un mes que les avaries en màquines expenedores de tiquets de zona blava són contínues per manca de manteniment, conseqüència de la situació de provisionalitat del servei.
ERC-Avancem fa una crida a la resta de grups municipals perquè donin suport a la moció, ja que es tracta del compliment d’un acord que, a més, suposarà la recaptació de prop d’1 milió d’euros cada any per a les arques municipals.
A més, destaca que s’ha demostrat que la gestió directa és la forma de gestió econòmicament i socialment més justa, com també la més transparent i accessible al control directe del consistori.