Lleida

Notícia

El PSC vota contra la moció d’ERC-Avancem per la gestió directa de la zona blava, malgrat fa un any i mig va signar l’acord

Grup Municipal
El grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya-Avancem a la Paeria mostra la seva indignació per la manca de paraula del govern del PSC, que ha votat en contra de la moció dels republicans que instava l’Ajuntament de Lleida a iniciar immediatament els tràmits per a la internalització de la gestió dels serveis públics d’aparcament regulat, dipòsit municipal de vehicles i grua municipal. També reclamava que s’assumeixin a la plantilla municipal els 60 treballadors de la concessionària actual, després que hagi passat un any i mig des de que l’alcalde de Lleida va signar aquest punt dins l’Acord de Pressupost 2016 sense que l’hagi complert.
La moció ha estat tombada pel PSC, C’s i PP i només ha comptat amb el suport de la Crida per Lleida i el Comú. El Pdecat s’ha abstingut. 
El portaveu del grup, Josep Maria Baiget, ha destacat que s’ha demostrat que ‘la gestió directa és la forma de gestió econòmicament i socialment més justa, la més transparent i accessible al control directe del consistori’. A més, ‘suposarà la recaptació de prop d’1 milió d’euros cada any per a les arques municipals, que es podran reinvertir en millorar la mobilitat a la ciutat amb polítiques sostenibles’.
Davant les reticències del govern de l’Estat a les remunicipalitzacions, ERC-Avancem alerta que, de moment, ‘el canvi de gestió és possible, legal i beneficiós per Lleida, i recorda que la llei d’acompanyament dels pressupostos generals encara està en fase de debat.’
ERC-Avancem denuncia que el fet que l’empresa mantingui la concessió en situació de pròrroga des de fa un any ha repercutit en la manca de manteniment de les màquines expenedores de tiquets, avariades contínuament, i en un estat de indefinició quant al futur laboral de les treballadores i els treballadors.
Pel que fa a la resta de mocions, ERC-Avancem ha donat suport a les dues mocions presentades per entitats: la de la FAVLL per a l’anul·lació del projecte de la variant sud i en defensa de l’Horta, aprovada per unanimitat; i la del Grup de Dones de Lleida-Grup Feminista de Ponent per a la creació d’un recurs municipal residencial d’emergència per a dones i els seus fills i filles en situació de violència masclista, que ha estat rebutjada.
El grup també ha donat suport a la moció per a la inclusió com a col·lectiu vulnerable dels infants en l’àmbit dels serveis socials, que ha tombat el ple; la dels ajuts i subvencions a la cultura, consensuada; la moció a favor de la llibertat d’expressió, aprovada; i la de l’Impost sobre l’increment del valor dels terrenys de naturalesa urbana, consensuada. 

Camp d’Esports
Pel que fa als expedients del ple del mes d’abril, ERC-Avancem s’ha abstingut a l'addenda als convenis per a la renovació de la gespa del Camp d’Esports, que ha estat aprovada. 
El president del grup municipal, Carles Vega, ha denunciat que ‘se'ns ha donat informació tard i incompleta, hi ha hagut errors i passivitat del govern i han patit club i empresa’.
També ha votat a favor del conveni de cessió de les instal·lacions, després que s’hagi acceptat l’esmena dels republicans per adequar el text a la legalitat.
D’altra banda, ERC-Avancem ha demanat que es deixés sobre la taula l’expedient sobre el plec de clàusules per a la redacció i execució del projecte del Parc de les Arts i la concessió de 6.000 metres quadrats en un solar del carrer Alcalde Pujol. El grup d’Esquerra ha mostrat la seva oposició perquè no s'ha fet procés participatiu amb els veïns i no s'ha informat sobre quina activitat s’hi farà.
Per últim, també ha votat en contra del contracte de jardineria perquè no inclou les clàusules socials incloses a la Declaració institucional de contractació pública ètica i sostenible aprovada pel ple a proposta d’ERC-Avancem el febrer del 2016.
Així, s’ha abstingut al tercer Pla d'Igualtat 2017-21 per poc ambiciós i insuficient i perquè no s’ha fet una valoració qualitativa rigorosa del segon pla, així com a la placa al mèrit educatiu per al Col.legi Terraferma, perquè segrega per sexes.

Decrets i precs
ERC-Avancem ha reclamat, en l’apartat de decrets, que es faci una licitació pública per a la contractació dels viatges i ha alertat que l’any 2016 la Paeria va pagar 60.800 € a la mateixa agència. També ha denunciat que a un contracte de jardineria de 2 anys s'han sumat 4 anys de pròrroga, cosa que incompleix la Llei de Contractes del Sector Públic.
Per últim, ha fet un prec per a què no es tornin a abaixar les banderes de l’Ajuntament de Lleida el Divendres Sant.