Lleida

Notícia

Vega: “Sr. Ros estengui la mà a les víctimes de la violència del passat 1 d’octubre i per dignitat plegui”

El president del grup republicà ha criticat molt durament la passivitat de l’alcalde de Lleida davant els atacs violents als col·legis electorals per part de la Guardia Civil i la Policia Nacional
El grup municipal d’ERC-Avancem, juntament amb els altres grups de l’oposició (PDCat, Crida-Cup i Comú Lleida) han presentat una moció en la qual es demanava, entre d’altres punts, la dimissió de l’alcalde Angel Ros. Carles Vega, president del grup municipal ha lamentat els atacs de violència gratuïta i indiscriminada exercida pels cossos de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional. Segons el republicà “hi havia un pla per actuar de forma sistemàtica per agredir i infondre por a la ciutadania. Un pla, no per retirar urnes i paperetes, sinó per castigar la gent no adepta al règim”.

Vega ha recordat a l’alcalde i als grups de Ciudadanos i PP que es d’una ‘baixesa moral inqüestionable i d’una degradació política irrecuperable’ culpar als independentistes dels atacs violents del passat diumenge, “la culpa de la violència és de qui la practica, i qui l’empara n’és còmplice” afirma Vega.

L’edil independentista lamenta que Ros acusi als partits pro referèndum de manipular la ciutadania en contra la seva persona, “Sr. Ros, deixi de menystenir la ciutadania. El dia 1 d’octubre la va abandonar davant la violència, que va arribar a ser tant salvatge que a llocs o no es van trobar les urnes es van dedicar a destrossar-ho tot, i ara insulta a la ciutadania tractant-la de turba manipulable”.

Finalment Vega ha demanat a l’alcalde que se sumi a la moció per a que tot el que va passar a Lleida no quedi impune“estengui la mà a les víctimes de la violència i en un darrer gest de dignitat, plegui”, demana Vega. La Moció finalment no ha prosperat amb els vots en contra del PSC, Ciudadanos i Partit Popular.