Lleida

Notícia

L’oposició demana Ros que reaccioni i es posicioni al costat de la ciutadania

Roda de Premsa
Roda de Premsa
ERC, PDeCAT, CUP i Comú de Lleida han recordat a l’alcalde que els membres del Govern empresonats ahir van ser escollits democràticament per milers de ciutadans de Lleida, i el seu empresonament és totalment injustificat.
Els grups municipals d’ERC-Avancem, PDeCAT, la Crida per Lleida-CUP i el Comú de Lleida han mostrat avui el seu rebuig a les darreres actuacions judicials, com són l’empresonament ahir del vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, i de set consellers més de la Generalitat de Catalunya, i les acusacions a diversos joves de Lleida. Els regidors s’han mostrat indignats per tot el que està succeint a Catalunya i demanen a l’alcalde que es posicioni al costat de la ciutadania i no al costat dels partits de la dreta i la ultradreta espanyola, els quals són totalment antidemocràtics i actuen repressivament contra Catalunya.

Carles Vega, president del grup municipal ERC Avancem, ha lamentat el discurs que Àngel Ros va fer ahir a l’homenatge del bombardeig del Liceu Escolar, “no pots dir que estàs trist per la situació que està vivint el país, i alhora acceptar-la i afirmar que el govern de Catalunya està a la presó perquè ha incomplert la llei: o es posiciona al costat de la ciutadania, o al costat d’aquells que defensen la repressió”, apunta el Vega.

Els regidors han dit que a partir d’avui iniciaran actuacions per demanar l’alliberament dels consellers empresonats, “ja sigui mitjançant propostes de resolució a les respectives comissions, mocions al Ple i tots els mecanismes que tinguem a l’abast i que serveixin per a poder denunciar que estem vivint en un país on la justícia està totalment polititzada i els drets humans i les llibertats individuals no són respectades”, diu Vega.

El regidor també a demanat a la ciutadania que no s’aturi i continuï amb les mobilitzacions i les accions de protesta. “Hem de continuar fent-nos sentir, amb manifestacions, amb la vaga general i amb totes les eines que serveixin per denunciar l’estat d’indefensió que ens trobem els ciutadans de Catalunya. Però també es molt importat que el govern empresonat sàpiga que els ajuntaments estem al seu costat, i per tant demanen a Ros que es posicioni a favor de les llibertats, es deixi d’ambigüitats i faci d’alcalde de tota la ciutadania, i no només de la minoria unionista”, finalitza Vega.

  • L'oposició demana a Ros que es posicioni al costat de la democràcia