Lleida

Notícia

ERC demana l’eliminació de la Fundació Teatre de la Llotja

Els republicans consideren que no compleix amb les funcions per les quals es va crear i que el seu Patronat acaba sent una figura merament ‘decorativa’
El grup municipal d’ERC-Avancem a la Paeria demana que se suprimeixi la Fundació Teatre de la Llotja. Els republicans creuen que és totalment innecessària l’existència d’aquesta fundació i del seu patronat, ja que consideren que en dos anys que han passat des de la seva creació no s’ha assolit cap dels objectius per la qual va ser creada.

Carles Vega, President del grup municipal republicà i també Patró de la Fundació lamenta que en tot aquest temps l’entitat no hagi presentat cap mecenatge nou. “Trobar mecenes i nou finançament extern era l’objectiu principal del la Fundació Teatre de la Llotja, la qual, en aquests dos anys de mandat, no n’ha aportat cap de nou. Tampoc tenim cap funció rellevant els patrons de la Fundació, ja que s’ha vist que no tenim ni veu ni vot a l’hora, per exemple, de decidir sobre la continuïtat d’una figura tant important com és la del gerent; per tant la nostra figura és merament decorativa”, lamenta el regidor.

Vega considera que tant la programació de les activitats del Teatre com la direcció dels premis que atorga, pot estar perfectament assumida per la Regidoria de Cultura. “El director d’Arts Escèniques de la mateixa regidoria hauria de ser la persona que organitzi totes les activats que es duran a terme dins la programació del Teatre de la Llotja i la mateixa regidoria qui gestioni els el Premis Ricard Vinyes ”, apunta el regidor.

L’edil independentista també qüestiona l’efectivitat de la Fundació per gestionar l’entitat amb responsabilitat. “A sis de novembre de 2017 es revisa el tancament de comptes del l’any 2016 i també s’aproven els pressupostos per enguany. Si la Fundació tingués alguna funció fora de la merament ornamental, aquestes reunions possiblement es farien a principis d’any, i els Patrons seríem quelcom més que un nom en unes actes, per tant, des del grup municipal d’ERC-Avancem no donem suport als pressupostos i demanem formalment la supressió de la Fundació del Teatre de la Llotja”.

Finalment Vega ha afirmat que la mateixa Fundació desconeix quines són les seves competències. “Encara ara els Patrons desconeixem quines són plenament competències de la Fundació  o quines s’han de dur a terme des de la mateixa regidoria, per tant, tenint en compte que al final els que fan la feina són els mateixos treballadors i tècnics de l’ajuntament, és innecessari mantenir la Fundació viva”, finalitza el regidor.