Lleida

Notícia

El grup ERC-Avancem denuncia que el Museu Morera tindrà un sobrecost encobert a perpetuïtat

Grup Municipal
Als 4’7 milions del projecte falta sumar-hi 250 mil euros anuals de lloguer d’oficines pel trasllat de personal a Mercolleida

El grup municipal d’ERC-Avancem a la Paeria denuncia que la ubicació del Museu Morera a l’antiga Audiència costarà molt més del que ha fet públic el govern de la Paeria.

Segons l’executiu municipal, el projecte de rehabilitació de l’Audiència i la museografia només té un cost de 4’7 milions d’euros, però no explica que el preu final serà molt superior, ja que l’Ajuntament pagarà un lloguer de 247.500 euros cada any a Mercolleida per reubicar-hi el personal que ara treballa a la rambla Ferran.

El contracte d’arrendament entre l’Ajuntament de Lleida i la Llotja Agropecuària Mercolleida S.A. passarà pel ple de desembre, previst el dia 27.

El president del grup, Carles Vega, acusa Ros d’amagar “un sobrecost encobert a perpetuïtat, ja que s’anirà incrementant fins a l’infinit”. Així, alerta que “en només 5 anys, el museu ens haurà costat al voltant dels 6 milions d’euros, el mateix que es va pressupostar per al projecte inicial, i en 10 anys la Paeria n’haurà pagat 2’5 milions de més.”

Cal recordar que per instal·lar el Museu Morera a l’antiga Audiència caldrà fer obres d’adequació, de la mateixa manera que també se n’hauran de fer a l’edifici de Mercolleida per traslladar-hi els treballadors municipals.

Vega assegura que “tothom hauria sortit guanyant si el museu s’hagués construït en un edifici de nova planta”. “A més, previsiblement més endavant s’haurà de fer una ampliació perquè a l’Audiència no hi ha lloc per acollir tot el fons museístic actual i futures adquisicions”, apunta el republicà.