Lleida

Notícia

El grup ERC-Avancem insta Ros a exigir a Lambán una rectificació de les crítiques als conservadors del Museu de Lleida per les obres de Sixena

Grup Municipal
També reclama una queixa a la Guàrdia Civil pel tracte intimidatori cap als treballadors

El grup municipal ERC-Avancem a la Paeria instarà Ros, amb un prec al ple, a exigir al president d’Aragó, el també socialista Javier Lambán, una rectificació de les seves crítiques per l’estat de conservació de les obres traslladades al monestir de Sixena.
En concret, el passat 12 de desembre Lambán va assegurar que algunes de les 43 peces estaven “en mal estat” i fins i tot va amenaçar amb reclamar “responsabilitats per la pèrdua d’algunes obres”, fet que va qualificar d’ “evident negligència” de la Generalitat. També va dir que no acceptava “cap lliçó pel que fa a la conservació del patrimoni per part dels conservadors”.
Per a ERC-Avancem, aquestes declaracions són una falta de respecte cap a la tasca dels tècnics del Museu de Lleida i una falsedat que no es pot permetre. Per això els republicans demanen a l’alcalde, com a màxim responsable de la corporació municipal i company de partit de Lambán, que retiri les seves paraules.
Així mateix, els republicans volen mostrar el seu suport i agraïment als conservadors i a tota la plantilla del Museu de Lleida per la feina feta.
Consideren que van patir un tracte intimidatori i agressiu intolerable per part de la Guàrdia Civil que va endur-se les obres. En aquest sentit, reclamen a Ros que faci arribar una queixa formal al cos policial i militar per la seva actuació desproporcionada, amb un desplegament injustificat d'agents fortament armats.