Lleida

Notícia

El grup ERC-Avancem defensa una gestió pública i criteris socials i de qualitat en la gestió dels centres de dia

Grup Municipal
El ple de la Paeria aprova el plec de clàusules del contracte de Santa Clara i Magraners

El grup municipal d’ERC-Avancem ha tornat a defensar al ple de desembre una gestió 100% pública dels centres de dia per a la gent gran de Santa Clara i els Magraners per garantir un servei de qualitat i a l’abast dels ciutadans que ho necessiten. El plec de clàusules administratives particulars que regeix el contracte de gestió del servei s’ha aprovat amb l’abstenció dels republicans.
ERC-Avancem lamenta que els centres municipals funcionaran amb un sistema de cofinançament i recorda que els dos centres de dia de la Generalitat que hi ha a Lleida són públics. A més, denuncia que en el plec de clàusules és preferent el criteri econòmic de les ofertes, de manera que pot afectar negativament en la qualitat del servei als usuaris i en les condicions laborals dels treballadors.

Museu Morera
D’altra banda, el grup republicà s’ha abstingut en el contracte d’arrendament entre l’Ajuntament de Lleida i la Llotja Agropecuària Mercolleida S.A per un valor de 247.500 euros cada any per reubicar-hi el personal municipal que ara treballa a l’antiga Audiència perquè això suposa un sobrecost encobert i a perpetuïtat del Museu Morera.
Segons el govern municipal, el projecte de rehabilitació de l’Audiència i la museografia del Museu Morera només té un cost de 4’7 milions d’euros, però en 10 anys la Paeria haurà pagat 2’5 milions d’euros més pel trasllat de funcionaris a les noves oficines.

Pacte Social per a la ciutadania
El grup d’Esquerra ha votat a favor del Pacte Social per a la ciutadania perquè és una eina de lluita per a la millora de vida de la ciutadania, però ha reclamat al govern que el compleixi i que, d’una vegada per totes, incorpori clàusules socials als contractes i contractacions.
Esquerra subscriu el pacte, especialment pel que fa al foment del transport públic i a la gestió pública de serveis. En aquest sentit, recorda l’incompliment per part del PSC de la promesa de remunicipalització de la zona blava pactada al pressupost del 2016. 
També denuncia que algunes pràctiques del govern municipal, com oferir targetes d’aparcament gratuïtes per als regidors i a les quals ERC-Avancem va renunciar, contravé el Pacte Social.

EMU
ERC-Avancem ha votat NO a la concessió d’un crèdit de 10 milions d’euros a l’Empresa Municipal d’Urbanisme (EMU), donat que es tracta d’una empresa insostenible a la qual cada any la Paeria ha d'injectar diners per maquillar els balanços.

Prec Sixena
En l’apartat de precs, el president d’ERC-Avancem, Carles Vega, ha instat l’alcalde a exigir al president d’Aragó, el també socialista Javier Lambán, una rectificació de les seves crítiques per l’estat de conservació de les obres traslladades al monestir de Sixena. També ha reclamat a Ros que faci arribar una queixa formal a la comandància de la Guàrdia Civil i a la Subdelegación del gobierno per l’actuació desproporcionada i el desplegament injustificat d’agents armats al Museu de Lleida durant l’operació de trasllat de les peces.
El passat 12 de desembre Lambán va assegurar que algunes de les peces estaven “en mal estat” i fins i tot va amenaçar amb reclamar “responsabilitats per la pèrdua d’algunes obres”, fet que va qualificar d’ “evident negligència” de la Generalitat. També va dir que no acceptava “cap lliçó pel que fa a la conservació del patrimoni per part dels conservadors”.
ERC-Avancem denuncia una falta de respecte i un tracte intimidatori i agressiu intolerable cap als tècnics del Museu de Lleida, a qui han mostrat el seu suport i agraïment.

Decrets
Pel que fa als decrets, Vega ha reclamat més transparència en les despeses de difusió i ha denunciat que es paguin serveis de comunicació amb diverses partides, entre elles, una de "coordinació barris". També ha lamentat que el Consell Editorial fa mesos que no es reuneix i que no coneix els pagaments de comunicació ni els contractes programa firmats amb diferents mitjans de comunicació.
D’altra banda, ha qualificat de pràctica erràtica i mala planificació pressupostària el fet que hi hagi 200 partides modificades via decret.