Lleida

Notícia

ERC-Avancem denuncia que la Paeria pagarà prop de 50.000 euros extres de lloguer per emmagatzemar obres del Morera 

Grup Municipal
S’han de sumar als 4’7 M del projecte i als 250.000 euros anuals pel lloguer d’oficines a Mercolleida

El grup municipal d’ERC-Avancem a Lleida denuncia que el Museu d’Art Jaume Morera tindrà un nou sobrecost, de 48.400 euros com a mínim, pel lloguer d’un local propietat del Bisbat de Lleida per a emmagatzemar fons artístics i documentals del museu, segons es desprèn d’un decret d’alcaldia del 19 de desembre del 2017.
En concret, es tracta de la planta baixa del número 6 del carrer Sant Crist, dotat de mobiliari que va ser finançat per la Paeria i que s’havia utilitzat per custodiar la col·lecció del Museu de Lleida Diocesà i Comarcal.
El contracte d’arrendament és per 3 anys, fins al 31 de desembre de 2020 i amb possibilitat de pròrrogues per períodes d’un any cadascuna, fins un màxim total de 20 anys.
En el decret, signat per la tinent d’alcalde Montse Mínguez, s’especifica que la Paeria pagarà al Bisbat 12.100 euros cada any -el 2018, 2019 i 2020- i la mateixa quantitat pel 2017, malgrat el contracte se signa el 20 de desembre.
ERC-Avancem destaca que aquest sobrecost s’ha de sumar als prop de 250.000 euros anuals que, com va denunciar el grup a finals del 2017, costarà a la Paeria el lloguer d’oficines a Mercolleida per reubicar-hi el personal municipal que ara treballa a l’antiga Audiència, on es farà el museu.
El president del grup municipal, Carles Vega, lamenta que ‘cada mes coneixem un nou sobrecost del museu, tots amagats entre decrets d’alcaldia, cosa que demostra que l’equipament costarà més dels 4’7 milions del projecte, l’única xifra que l’equip de govern ha dit públicament.’ A més, es queixa que ‘la manca de transparència de l’executiu és total, ja que són despeses que s’autoritzen via decret’.
Recorda que, a més, “quan es va presentar el projecte del Museu Morera ja es va dir que a l’Audiència no hi havia espai suficient per a tot els fons museístic, per tant, la necessitat d’un magatzem extern es perpetuarà en el temps”. “Com sempre hem dit, hauria estat millor haver-lo fet en un edifici nou; el temps ens està donant la raó”, conclou Vega.