Lleida

Notícia

ERC-Avancem preguntarà quant costen a la Paeria els dinars de la Supercopa i dels Bombers 

Grup Municipal
Els republicans reclamem que es deixin de fer despeses innecessàries

El grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya-Avancem ha rebutjat assistir al dinar que l’Ajuntament de Lleida ha organitzat per aquest dimarts en motiu del partit de la Supercopa de futbol i diumenge en motiu de la celebració del dia del patró dels Bombers. A més, preguntarà a la propera Comissió d’Economia qui està convidat a aquests dinars i quant costen a l’erari públic.
El grup considera que és positiu per a la ciutat acollir esdeveniments com la Supercopa de futbol, però denuncia que es paguin dinars amb diners de la ciutadania, ja que es tracta de despeses supèrflues i no justificades. A més, exigeix que hi hagi total transparència amb aquestes despeses i reclama al govern municipal que acabi amb aquestes pràctiques, que estan lluny d’un model de bon govern.
De fet, ERC-Avancem ha declinat assistir als dinars que Alcaldia ofereix cada any a col·lectius com els Bombers o la Guàrdia Urbana, torronades per a la gent gran o actes similars.
En anys anteriors, la Paeria va gastar-se 4.000 euros en el dinar del patró dels Bombers, 7.500 euros en el dinar de la patrona de la Policia Local o 11.000 euros en la torronada de Nadal per a la gent gran, segons ha pogut saber ERC-Avancem després d’interpel.lar l’alcalde en diverses ocasions.