Lleida

Notícia

Vega: “l’Ajuntament de Lleida ha de defensar l’honorabilitat de la seva ciutadania”

Grup Municipal
Presentació de la moció davant el Centre Cívic de la Mariola
Presentació de la moció davant el Centre Cívic de la Mariola
ERC-Avancem, PdeCat i Crida presenten una moció instant la Paeria a explicar la veritat dels fets de l'1 d'octubre

El grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya-Avancem, juntament amb el PdeCat i la Crida per Lleida-CUP, presenten una moció al ple d’aquest divendres instant la Paeria a portar a terme diferents accions amb l’objectiu de donar a conèixer la veritat del que va passar l’1 d’octubre a Lleida durant la jornada de votació del referèndum d’autodeterminació, en el marc d’una iniciativa de l’Associació Catalana de Municipis (ACM).
Regidors dels tres grups han presentat la moció davant el casal de Gent Gran de la Mariola, un dels centres de votació que va patir més repressió policial, acompanyats per l’home que va tenir un infart i altres ciutadans que també van viure de prop les càrregues policials.

El president d’ERC-Avancem, Carles Vega, ha reivindicat la necessitat de no oblidar el que realment va passar l’1 d’octubre, davant les falsedats del relat del govern espanyol i la Fiscalia general de l’Estat, així com garantir la llibertat d’expressió a l’espai públic. En aquest sentit, ha retret a l’alcalde Àngel Ros les seves declaracions respecte la carta del delegat del Govern espanyol a Catalunya, en la línia d’acatar la demanda d’Enric Millo: “si el que vol l’Ajuntament és desvirtuar la realitat amb aquesta neutralitat, nosaltres reclamem tot el contrari: que l’alcalde i l’Ajuntament de Lleida defensi l’honorabilitat de la seva ciutadania i la bona imatge de persones com l’Enric Sirvent, que va patir l’infart defensant les urnes.” “No hi ha millor neutralitat que servir a la veritat i a la bona imatge de la ciutadania”, ha conclòs Vega.

La moció insta la Paeria, en primer lloc, a facilitar tot el material que tingui a la seva disposició de les càrregues policials de l’1 d’octubre a l’Associació Catalana de Municipis (ACM) i, si fos necessari, demanant ajuda a la ciutadania.

En segon lloc, reclama que l’Ajuntament de Lleida, com a ens local i com a estructura de l’estat, a expliqui la veritat i activi els mecanismes necessaris per recuperar el bon nom, la dignitat i el prestigi de la ciutat de Lleida.

Per últim, l’insta a convocar, a través de la Comissió de la Salvaguarda dels Drets de la Ciutadania de Lleida, una comissió extraordinària per poder recollir les dades i redactar un informe de la veritat, rigorós i acurat de la realitat perquè pugui ser útil per a totes les parts i el jutge. L’informe haurà de ser lliurat a l’ACM com a màxim el mes de juliol per tal que sigui incorporat a la resta d’informes de la veritat.