Lleida

Notícia

ERC-Avancem demana que el Pla de Patrimoni sigui estratègic, amb pressupost i calendari d’execució

Grup Municipal
Lamenta que no s’hagi posat sobre la taula fins ara

El grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya-Avancem a la Paeria celebra que el govern municipal vulgui fer un Pla de Patrimoni, malgrat lamenta que es plantegi fer-lo a menys d’un any d’acabar el mandat. El grup reclama que el Pla sigui estratègic, participatiu i que compti amb recursos per tirar-lo endavant.

El portaveu d’ERC-Avancem i membre del Consell Municipal de Patrimoni de Lleida, Josep Maria Baiget, destaca que “després de 40 anys de govern socialista, ja era hora que es planifiquin les actuacions de protecció, conservació, restauració i promoció del patrimoni, però s’ha de tenir clar que ha de ser un Pla estratègic que planifiqui les polítiques a desenvolupar.” Així, reclama que “es fixin prioritats i un calendari d’execució del Pla amb partida pressupostària, per tal que no quedi en paper mullat.” 

ERC-Avancem considera que s’ha de replantejar el diàleg entre la ciutat vella i la ciutat nova. A mes, demana que en la redacció del Pla de Patrimoni es tingui en compte el Catàleg de Béns Protegits arquitectònics, històrics i ambientals de Lleida i també elements intangibles com la trama urbana. 

En aquest sentit, el grup espera que s’accepti la seva proposta d’incorporar al Catàleg de Béns Protegits el vol de les cigonyes en l’apartat de protecció ambiental, on s’inclouen ambients naturals o paisatgístics que mereixen ser conservats.